FLORETTA WARE


@ Gál Ildikó

Nimi Floretta Ware "Floora" Rekisterinumero VH15-044-0009
Rotu holsteiner-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 169 cm Kasvattaja Tuulia T.,Wareham Warmbloods
Syntynyt 14.10.2009 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Floretta Ware tulee hienosta suvusta, josta löytyy GP-tason hyppääjiä. Florettan emänä toimii Sweet Dreams, joka on kilpaillut suht hyvällä menestyksellä aina 150cm radoille asti. Flooran isä on puolestaan rion omistama upea Jackie Star, joka on niittänyt paljon mainetta esteradoilla. Tällä neidillä onkin sukunsa puolesta mahdollisuuksia,vaikka mihin. Luonteeltaan Floora on yleensä kilteimmästä päästä, mutta välillä senkin täytyy diivaille.

Hoidettaessa Floretta Ware haluaisi aina välillä ängetä hoitajansa syliin. Onneksi neiti ei tee tätä kovinkaan usein ja lopettaa sen heti, kun hoitaja näyttää selvästi, ettei pidä liiallisesta tuttavallisuudesta. Kaiken kaikkiaan Floora on kuitenkin melko helppo hoidettava, vaikkei kengittämisen ajaksi se onkin rauhoitettava, sillä kyseistä toimenpidettä tamma ei voi syystä tai toisesta sietää. Varusteidenkaan laitto ei tuota ongelmia, vaikka kuolaimiaa neiti ei aina haluaisikaan ottaa kiltisti suuhunsa. Pienen maanittelun jälkeen kuolaimetkin menevät lopulta nätisti suuhun.

Toisista hevosista Floretta ei kauheasti välitä, mutta se tulee helposti mustasukkaisesti, jos näkee hoitajansa antavan huomiota jollekin toiselle hevoselle. Floora ei tämän mustasukkaisuutensa takia tule kauhean helposti toimeen muiden hevosten kanssa, minkä vuoksi se tarhataankin yksin tai emänsä kanssa. Taluttaessa kulkee suht hyvin taluttajansa rinnalla, vaikkei aina malttaisikaan pysyä nahoissaan.

Selästä käsin Floora on kuten vanhempansa kevyt ja herkkä. Apuihin tamma vastaa täsmällisesti eikä turhia hötkyile. Tosin tämä neiti on kyllä melkoinen höyryjuna vauhtiin päästessään ja etenkin esteillä kuumumisen vaara on suuri. Floora kuitenkin tottelee pidätteitä suhteellisen hyvin, joten useimmiten vauhtikin pysyy järkevyyden rajoissa, kunhan ratsastaja vain pysyy tarkkana. Hyppytekniikkansa Floretta Ware on selvästikin perinyt isältään, mutta emän puolelta on tullut sitten ketteryyttä. Tästä neidistä onkin sanottu, että se pystyisi kääntymään, vaikka viiden sentin kolikon päällä tiukan paikan tullen.

Kilpailuissa Floora oli aluksi epävarma, mutta kilpailukokemuksen myötä varmuuskin lisääntyi. Nykyään neiti onkin kuin kotonaan esteradoilla ja selvittää vaikeimmatkin radat tyynen rauhallisesti. Vauhtia tosin tuppaa vieläkin olemaan ajoittain liikaa, joten ratsastajan on pysyttävänä kokoajan tarkkaavaisena.

i. Jackie Star
ERJ III,YLA III,SJP II
ii. Jealous iii. Jakord
iie. Louisa III
ie. Sea Grape iei. Keane
iee. Sixteen Ways
e. Sweet Dreams ei. Solo Frutti eii. With Hugs
eie. Sola Palabra
ee. M. Mildora eei. Michellino
eee. Willdora

05.08.2015 holst-o Luther von Gateaway om. H

Jackie Star omaa loistavan suvun lisäksi myös upean ulkomuodon. Kisaradoilta saatua menestystä ja erinomaista hyppytaitoa todistavat sekä Yleislaatuarvostelun että ERJ:n laatuarvostelun III-palkinnot. Luonteeltaan Jack on rauhallisuuden perikuva, joka rakastaa hyppäämistä enemmän kuin mitään muuta. Jälkeläisilleen ori on periyttänyt hyppykapasiteettiaan sekä upean ulkomuotonsa.

Jealous ei sen kummempia esittelyjä kaivanne. Ruunikko ori kilpaili hyvällä menestyksellä monissa arvokilpailuissa, mistä todisteena on esimerkiksi EM hopea. Luonteeltaan ori on melko räväkkä, joten ihan kuka tahansa ei sen kanssa pärjännyt. Jälkeläisilleen Jealous ei onneksi periyttänyt kuin päättäväisyyden luonteestaan, mutta harmittavalla tavalla hyppykyky ei ole periytynyt kuin muutamalle jälkeläiselle.

Jakord on yksi kotimaansa arvostetuimmista siitosoreista eikä syyttä, sillä ori on edustanut kotimaataan niin EM- kuin MM-kilpailuissakin suht hyvällä menestyksellä. Luonteeltaan Jakord on oikea herrasmies,joka ei vähästä hätkähdä.

