FORTUM JOE


@ De Wiemselbach

Nimi Fortum Joe "Forra" Rekisterinumero VH15-031-0825
Rotu suomalainen puoliverinen - ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 163 cm Kasvattaja Joe, Jadessa Warmbloods
Syntynyt 14.02.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Fortum Joe tuli meille yhdessä Fortum Joen kanssa Jadessa Warmbloodsista tallin omistajattaren tarjotessa joitain hevosiaan jalostukseen viimeisiä kertoja ulkopuolisille. Selailinkin innostuneena tarjolla olevia hevosia läpi kunnes törmäsin kahteen tammaan, joista halusin ehdottomasti itselleni varsat. Toinen näistä tammoista oli Fortumin emä Old Fashion Inc, jolle puolisoksi valikoitui omasta tallistani ruunikko ori Final Eternity Kite. Jäin malttamattomana odottamaan varsan syntymää ja olinkin haltioissani Old Fashionin putkauttaessa maailmaan isänsä tavoin ruunikon orivarsan, jolle kasvattaja ehdotti nimeksi Fortum Joe. Hyväksyttyäni kasvattajan ehdottoman nimen tämä lähetti oriin rekisteröintipaperit oitis eteenpäin kun itse jäin ihailemaan omasta mielestäni täydellistä orivarsaa. Fortumilla on nimittäin todella upea vanhalinjainen sukutaulu, minkä lisäksi ori itse on hyvin lahjakas esteratsu.

Perusluonteeltaan Forraksi ristitty ori on hivenen levoton eikä se oikein tahtoisi pysyä paria sekuntia kauempaa paikoillaan. Oriin levottomuus tekeekin siitä hankalan hoidettavan, sillä se on alituiseen liikkeessä, mikäli sitä ei sidota kiinni. Kiinni sidottunakin Forra tosin jatkaa levotonta liikehdintäänsä steppailemalla aloillaan ja useimmilla ihmisillä meneekin hermot oriin levotonta liikehdintää katsoessa. Forra tarvitseekin näin ollen rauhallisen ja kärsivällisen hoitajan, joka ei anna oriin levottoman liikehdinnän häiritä itseään. Muutenhan ori on kaikinpuolin kiltti eikä pure tai potki. Harjaamisesta Forra varmaan pitäisi, jos jaksaisi vain seistä aloillaan ja nauttia huomiosta, mutta hermostuneen orin on pakko olla kokoajan liikkeessä. Milloin ori ei liikehdi levottomasti paikoillaan se yrittää avata riimunnarunsa kiinnityssolmua. Varusteet Forra sentään antaa laittaa ilman suurempia ongelmia, vaikka oriin silmistä näkeekin, että se odottaa kiihkeästi ulos pääsyä. Talutettaessa Forra haluaisi päästä tutkimaan joka paikkaa ja sen pitelemiseen tarvitaankin hiukan lihaksia, ettei ori vain pääse jyräämään taluttajansa yli. Muiden hevosten seurassa Forra kuitenkin käyttäytyy herrasmiesmäisesti eikä haasta riitaa, vaikka liittyykin mielellään nuorten orien ajoittain hyvinkin riehakkaisiin leikkeihin.

Ratsastettaessa Forra suorastaan pursuaa energiaa ja välillä tuntuu siltä kuin istuisi viritetyn pommin päällä. Ori kulkeekin kokoajan hieman varpaillaan valmiina säntäämään täyteen laukkaan, millä hetkellä hyvänsä. Forra onkin hivenen säikky ja säikkyy milloin mitäkin, joten se tarvitsee selkäänsä ehdottoman rauhallisen ratsastajan, joka pysyy tyynenä tilanteessa kuin tilanteessa. Esteratsunahan Forra on vailla vertaa kunhan sen vain ensin saa keskittymään kunnolla työntekoon. Orin hyppytekniikka on hieman kulmikkaan näköinen, minkä lisäksi se ei jätä juuri yhtään tilaa itsensä ja esteen väliin. Tämän seurauksena pudotukset voivat olla Forran kanssa herkässä ellei ratsastaja pysy tarkkana ja anna oriille voimakkaita apuja hyppyyn lähdettäessä. Lisäksi Forralla tuppaa olemaan vaikeuksia pituusesteillä, sillä se ei veny pituutta kovin hyvin, joten ponnistuspaikan valinnan on osuttava nappiin, mikäli Forran kanssa haluaa selvitä puhtaasti pituusesteiden yli. Uusinnoissa nopea ori on kuitenkin omaa luokkaansa, mikäli sen selkään vain sattuu kokenut ratsastaja, joka osaa valita ponnistuspaikat juuri oikein. Ori ei nimittäin säiky mitään tiettyä estettä erityisemmin, vaikka saattaakin hieman epäröidä riemunkirjavilla esteillä.

i. Final Eternity Kite ii. R.M. Final Destination
VIR MVA Ch,KTK I
iii. RG Dynamic
iie. Apple Tree's Milly
ie. Galina Kite
kadonnut
iei. Star Theme's Baroque
iee. Nectar's Caramba
e. Old Fashion Inc ei. Dimitrov W! eii. Cemetery PB
VIR MVA Ch, KTK II, ERJ I, YLA II, SJP I, HANN II
eie. Sneaky Snap PB
Ch,ERJ I,YLA I
ee. Royal Fizz
ERJ III, YLA II
eei. WW Royal Champ
KTK III
eee. Keinukallion Gin Fizz

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.