EDELWEISS VON GATEAWAY


@ Beate Langels

Nimi Edelweiss von Gateaway "Eeta" Rekisterinumero VH15-021-0495
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Intermediate I
Väri & säkä rautias, 165 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 02.07.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Edelweiss von Gateaway ei tule yhtään pöllemmästä suvusta, sillä melkein jokainen sen sukulainen kantakirjattu tai palkittu krj:n laatuarvostelussa. Kaikki sai alkunsa nähdessäni yersinion tarjoavan muutamaa tammaansa liisinkiin ulkopuolisille. Kaksi tarjolla olevista tammoista herätti kiinnostukseni. Toinen näistä tammoista oli III-palkinnolla kantakirjattu tamma Oldfinion Edlyn, jolle puolisoksi valikoitui oman tallini Royals Zitrün hetkellisen harkinnan jälkeen. Yhdistelmä sopi myös yersiniolle, joten Oldfinion Edlyn matkasi Gateawayhin liisinkiin yhden varsan ajaksi. Heinäkuun alussa 2015 Oldfinion Edlyn sitten synnytti meille terhakan tammavarsan, joka sai nimekseen Edelweiss von Gateaway.

Luonteeltaan Eeta on hyvin rauhallinen ja kiltti, mutta kuitenkin vähän tammamainen. Tamma pysyy kuitenkin hyvin hallinnassa, mikäli sen kanssa noudatetaan johdonmukaista, mutta tiukkaa käsittelyä. Eeta ei näin ollen olekaan mikään pikkulasten käsiteltävä ellei lähistöllä sitten ole aikuista valvomassa, että kaikki menee hyvin. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Eetaa ei välttämättä täydy sitoa kiinni, mikäli vain muistaa pitää karsinan oven suljettuna, sillä avoimesta karsinan ovesta tamma lähtee äkkiä omille teilleen mikäli vain saa mahdollisuuden. Karsinan ovi suljettuna tamma kuitenkin malttaa seistä hyvin aloillaan käskettäessä eikä liikahdakaan ennen kuin hoitaja on suorittanut haluamansa toimenpiteen. Harjattaessa Eeta pysyy suhteellisen hyvin paikoillaan käskettäessä, muttei kuitenkaan jaksa loputtomiin seistä aloillaan. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta, vaikka saattaakin välillä vähän viskoa päätään niin ettei suitsia tahdo saada laitetuksi. Talutettaessa Eeta seuraa hyvin taluttajaansa eikä temppuile. Muiden hevosten seurassa Eeta omaa moitteettomat käytöstavat eikä osallistu tappeluihin, mutta osaa tarpeen tullen kyllä puolustaa itseään.

Ratsastettaessa Eeta on herkkä ja yhteistyöhaluinen. Herkkyytensä takia tamma vaatii kokeneen ja pehmeä kätisen ratsastajan, joka ei jää roikkumaan herkkänahkaisen tamman suusta kiinni. Mikäli tammaa jää vetämään suusta tekee se täydellisen stopin eikä suostu liikahtamaankaan aloiltaan ennen kuin ratsastaja hellittää otettaan ohjista. Pehmeä kätisen ratsastajan kanssa Eetalla ei ole kuitenkaan taipumusta tehdä äkkipysähdyksiä. Pehmeä kätisen ratsastajan käsissä Eeta puhkeaakin kukkaan totellen ratsastajansa pienimpiäkin apuja halukkaasti. Eetalle riittävätkin vain hyvin pienet ja hellät avut, sillä tamma reagoi pienimpäänkin pohkeen kosketukseen tai painopisteen vaihdokseen. Eetan askellus on näyttävää ja ilmavaa, muttei ratsastajalle kaikista mukavinta istua. Eeta on kouluratsu henkeen ja vereen ja suoriutuu vaikeistakin kouluratsastusliikkeistä keveästi kuin balettitanssija. Tamman menoa ei voikaan kuin ihastella sen tanssahdellessa selkä pehmeästi kaarella läpi vaikeita kuvioita sisältävän kouluradan.

i. Royals Zitrün ii. Applethief CIS iii. Bad Apples
Ch,KRJ II
iie. White Wine
ie. Ruby Tuesday iei. Thursday
kadonnut
iee. Liaison Amoureuse
KRJ III,YLA II
e. Oldfinion Edlyn
KTK III
ei. Rosenhof Alfons
KTK II,KRJ I
eii. Bardulf
KTK II,KRJ I
eie. Anika
VSN Champion,KTK II,KRJ I
ee. Rosenhof Edda
KTK II,KRJ I
eei. Red State
eee. Elke
VSN Champion, KTK II,KRJ II

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.