FOMALHAUT


@ Gál Ildikó

Nimi Fomalhaut "Hatti" Rekisterinumero VH14-048-0063
Rotu westfalen-tamma Koulutus ko Vaativa A re 160cm
Väri & säkä kimo, 166 cm Kasvattaja Eeva T.,Schwangau Stud
Syntynyt 04.11.2014 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Fomalhaut saapui meille Nonsheinin sisartallin Schwangau Studin ensimmäisestä kasvattierästä, joka käsitti yhteensä neljä kasvattia. Olinkin jo vähän aikaa etsiskellyt 2-polviselle westfalen oriilleni Ludvigille tulevaisuuden kumppania kun pongasin Eeva T:n laatimasta myynti-ilmoituksesta kimon värisen 2-polvisen westfalen tammavarsan. Siinä ei paljon miettimistä tarvittu huomattuani tammavarsan tulevan kenttäpainotteisista linjoista ja rustasinkin ostotarjouksen heti myynti-ilmoituksen luettuani. Ilokseni varsasta tekemäni tarjous hyväksyttiin oikopäätä, minkä jälkeen minulta jo udeltiinkin millä nimellä tammavarsa pistettäisiin rekisteriin. Hetken googlettelun ja miettimisen jälkeen varsa sai nimeksi Fomalhaut taivaan 18:nneksi kirkkaimman tähden mukaan.

Hoidettaessa Hatti on oikein kiltti, mutta suhtautuu kuitenkin pienellä varauksella karsinaansa tuleviin uusiin ihmiseen. Juuri tamman nuivan suhtautumisen takia vieraisiin ihmisiin, sille on määrätty kaks vakituista hoitajaa, jottei toisen sairastuessa olisi aina eri ihminen tuuraamassa. Tuttujen kesken Hatti nimittäin on oikea pehmoilija, mitä ei aina uskoisi. Sen verran hapanta naamaa neiti osaa uusille tuttavuuksille näyttää. Uskomatonta kyllä harjauksen lisäksi Hatti pitää myös pesemisestä ja joskus tuntuu, että tamma menee kurakelillä ihan tarkoituksella piehtaroimaan siihen tarhan isoimpaan kuralätäkköön vain pesun saadakseen. Hatille olisikin märälläkelillä syytä laittaa loimi tarhaan ellei tammaa halua sitten parin tunnin päästä olla putsaamassa hikihatussa seuraavan tunnin. Hatilla kun on taipumusta muistuttaa enemmän alienia kuin hevosta kuralätäköissä piehtaroimisen jälkeen. Kaikeksi onneksi tamma nauttii pitkistä harjaustuokioista eikä liikahdakaan harjauksen aikana. Varusteet Hatti antaa laittaa mukisematta, vaikka tamman silmistä kyllä näkee, että sillä olisi hirmuinen kiire päästä ulos. Tamma kuitenkin tietää pääsevänsä ulos nopeammin mikäli antaa hoitajan tehdä työnsä rauhassa. Talutettaessa Hatti tarvitsee napakan taluttajan, sillä neidillä on taipumusta testata taluttajansa valppautta yrittämällä vetää riimunnarun taluttajansa käsistä aina silloin kun taluttajan huomio tuntuu herpaantuvan. Onneksi Hatti kyllä antaa ottaa itsensä helposti kiinni kunhan vain on vähän aikaa saanut juoksuttaa taluttajaansa perässään. Muiden hevosten seurassa tamma ei aiheuta ongelmia vaan pysyttelee mieluummin omissa oloissaan.

Ratsastettaessa Hatti ei ole kaikkein helpoimmasta päästä, sillä tamma tuntuu tietävän kaikki keinot luistaa työnteosta. Tamma tarvitseekin näin ollen tomeran ratsastajan, joka ei päästä tammaa sieltä mistä aita on matalin. Hatti on myös jokseenkin laiska ja sen moottorin käyntiin saaminen ja käynnissä pitäminen onkin hikistä puuhaa. Tamma kun alkaa vitkutella ja tehdä omiaan heti kun ratsastajan valppaus vähäänkään herpaantuu jonnekin muualle. Napakan ja vaativan ratsastajan kanssa Hatista sukeutuu kuitenkin suhteellisen reipas ja neidin kanssa onkin ilo tehdä töitä kun sen vain saa keskittymään työntekoon. Koulua Hatti vääntää aina Vaativa A tasolle asti, mutta sitä vaativampien koululiikkeiden vääntämiseen tamman kapasiteetti ja keskittyminen ei kertakaikkiaan riitä. Koulua Hatti vääntää muutenkin vähän sen mukaan millainen päivä tammalla sattuu olemaan. Mikäli neidillä on hyvä päivä koulutreenit tuppaavat sujumaan kuin unelma, mutta neidin huonoina päivinä koulutreeneistä ei tahdo tulla oikein mitään. Esteitä Hatti hyppää aina mielellään, mutta tarvitsee selkeät tiet esteille pystyäkseen parhaimpaansa. Tamman hyppytekniikka kun ei ole puhtaimmasta päästä, vaikka kyllä silläkin korkeiden esteiden yli päästään mikäli selässä vain istuu ratsastaja, joka osaa tukea tammaa ponnistuksessa ja hypyn aikana. Maastoesteillä Hatti on tasaisen varma, jos ei nyt kaikista nopein ei myöskään se hitain. Hatti ei myöskään pelkää erikoisempiakaan esteitä, mikä on vain etu maastoesteradalla. Tamma on maastossa muutenkin todella rauhallinen eikä jaksa pahemmin säikkyä vastaan tulevaa punaista traktoria tai tien yli loikkivaa peuraa.

i. Silverlode Fiasco xx ii. Ziyan iii. Dunno
iie. Zuzule
ie. Amelié Blues iei. Adolph
iee. Eclipse
e. Galaktisch de Poemé ei. Gelackmeierte eii. Drogenabhängige
eie. Aprikose
ee. Verbrämen eei. Kernig III
eee. Anerkennung

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


ERJ
ainoastaan sijoitukset
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.