GABRIELE ROUGE


@ Beate Langels

Nimi Gabriele Rouge "Gabi" Rekisterinumero VH15-021-0062
Rotu trakehner-tamma Koulutus kerj CIC4
Väri & säkä kimo, 167 cm Kasvattaja Siiri K.,HR Warmbloods
Syntynyt 13.01.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gabriele Rouge tuli meille HR Warmbloodsista yhdessä kuuden muun hevosen kanssa Siiri K:n pitäessä suuren kasvattimyynnin HR Warmbloodsin tauolta paluun kunniaksi. Mahdollisuus oli paitsi tuoreisiin tilausvarsoihin myös hieman vanhempien hevosten ostamiseen. Gateawayssä alkoi jo olla aikalailla nuorta verta, joten tiedustelin Siiriltä millaisia vanhempia vanhasukuisia hevosia häneltä löytyisi. Siiri antoikin minulle oitis listan mahdollisista myytävistä vanhemmista hevosista joiden kanssa ei tosin oltu vielä saatu paljon aikaiseksi. Olisin voinut tarjota kodin, vaikka kaikille listalla oleville hevosille, mutta lopulta päädyin tarjoamaan kodin kolmelle oriille ja neljälle tammalle. Gabriele Rougen suvussa oli paljon ihailemani Classic tallin hevosia, minkä lisäksi sen suvussa oli myös jonkinverran startallilaista ja koululaaksolaista verta. Ei mikään huono tapaus siis suvullisesti, joten vaikkei Gabriel rakenteellisesti ollutkaan mikään kukkanen päätin tarjota sille kotia Gateawaystä. Tamman kasvattaja Siiri hyväksyi tarjoukseni mielellään, joten allekirjoitettuani tamman kauppakirjan se lastattiin mukanani tuomaan hevosautoon.

Gabi on luonteeltaan hyvin ystävällinen ja rauhallinen eikä jaksa pahemmin stressata maailmantapahtumista. Tosin kiima-aikaan tamma saattaa olla hieman hankala, jolloin se tervehtii karsinaansa tulevia vieraita ihmisiä luimistelemalla ja hampaitaan esittelemällä. Muina aikoina Gabi on kuitenkin oikein hyvä käytöksinen eikä uhittele vieraillekaan ihmisille. Harjattaessa Gabi on hivenen pääarka, joten sen lähettyvillä olisikin syytä välttää äkkinäisiä liikkeitä mikäli haluaa säästyä tamman säpsyilyltä. Tamman päänseutu on myöskin syytä putsata hellin ottein, vaikka muuten Gabin saakin harjata ihan voimakkain ottein. Varusteet Gabi antaa laittaa ongelmitta ja suitsetkin menevät tamman päähän kunhan ne vain muistaa laittaa hitain ja rauhallisin liikkein. Talutettaessa Gabi on hyvin rauhallinen eikä näe puskissa mörköjä. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy asiallisesti ja mieluummin pakenee paikalta kuin osallistuu tappeluihin.

Ratsastettaessa Gabi tuppaa olemaan aikamoinen laiskamato ja sen kanssa saakin tehdä lujasti töitä ennen kuin tamman moottori lähtee käyntiin. Sittenkin kun neidin moottorin on käyntiin saanut pitää sitä ajaa jatkuvasti eteenpäin, sillä Gabi kyllä tietää kuinka mennä sieltä missä aita on matalin ja aloittaakin laiskottelun heti kun eteenpäin ajavat avut vähenevät. Gabi tarvitseekin jämäkän ratsastajan, joka ei anna tamman laiskotella, mikäli sen kanssa haluaa oikeasti tehdä töitä. Gabin vanhemmat ovat suht lahjakkaita sekä koulu-että esteratsastuksessa joten Gabista päätettiin leipoa kenttähevonen enkä ole kertaakaan joutunut sitä katumaan. Koulua Gabi vääntää Vaativa A tasolle asti ihan mukiinmenevästi, vaikkei siinä mikään huippu olekaan. Gabi kuitenkin yrittää aina parhaansa ja yltääkin parhaimpina päivinään hyviinkin suorituksiin. Esteillä Gabi suoriutuu tasaisesti eikä tee turhia virheitä, vaikka välillä kielteleekin, mikäli ponnistuspaikka ei ole juuri oikea. Tamma nimittäin on todella tarkka ponnistuspaikan suhteen eikä suostu hyppäämään hankalista kulmista. Maastoesteillä Gabi etenee tasaisen varmaa vauhtia eikä väsy helposti mikäli ratsastaja muistaa huolehtia vauhdin säätelystä. Tamma kyllä hyppää yli kaikesta mitä eteen tulee maastoradalla, mutta saattaa jäädä hieman kyttäämään joillain esteillä kuten arkulla. Maastossa Gabi on rauhallisuuden perikuva. Välillä tuntuu siltä, että tamma olisi vajonnut uneen sillä niin hitaasti se löntystää eteenpäin maastopoluilla.

i. Artist HRW ii. Grapetour
kadonnut
iii. Tourin Omet
iie. Waterfall's Grandie
YLA III
ie. HRW Arte Necaminth iei. Classic Necaroth
VIR MVA Ch
iee. Art Deco HRW
e. Gratia HRW ei. Waterfall's Grapevine
YLA III
eii. WW Avaldo
eie. WF Gripping
ee. Breanna v. Rouce eei. Brokster
eee. Holden v. Rouce
KRJ I

29.05.2015 kwpn-t Cinnamon von Gateaway om. Inna

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.