FAME'S CRYSTAL

@ kuvat tulossa

Nimi Fame's Crystal "Tali" Rekisterinumero VH15-027-0292
Rotu new forest-tamma Koulutus ko Helppo A
Väri & säkä ruunikko, 140 cm Kasvattaja Frida,Fame
Syntynyt 22.06.2015 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Fame's Crystal oli jo ehtinyt täyttää neljä vuotta meille tullessaan bongattuani Fridan laatiman myynti-ilmoituksen Famen ja Faconden myytävistä kasvateista. Famelaisia minulla ei ollutkaan ennestään, mutta meillä olevat facondelaiset olivat menestyneet mainiosti kilparadoilla. Famen myytävien listasta silmääni osuivat oitis Väinölän ponitallista tulevan Väinölän Limeringin varsat, mutta päätin tehdä tarjouksen vain yhdestä. Selailtuani Limeringin myytävien varsojen suvut läpi päädyin tekemään tarjouksen tammavarsasta, jolla oli isänä LAC tallin upea Sir Callahan LAC. Frida hyväksyikin tarjoukseni mielellään ja niin jo nelivuotias Fame's Crystal muutti meille Gateawayhin.

Tali on luonteeltaan hyvin kiltti ja utelias eikä satuttaisi ketään tahallaan. Uudet tulokkaat tamma nuuskii päästä varpaisiin ja erityisen tarkasti neiti tarkastaa tulokkaiden taskut herkkupalojen varalta. Tali ei tosin ole mitenkään erityisen perso herkkupaloille, vaikka ne sille kelpaavatkin. Tali saattaa välillä vierastaa vieraita ihmisiä, mutta ei kuitenkaan rupea näillekään ilkeilemään kunhan näyttää hapanta naamaa. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Talia ei täydy sitoa kiinni, vaikka se saattaakin vähän liikehdellä, mikäli toimenpiteen suorittamisessa kestää neidin mielestä liian pitkään. Harjattaessa tamma nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta. Varusteet Tali antaa laittaa muuten ongelmitta, mutta kylmällä kelillä tamma ei suostu ottamaan kuolaimia suuhunsa, mikäli hoitaja ei ole lämmittänyt niitä ensin käsissään. Talutettaessa Tali seuraa useimmiten kiltisti taluttajansa perässä, mutta haluaisi mennä tutkimaan jokaikisen vastaan tulevan puskan, mikä voi ajoittain tuntua raivostuttavalta. Tamma kuitenkin jatkaa matkaansa kunhan riimunnarusta nykäisee napakasti. Muiden hevosten seurassa Tali omaa moitteettomat käytöstavat eikä osallistu tappeluihin.

Ratsastettaessa Tali on kuuliainen ja avuille herkkä eikä pahemmin osoittele mieltään, vaikka sitä välillä käsittelisikin hieman kovakouraisemmin. Tali kelpuuttaakin selkäänsä ratsastajan kuin ratsastajan oli sitten kyseessä epävarma aloittelija tai rutinoitunut konkari. Ratsastajaltaan tamma vaatii täsmälliset ja selkeät avut toimiakseen oikein, mutta korjaa kyllä ratsastajansa pieniä virheitä, mikäli avut ovat muuten tarpeeksi lähellä haluttua liikettä. Talilla on ilmavat ja lennokkaat askellajit, joisaa ratsastajan on mukva istua. Tali on henkeen ja vereen kouluratsu, joka nauttii päästessään esiintymään suuren yleisön edessä. Yleisön eteen päästessään tamma tuntuu suorastaan putoavan kuolaimelle ja sen olemukseenkin tulee ylimääräistä ryhtiä. Talilla kilpaillaan Helppo A tasolla kouluratsastuksessa, mutta kotioloissa tammalla on saatu suoritettua Vaativa B tasoisiakin liikkeitä. Parhaimmillaan Tali on siirtymisissä eri askellajista toiseen, jotka se suorittaa sujuvasti ilman epäröintiä.

i. Sir Callahan LAC
Ch,KTK II,KRJ I,NFL I
ii. Apollo VIE
KRJ II,YLA III,NFL II
iii. Kir Royal
iie. Nelda Delight
ie. Nerian Lyrebird
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II,YLA II,NFL II
iei. Fitzwilliam
Ch-R, KRJ II,YLA II
iee. Nightingale
VIR MVA Ch,KTK III,YLA II
e. Väinölän Limering ei. Pennhurst Sovereign
KRJ II
eii. Pennhurst Submarine
eie. Seakiln Superstar
ee. Jackfields Limelight
KRJ I
eei. Jackfields Magician
eee. Lovegood

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.