Louisa III on melkoinen pakkaus, jolta löytyy ainakin maasta käsin luonnetta vaikka muille jaettavaksi. Ei siis ole epäilystäkään siitä keneltä Jealous on perinyt tulisuutensa. Esteitä Louisa kuitenkin hyppää hyvällä tekniikalla ja on muutenkin selästä käsin miellyttävämpi tuttavuus.

Sea Grape on ilman epäilyksen häivääkään yksi ikäryhmänsä tähdistä. Lahjakas tamma on kiertänyt omistajalta toiselle ja näin ollen neiti on myös edustanut monia eri maita. Vietettyään melkoista kiertolaisleämää Grape päätyi lopulta Italiaan, mistä se kertaalleen liisattiin saksalaiseen siittolaan. Jälkeläisilleen tamma on kaikkien helpotukseksi periyttänyt erinomaisen hyppykykynsä lisäksi myös hyvät kilpailuhermot.

Keanen vanhemmat olivat luonteeltaan toistensa ääripäitä, mutta onneksi tästä herrasta tuli melko neutraali. Vaikka Keane ei olekaan päässyt edustamaan maataan arvokilpailuissa on sillä silti hyviä tuloksia 150-160cm radoilta kotimaastaan sekä parista Cup kilpailusta. Orin liikkeet eivät ehkä ole puhtaimmasta päästä, mutta rakenteeltaan Keane on erittäin sopusuhtainen.

Sixteen Ways kilpaili enemmän korkeushyppy luokissa kuin normaaleissa estekilpailuissa, mutta se menestyi kuitenkin hyvin molemmissa. Kimon värityksen omaava tamma rakasti esiintymistä ja laittoikin kilpailuissa mukaan kaikkensa. Harmittavaa kyllä Sixteen Ways menehtyi kaviokuumeeseen melko nuorella iällä, joten se ei ehtinyt sen kummempia meriittejä kerätä.

Sweet Dream ei ehkä ole niin menestynyt kuin Florettan isä, mutta kyllä sekin on menestynyt suht mukavasti kilparadoilla. Luonteeltaan Dream ei ole helpoimmasta päästä, mutta kyllä senkin kanssa toimeen tulee, kunhan neidin oppii ensiksi tuntemaan. Sweet Dream:in sukutaulu ei päätä huimaa, mutta kyllä senkin sukulaisten joukosta löytyy muutamia valioyksilöitä.

Solo Frutti ei suvullisesti päätä huimaa, mutta ori itse on päässyt edustamaan maataan sekä MM-kilpailuihin kuin Olympialaisiinkin. Frutti ei kuitenkaan koskaan kilpailu-uransa aikana kilpaillut estekilpailuissa, mutta kenttäkilpailuissa se kiersi sitäkin ahkerammin. Luonteeltaan ori on melko raisu, joten aivan aloittelijoiden käsiteeltäväksi se ei sovi.

With Hugs omasi kyllä suht hienon suvun, mutta itse ori oli melkoinen pettymys. Punaruunikon orin lahjat eivät esteradoille riittäneet, vaikka kapasiteettia olisi suvun puolesta löytynyt. Muutaman epätoivoisen yrityksen jälkeen Hugilla siirryttiin kilpailemaan kouluratsastuksessa, mistä se tuntuikin nauttivan huomattavasti enemmän kuin esteiden yli hyppimisestä.

Sola Palabra oli mitä pippurisimman luonteen omaava tammaneiti, jolla kuitenkin riitti potentiaali esteradoille. Kovin moni ei kuitenkaan uskaltanut tamman selkään kiivetä juuri sen räiskyvän persoonallisuuden takia. Lopulta Palabran omistaja kyllästyi etsimään neidille sopivaa ammattiratsastajaa ja tarttui itse ohjaksiin. Tämä osittautuikin hyväksi ratkaisuksi, sillä tamma alkoi vähitellen menestyä hieman hieman pienemmissä luokissa.

M. Mildora on oikea monitoimihevonen, sillä se on kilpaillut hyvällä menestyksellä niin este- kuin kouluradoillakin. Neiti on luonteeltaan oikea työnlaistaja, joten se ei tee yhtään mitään, jos ratsastajan huomio vähäänkään herpaantuu. Jälkeläisilleen Mildora on periyttänyt osan kapasiteetistaan, vaikkeivat sen jälkeläiset olekaan ihmeitä saavuttaneet.

Michellino on erittäin mielenkiintoinen yhdistelmä saksalaisia kenttähevosia ja esteratsuja. Tämän miksauksen seurauksena Michellino on erittäin kestävä ja nopea, mutta myös varma hyppääjä. Herralla kilpailtiinkin paljon kenttäkilpaluissa nuorempana, mutta vanhemmiten sen kanssa siirryttiin esteradoille, kun maastoesteosuus alkoi tuntua liikaa jaloissa.

Wildora on nimi johon törmää melko usein Saksassa aina kun puhutaan estehevosten jalostuksesta. Wildora oli pieni, mutta sitkeä tamma, joka hyppäsi tiensä ihmisten sydämiin. Harmittavaa kyllä tamma kuoli auto-onnettomuudessa ollessaan vasta 10 vuotias ja uransa huipulla. Tästä syystä neiti onkin melko harvinainen, vaikkakin haluttu nimi saksalaisten estehevosten sukutauluun. Jälkeläisiä tamma ei ehtinyt teettää kuin kaksi, joista kummatkin ovat jatkaneet emänsä jalanjäljissä.

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.