GW LEIBNITZIA


@ Pikkulinnun talli

Nimi GW Leibnitzia "Leipä" Rekisterinumero VH15-029-0473
Rotu saksalainen ratsuponi-tamma (85,9375%) Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä rautias, 145 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 01.06.2015 (2v) GER Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

GW Leibnitzia sai alkunsa nähdessäni Pulmu N:n tarjoavan oriaan Carusos Chinook jalostukseen eräällä usein vierailemallani foorumilla. Ensiksi harmittelin mielessäni ettei minulla ollut tälle upealle oriille soveltuvaa tammaa kunnes sitten muistin sveitsiläisen ratsuponi tammani Limóne du Low:n, jolla ei vielä ollut kovin montaa jälkeläistä. Kysäisinkin Pulmulta ottaisiko Chinook ratsuponitammoja vastaan. Astutus kävi hyvin myös Pulmulle, joten Limóne du Low sai luvan vierailla Chinookin luona oriin kotitilalla toukokuussa 2015. Kesäkuun alussa vuonna 2015 Limóne du Low sitten synnytti kauniin raudikon tammavarsan, jolle annoin nimeksi GW Leibnitzia hetken asiaa pohdittuani.

Luonteeltaan Leipä on oikea sydänkäpynen eikä suloiselle tammalle yksinkertaisesti voi ollaa kauan vihainen, vaikka se tykkääkin ärsyttää hoitajiaan välillä. Leipä onkin oikea jekkumestari, jolta voi odottaa lähestulkoon mitä vain. Ei Leipä kuitenkaan satuta ihmisiä tarkoituksella, tamma ei vain tunnu ymmärtävän, etteivät ihmiset kestä sen leikkejä samalla tavalla kuin toiset hevoset. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä Leipä olisikin viisainta sitoa kiinni, sillä muuten tamma vain pyörii ympäri karsinaansa yrittäen häiritä hoitajansa työtä kaikin mahdollisin tavoin. Harjattaessa Leivän kuitenkin saa seisomaan jotenkuten paikoillaan, sillä tamma tuntuu nauttivan harjauksesta etenkin kun sitä oikein rapsuttaa harjalla lavan kohdalta. Varusteet Leipä antaa laittaa ongelmitta, vaikka saattaakin vähän nostella päätään suitsia laitettaessa. Talutettaessa Leipä on näkevinään mörköjä joka ikisessä vastaan tulevassa puskassa, joten tiukka ote riimunnarusta on tarpeen. Muiden hevosten seurassa tamma tykkää kiusata itseään vanhempia ja nauttii kun nämä lähtevät jahtaamaan neitiä ympäri tarhaa.

Ratsastettaessa Leipä on eteenpäinpyrkivä ja oppimisenhaluinen. Tamma tekee kaikkensa miellyttääkseen ratsastajaansa ja on yksi nopea oppisimmista hevosista mitä tiedän. Leipä tuntuu sisäistävän vaikeimmatkin kouluratsastusliikkeet tuossa tuokiossa eikä sen kanssa kovin montaa opetuskertaa tarvita ennenkuin tamma jo hallitsee siltä pyydetyn uuden kouluratsastusliikkeen täydellisesti. Ratsastajaltaan Leipä edellyttää kuitenkin selkeitä ja täsmällisiä apuja eikä toimi epäselvillä avuilla. Leipä ei myöskään pidä voimakkaista avuista vaan toimii parhaiten pienillä pohje-,ohjas- ja painoavuilla reagoiden pienimpäänkin ratsastajansa liikkeeseen välittömästi. Leivän askeleet ovat uskomattoman ilmavat ja elegantit poniksi ja sen askellajit vetävätkin näyttävyydessä vertoja GP ratojen puoliverisille. Tammalla on myös hyvä ryhti ja sen tuntuu suorastaan putoavan kuolaimelle ratsastajan kootessa ohjat. Leipä onkin näin ollen erityisen taitava kouluratsu ja se on saatu koulutettua aina Vaativa B tasolle asti.

i. Carusos Chinook
KTK II
NF
ii. Suopursun Romeo
VIR MVA Ch,KTK III,YLA III
iii. Zeyd Burr
YLA II
iie. Missy Reedo Black
VIR MVA Ch,KRJ II,YLA II,NFL I
ie. Poniniemen Carina iei. Prometheus
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ I,ERJ I
iee. Fredrikstorps Ceres
e. Limóne du Low
rp (71,875%)
ei. Mulberry Lemon Pipers
rp (68,75%)
eii. Sweetys Blind Melon
KTK III
rp (62,50%)
eie. Sweetys Pomegranate
KTK III,KRJ III
rp (75%)
ee. Mulberry Elfi
rp (75%)
eei. Boccalupo
rp (87,50%)
eee. Mönsbys Elin
KRJ I
rp (62,50%)

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.