FIFTH SNOWBERRY


@ kasvattaja

Nimi Fifth Snowberry "Sonja" Rekisterinumero VH15-029-0209
Rotu saksalainen ratsuponi-tamma (rp 31.25%) Koulutus re 120cm
Väri & säkä rautias, 144 cm Kasvattaja dumi,Fifth Bridge Ponies
Syntynyt 07.01.2014 (10v)GER Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Fifth Snowberry tuli meille ollessaan jo 10 vuotias sen edellisen omistajan joutuessa luopumaan tammasta. Bongasinkin Fifth Snowberryn Fifth Bridge Poniesin kasvattimyynnissä, jossa se oli myynnissä yhdessä muutaman muun vanhemman tapauksen ja monen nuoren varsan kanssa. Ihastuin Fifth Bridge Poniesin tuolloisessa kasvattimyynnissä itseasiassa erääseen nuoreen varsaan ensin, mutta valitettavasti se ehdittiin myydä muualle ennenkuin ehdin tehdä siitä tarjousta. Kiinnostavien nuorten mentyä päätin vilkaista myytävänä olevia vanhempia hevosia, joiden joukossa oli myös jo hieman kisannut raudikko tamma Fifth Snowberry. Mietittyäni hetkisen päätin kuitenkin tehdä tammasta tarjousta, vaikka sen entinen omistaja olikin luonnehtinut tammaa vaikea luonteiseksi. Snowberryn kasvattaja dumi hyväksyi tarjoukseni oikopäätä, sillä tamman haastava luonne oli ilmeisesti karkottanut muut ostajaehdokkaat tiehensä.

Uudessa kodissa Sonjaksi ristitty tamma on luonteeltaan enemmän kuin vaikea ainakin jos sille näyttää, että pelkää. Pelokkaille karsinaan tulijoille tamma uhittelee minkä kerkeää potkimalla ja näykkimällä. Toisaalta itsevarmalle ja määrätietoiselle hoitajalle Sonja ei ala hyppimään kasvoille, sillä se tietää, ettei itsevarmoihin ihmisiin yleensä peruspelottelut tepsi. Sonja olisi kuitenkin syytä sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi ellei halua joutua kokoajan väistelemään neidin takakavioita, sillä Sonja kyllä potkaisee jos vain saa siihen tilaisuuden. Neidin takapää olisikin näin ollen syytä kiertää kaukaa. Harjaaminen ja varustaminen olisi Sonjan kanssa myöskin syytä hoitaa nopeasti, sillä kovin kauaa tamma ei jaksa seistä aloillaan. Talutettaessa Sonja nykii jatkuvasti riimunnarusta yrittäen kiskaista riimunnarun taluttajansa käsistä, joten tällä olisi syytä olla napakka ote riimunnarusta. Muiden hevosten seurassa Sonjalla on taipumusta haastaa riitaa, joten se on pidettävä ehdottomasti kaukana muista hevosista.

Ratsastettaessa Sonja ei ole siitä kaikista helpoimmasta päästä, sillä tammalla on taipumusta nähdä yhtenään mörköjä piileksimässä milloin missäkin. Sonja tarvitseekin näin ollen kokeneen ja napakan ratsastajan, joka ei vähästä säikähdä. Sonja nimittäin kyllä jättää säikkymiset vähemmälle, mikäli ratsastaja vain pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa. Koulua ei Sonjan kanssa pahemmin väännetä, sillä tamman kärsivällisyys ei nyt vain yksikertaisesti riitä pikkutarkkojen koulukuvioiden vääntämiseen. Esteillä Sonja tuppaa kuumumaan todella helposti, joten sen kanssa käsivarsia tuppaakin särkemään aina tunnin päätteeksi kaikista annetuista pidätteistä. Sonja on paitsi nopea myös erittäin ketteräjaloistaan ja välillä sen kanssa näkeekin uhkarohkeita suorituksia ratsastajan kääntäessä tamman pienistä kulmista. Maastossa hyvin rauhaton ja näkee mörköjä suurin piirtein jokaisessa vastaantulevassa puskassa.

i. Ernesto Guevara Lime
ERJ I,YLA II
trak
ii. Mr. Ex
ERJ I
iii. Mr. Freckle
iie. Lullaby Dashes
ie. Chimera II iei. Newer Again
iee. Gellorna A
e. Fifth Blueberry
rp (62.50%)
ei. Rosy Blush
ERJ II,YLA I
rp (50%)
eii. Apple Blushing
rp (50%)
eie. Rose Hip
rp (50%)
ee. Baby Bluebell
ERJ II
rp (75%)
eei. Let It Be
NF
eee. Campanula
rp (50%)

28.06.2015 rp-t Snowflake GW om. annika n
12.07.2015 rp-t Snowball GW om. Gabi

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.