CH FAIRY DUST LAC KTK I


@ kasvattaja

Nimi Fairy Dust LAC "Keiju" Rekisterinumero VH16-035-0055
Rotu connemara-tamma Koulutus ko Helppo A
Väri & säkä perlino, 143 cm Kasvattaja Huttis,L'amour aux Chevaux
Syntynyt 11.02.2016 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 28.02.2017
21 + 21 + 19 + 19 = 80p. KTK-I

Fairy Dust LAC tuli meille Huttikselta yhdessä Mareike v.d. LAC:n kanssa helmikuussa 2016. Bongasin neitokaiset vieraillessani L'amour aux Chevaux internet- sivuilla. Huomasin tuolloin ilmoituksen myytävänä olevista kasvateista ja päätin vilkaista ilmoitusta hieman tarkemmin, sillä edelliset Huttiksen kasvattini olivat jo kisansa kisanneet. Perlinon värityksen omaava connemara tammavarsa kiinnitti oitis huomioni, sillä ei sitä joka päivä törmää tämän hieman erikoisemman värin edustajiin. Kyseltyäni Huttikselta varsasta hieman lisää kävi ilmi, että sillä oli myöskin erinomainen suku ja että sen sukulaiset olivat kunnostuneet etenkin näyttelyissä. Hetken saamiani tietoja sulateltuani päädyin tekemään tammasta tarjouksen, jonka Huttis oitis hyväksyi, vaikka muutama muukin oli ilmaisuut kiinnostuksena varsaa kohtaan.

Keiju on luonteeltaan hyvin sosiaalinen eikä juurikaan viihdy yksin. Tamman voikin usein nähdä roikottavan päätään karsinansa puolioven ylitse katselemassa vetoavasti karsinansa ohi kulkevia ihmisiä. Vain harva kykenee vastustamaan Keijun silmien anovaa ilmettä eikä kukaan kestä tamman kiljumista, jos joku sen karsinan ohi sattuu kulkemaan ilman että käy edes pikaisesti rapsuttamassa huomionkipeätä neitiämme. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Keijua ei täydy välttämättä sitoa kiinni, sillä neiti kyllä seisoo rauhallisesti paikoillaan komennettaessa. Harjattaessa tamma nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta eikä sille tulisi mieleenkään edes liikahtaa. Varusteet Keiju antaa laittaa mukisematta kunhan kuolaimet on vain ensin muistanut lämmittää ennenkuin niitä yrittää tamman suuhun tunkea. Tamma nimittäin inhoaa kylmiä kuolaimia ja sylkäiseekin kuolaimet suustaan mikäli ne eivät ole neidin mielestä tarpeeksi lämpimät. Talutettaessa seuraa kiltisti taluttajansa perässä eikä temppuile. Muiden hevosten seurassa noudattaa hyviä käytöstapoja eikä ole ensimmäisenä haastamassa riitaa, vaikka osaakin tarpeen tullen puolustaa itseään.

Ratsastettaessa Keijulle riittävät vain hyvin pienet ja hellät avut, sillä tamma reagoi ratsastajansa pienimpäänkin painopisteen muutokseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tamma olisi täysin soveltumaton ratsu aloittelijoille. Päinvastoin Keijua ei haittaa, vaikka sen selässä pomppisi osaamaton aloittelija, kunhan tämä vain ei kisko tammaa suusta. Keiju kykeneekin näin ollen yhteistyöhön ratsastajan kuin ratsastajan kanssa kunhan ratsastajalla vain on pehmeät kädet ja pohkeet. Keijulla on näyttävät ja pehmeät askellajit, jotka ovat myös ratsastajalle mukavat istua, vaikka neidin ravi onkin hieman pompottavaa. Kouluratsuna Keiju on osaava ja yrittää aina parhaansa ratsastajansa hyväksi. Tamma vaatii kuitenkin täsmälliset ja selkeät avut toimiakseen oikein eikä reagoi puolihuolimattomiin apuihin millään lailla. Oikea ratsastaja selässään tamma kuitenkin suoriutuu siltä pyydetyistä liikkeistä vaivattomasti kuin balettitanssija.

i. Clovercutt Diamonddust
KTK I
ii. Ashgrove Diamonddigger
VSN Champion, KTK II
iii. Newhill Irish King
iie. Ashgrove Diamondlight
ie. Bianca iei. Victor's Volem
iee. Fiona
e. Clovercutt Fairy Light
KTK II
ei. Scarlet Thread
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ I,KRJ II,YLA I
eii. Catch the drift
eie. Red Tiger
ee. Emphory's Ilana
VIR MVA Ch,KTK II
eei. Horife's Horcrux
eee. Esme's Scream

10.06.2016 conn-o GW Dapplegrim om. Jannica

NJ
31.03.2016 Rosenhof lk 14: Ponitammat (ei harv) 01/12 irtoSERT
23.04.2016 Oberwald lk 06: Ponitammat 02/14 irtoSERT
08.05.2016 Colder Creatures lk 04: Connemaratammat 01/09 BIS1,MVA-SERT
01.07.2016 Bridgeroad lk 04: Connemaratammat 01/12 BIS3,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.