DUPHNE V. DUREN


@ Vanderploeg Friesians

Nimi Duphne v. Duren "Nella" Rekisterinumero VH15-040-0107
Rotu friisiläinen-tamma Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä musta, 163 cm Kasvattaja yersinio,Duren
Syntynyt 12.02.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Duphne v. Duren tuli meille tilausvarsana friisiläistalli Durenista etsiskellessäni oriilleni Cannicus v. Durenille morsiota, jotta saisin itselleni oriista varsan kilpailukäyttöön. Käännyinkin siis Cannicuksen kasvattajan yersinion puoleen tammaa etsiskellessäni ja tältä löytyi kuin löytyikin kolmisen tammaa, jotka sopivat hyvin durenilaiselle oriilleni puolisoksi. Näiden joukosta valikoin oriilleni morsioksi kantakirjassa III-palkinnolla oleva Duren Dulce. Sovimme astutuksen tarkemmista yksityiskohdista yersinion kanssa ja niin helmikuussa 2015 maailmaan putkahti kaunis tammavarsa, joka sai nimekseen Duphne v. Duren kasvattajansa ehdotuksen mukaisesti.

Luonteeltaan Nella ei ole yhtään pahimmasta päästä vaan oikein kiltti ja rauhallinen. Tammalla tosin olisi välillä parantamista käytöstapojen suhteen ainakin ruoka-aikoina. Nella nimittäin pistää pystyyn hirveän metakan, mikäli ei saa ruokaansa ensimmäisten joukossa ruoka-aikoina. Ruokansakin tamma ahmii kuin pieni porsas niin että puolet tamman ruokakipon sisällöstä on pitkin karsinan lattioita. Nellalla onkin kyltymätön ruokahalu ja se ahmii myös kaikki sille annetut herkkupalat sen kummempia katsomatta onko kyseessä porkkana vain omena. Alituinen herkkupalojen ahmiminen näkyy myös tamman hieman pyöreämmissä linjoissa ja se onkin jouduttu laittamaan useammin kuin kerran tulos köyhälle laihdutuskuurille. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä ei Nellaa täydy sitoa kiinni, sillä leppoisa tamma kyllä pysyy aloillaan muutenkin mikäli sille antaa jotain syötävää hoitotoimenpiteiden suorittamisen ajaksi. Harjauksesta tamma tuntuu nauttivan täysin siemauksin eikä tahtoisi saada harjauksesta tarpeekseen. Varusteet Nella antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Nella pysähtelee jatkuvasti tienpientareelle ruohoa mutustamaan, mutta jatkaa kyllä matkaansa kun riimunnarusta oikein napakasti nykäisee. Muiden hevosten kanssa tamma tulee erinomaisesti toimeen eikä aiheuta juuri koskaan hankaluuksia.

Ratsuna Nella on mukavan herkkä ja mielyttämisenhaluinen, muttei kuitenkaan mikään automaatti. Tamma nimittäin on hyvin tarkka ratsastajan antamien apujen suhteen ja vaatiikin paitsi selkeät myös napakat avut. Nellalla ei kuitenkaan varsinaisesti ole taipumusta luistaa työnteosta, vaikkei neiti teekään mitään mikäli ratsastajan avut eivät ole juuri oikein. Nella ei kuitenkaan oio kulmista tai yritä mennä sieltä missä aita on matalin vaan keskittyy täysin ratsastajaansa. Tammalla on erittäin näyttävät askellajit, joilla se hurmaa nirppanokkaisimmankin tuomarin yhdistettynä neidin ryhdikkääseen ulkomuotoon. Nellalta kun löytyy sitä karismaa, vaikka muille jaettavaksi ja tamma tuntuu suorastaan säteilevän suorittaessaan koululiikkeitä suuren yleisön edessä. Nella onkin lahjakas kouluratsu ja tammalla riittäisikin lahjoja pidemmälle kuin Vaativa B, sillä kotioloissa tamman kanssa on kokeiltu jopa passagea ja piaffea. Nella ei kuitenkaan ole siitä kaikista nopea oppisemmista päästä vaan vaatii paljon työtä, jotta sen suorittamat koululiikkeet pysyisivät täydellisen näköisinä.

i. Cannicus v. Duren ii. Vulcanus v.d. Duren
VIR MVA Ch, KTK II, KRJ I
iii. Zee Beroerte
KTK I
iie. Cuicait v.d. Duren
VIR MVA Ch, KTK III, KRJ I, VVJ I
ie. Cultis v.d. Duren iei. CHR Michiel
iee. Duren Cultus
VIR MVA Ch,KTK II, KRJ I
e. Duren Dulce
VIR MVA Ch,KTK III
ei. Duren Nation
kadonnut
eii. Duren Hallucination
eie. Duren Taigan
ee. Duren Tuijge
VIR MVA Ch, KTK II
eei. Duren Jesper
KRJ II
eee. Duren Wytske

ei jälkeläisiä

NJ
19.02.2016 Eterno lk 02: Friisiläistammat 03/09 irtoSERT
19.03.2016 Escorant Trakehners lk 05: Harvinaisrotuiset hevostammat 02/12 irtoSERT
07.07.2016 Adina lk 04: Muut harvinaiset hevostammat 04/11 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.