DON SANTIAGO


@ Applewood Farm

Nimi Don Santiago "Santi" Rekisterinumero VH15-011-0342
Rotu hannover-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä mustanruunikko, 169 cm Maahantuoja Grey Hanoverians
Syntynyt 11.10.2014 (11v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Don Santiago tuli meille turjakkeelta Grey Hanoveriansista tämän myydessä joitain tallinsa hevosia pois jaloista. Turjakkeen laatiman myyntitopikin otsikkona oli osuvasti m: hannoverhevosia (kisattuja), joten rupesin enemmän kuin innoissani selailemaan läpi myytävien joukossa olevia tuontihevosia. Hartaana toiveenani oli löytää pari tuontisukuista tammaa, mutta näitä turjakkeella ei valitettavasti ollut tällä kertaa myynnissä. Sen sijaan myytävänä oli kaksi tuontisukuista hannover oria, joista päädyin hetken harkittuani tekemään tarjousta. Turjake suostui molemmat meille myymään, joten allekirjoitin kauppakirjat mukisematta, vaikka orit olivatkin hieman kalliimpia kuin olin ajatellut.

Santi on luonteeltaan oikein veikeä oriherra, jonka kanssa ei taatusti käy aika pitkäksi, sillä ori keksii jos jonkinmoista jekkua hoitajansa päänmenoksi. Santi tarvitseekin määrätietoisen hoitajan, joka ei aivan vähästä säikähdä, sillä oriin tapoihin kuuluu muun muassa hampailla uhittelu, mikäli hoitaja näyttää yhtään pelon merkkejä. Santin kanssa onkin pysyttävä jämäkkänä eikä oriin saa antaa hyppiä jaloille. Hoitotoimenpiteiden ajaksi jekkuilijamme olisi syytä sitoa kiinni mikäli haluaa välttyä karsinan seinää vasten liiskaamis yrityksiltä. Harjattaessa Santi on malttamaton eikä oikein jaksaisi odottaa, että hoitaja saisi työnsä tehdyksi. Erityisesti oriin kavioiden putsaaminen onkin vaikeaa sillä herra ei kovin kauaa jaksa jalkojaan ylhäällä pitää putsattavana. Varusteet Santi antaa laittaa ongelmitta eikä temppuile. Talutettaessa ori saattaa yrittää riistäytyä taluttajansa otteesta, mikäli tämä ei pysy kokoajan valppaana. Muita hevosia Santi rakastaa ärsyttää, joten sitä ei voikaan tarhata kaikkein herkkähermoisempien hevosten kanssa.

Ratsastettaessa Santi on mukavan herkkä eikä pelleile. Ori vastaa hyvin ratsastajansa apuihin ja sillä on suorastaan ilmiömäinen keskittymiskyky. Saadessaan ratsastajan selkäänsä Santi ei kiinnitä huomiota mihinkään muuhun kuin ratsastajaltaan saaminsa apuihin, vaikka ympäristössä sattuisi mitä. Ori on myös hyvin oppimisenhaluinen eikä siltä menekään kauan uusien liikkeiden oppimiseen. Santin askellajit ovat puolestaan ilmavia ja lennokkaita, minkä lisäksi niistä löytyy myös näyttävyyttä. Tummanpuhuva oriherramme onkin omimmillaan juuri kouluratojen sisäpuolella, sillä se oppii vaativatkin koululiikkeet nopeasti. Santi tosin vaatii ratsastajaltaan aivan hiuksenhienot avut, sillä ori ei pahemmin pidä suurista ja voimakkaista avuista. Tarkoilla ja pehmeillä avuilla ori sen sijaan tekee kaiken mitä ratsastaja siltä pyytää enemmän kuin mielellään.

i. Don Salmarino
hann,m,173cm
ii. Santiago Compostela
hann,m,170cm
iii. Salmero
hann,trn,175cm
iie. Theresa XI
hann,m,168cm
ie. Ulabell
hann,rn,169cm
iei. Umbrago
hann,rnkm,167cm
iee. Omnious Tide
hann,m,169cm
e. Lucky One
hann,trn,166cm
ei. Lucky Luke
hann,mrn,170cm
eii. Lukas GER
hann,m,170cm
eie. Yvonne
hann,mkm,168cm
ee. Mathilde
hann,prn,164cm
eei. Marcus
hann,trt,168cm
eee. Motherhood
hann,vprn,160cm

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.