FRANCISZEK INC


@ kasvattaja

Nimi Franciszek Inc "Frans" Rekisterinumero VH14-031-0743
Rotu suomalainen puoliverinen - ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 168 cm Kasvattaja sylvester,Tiilikanoja
Syntynyt 01.08.2014 (6v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Jos Fransin suku ei tee vaikutusta saa olla melkoinen pässinpää. En yleensä pidä siitä, että kaksi puhdasta eri rodun edustajaa, Fransin tapauksessa holstein ja hannover, risteytetään keskenään ja tuloksena saadaan fwb. Fransin suvun nähtyäni päätin kuitenkin tehdä poikkeuksen, sillä olihan orin suku täynnä palkittuja vanhoja nimiä. Tämä ori minun oli yksinkertaisesti pakko saada, mutta valitettavasti moni muukin oli orivarsasta kiinnostunut. Riemullani ei ollutkaan rajoja kun Fransin kasvattaja, tuttavani sylvester, ilmoitti orivarsan lähtevän mukaani. Kävin katsomassa varsaa monta kertaa Suomen maaperällä ennen sen vieroittamista ja pian vieroituksen jälkeen kävin allekirjoittamassa lopullisen kauppakirjan. Samana päivänä, kun allekirjoitin orivarsan kauppakirjan lennätin sen yksityiskoneellani Hollantiin.

Hoidettaessa Fransia voisi luonnehtia uneliaaksi. Ori torkkuu karsinassaan täydessä unessa usein häntä karsinan ovea päin. Mikäli ori on päättänyt kuitenkin mennä maate nukkumaan hoitaja voi vain huokaista turhautumisesta, sillä Fransia ei noin vain saadakaan ylös torkuiltaan.Mikäli hoitaja päättää kuitenkin yrittää herättää unista oria hoitajan käsillä olisi syytä olla herkkupussillinen täynnä porkkanoita ja omenoita. Erityisesti omenoille Frans on perso ja saattaa jopa vaivautua ylös saadakseen tuon jumalaisen herkkupalan itselleen. Fransia ei täydy ikinä sitoa kiinni, sillä uninen ori ei jaksa temppuilla, vaikka tapahtuisi mitä. Tähän ainoan poikkeuksen tekee tamman ohi meno, jolloin ori tuntuu heräävän unestaan ja nostaa oikean hirnumis metelin, jonka seurauksena korvat ovat haljeta, mikäli sattuu olemaan oriin lähellä. Varusteet Frans antaa laittaa kuin vettä vain suitsia lukuunottamatta. Ori kun ei satu nukkumaan suu auki, joten kuolaimet on vain keploteltava jotenkin oriin suuhun. Talutettaessa Frans seuraa taluttajaansa puoliunessa perässä laahustaen, kunnes kohdalle sattuu tamma. Tällöin orin on aivan pakko alkaa esiintymään tammoille, jotta vain saisi näiden huomion itseensä. Muista oreista Frans ei piittaa sitten lainkaan ja jättää ne omaan arvoonsa. Kuten mainittu jo aiemmin Frans on oikea naistenmies ja rakastaa tammoille esiintymistä ylitse kaiken.

Ratsastettaessa Frans on oikea laiskamato, jota ei tahdo saada sitten millään hereille. Raippaa ori ei noteeraa millään lailla, mutta kannukset sentään saavat herraan edes vähän eloa. Kotona harjoiteltaessa toinen keino saada oriin vauhtia on laittaa tamma harjoittelemaan viereisellä kentällä, jolloin herra kyllä syttyy antamaan parastaan. Frans tykkää laiskotella ja sen näkee myös askelluksesta. Oriin askellus on jokseenkin vetelän näköistä, jonka saa kuitenkin ryhdikkäämmän näköiseksi patistamalla oria. Vaikka Frans onkin yleismaailmallinen laiskamato herraan saa hieman enemmän vauhtia kunnon lämmittelyllä. Kunnon lämmittelyn jälkeen orikin liikkuu hieman paremmin kun se kerran on saatu ravistelluksi hereille unestaan. Perusteellisesti lämmiteltynä Fransista sukeutuu oikea kunnon kouluratsu, joka vastaa ratsastajansa pienimpiinkin apuihin, vaikkei olekaan turhan herkkä. Tällä herralla olisikin syytä käyttää hieman isompia ja terävämpiä apuja, jotta ne menevät varmasti perille. Oriin bravuuri on sen upea piaffe, jota se esittelee miellään suurilukuisen yleisön edessä. Maastossa laiska Frank on oikea unelma, sillä ori ei piittaisi mistään, vaikka ydinpommi sattuisi putoamaan sen viereen.

i. KWB Bossanova ii. HT Charisma
KRJ I
iii. Domiro
Ch,KTK I,ERJ II,YLA II
iie. R.M. Jasmin
KTK II
ie. KWB Flamenco
KRJ II
iei. Reubens
Ch,KRJ II
iee. Tanzlehrerin
KTK II
e. Why-Whisky '66 ei. Schwartz Harlekin RW
KRJ III,YLA III
eii. Sultan I Deverce
VIR MVA Ch,KTK II
eie. Mystical Avenue
VIR MVA Ch,KTK II
ee. Fatal Tempter SIN
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ I,YLA II
eei. Mafia GER
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II
eee. Suntanzer PASS
KRJ I

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.