GLAMGLARE WANILLA


@ VRL-01080

Nimi Glamglare Wanilla "Vani" Rekisterinumero VH14-034-0117
Rotu angloarabi-tamma (ox 46.025%) Koulutus ko Helppo A re 140cm
Väri & säkä punarautias, 161 cm Kasvattaja Kerppa,Stableyard
Syntynyt 13.11.2014 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Glamglare Wanilla tuli meille Stableyardista saatuani päähän, että tarvitsisin lisää angloarabialaisia täysiverisiä. Alunperin minun oli tarkoitus hankkia kenttäpainotteinen varsa, mutta loppujen lopuksi päädyin pyytämään tilausvarsaa estepainotteisista vanhemmista. Ehkä asiaan vaikutti sekin, että Wanillan isä on paljon ihailemani elenin kasvatteja. Kun vielä löysimme Kerpan kanssa oriille minua mielyttävän puolison pistettiin tilausvarsa minulle pakettiin. Niinpä Wanilla sitten emänsä tavoin kaunis rautias tammavarsa syntyi marraskuun puolen välin tienoilla vuonna 2014. Itse en päässyt varsaa katsomaan, mutta kaikeksi onneksi internet on keksitty, joten Kerppa lähetteli minulle varsan kuulumisia kuvien kera sähköpostitse. Vähän ajan päästä varsan syntymästä Kerppa faksasi minulle kauppakirjan, minkä allekirjoitin epäröimättä. Faksattuani kauppakirjan takaisin Kerpalle sovimme vielä, että varsa voisi matkustaa uuteen kotiinsa täytettyään kaksi vuotta.

Hoidettaessa Vaniksi ristitty tamma on hyvin malttamatonta sorttia, minkä vuoksi se onkin pidettävä aina kiinni sidottuna. Malttamattomuuden lisäksi neiti on myös erittäin sosiaalinen, minkä takia sen viereisessä karsinassa on aina oltava toinen hevonen. Vanille yritettiin kerran hankkia toista eläintä kuten vuohta tai kissaa seuralaiseksi, mutta hyvin pian tuli ilmi, ettei tamma pidä muista eläimistä kuin toisista hevosista. Ihmisten suhteen Vani ei onneksi ole niin valikoiva ja kelpuuttaa hoitajakseen miltei kenet tahansa. Harjaus on tamman mielestä lähinnä pakollinen paha eikä se kauan jaksakaan seistä harjailtavana. Kun tamma kyllästyy harjaukseen alkaa levoton liikehdintä, mitä tamma ei lopeta ennen kuin harjaus on suoritettu loppuun. Varusteiden laitto sujuu Vanin kanssa muuten hyvin, mutta suojia voi olla vaikea sujauttaa jatkuvasti liikehtivän tamman jalkoihin. Talutettaessa Vanilla tuntuu olevan aina kiire, joten se tarvitsee jämäkän taluttajan, joka pitää riimunnarun tiukasti käsissään karkailuyritysten varalta. Tamma tuntuu pitävän itseään muita hevosia parempana ja katsookin muita hevosia ikäänkuin nämä olisivat neidin alamaisia.

Ratsastettaessa aina meno haluja pursuavaa tammaa saa välillä pidätellä niin että käsiä särkee, mutta kaikeksi onneksi pidätteet kuitenkin menevät helposti läpi kunhan niitä vain antaa riittävän usein. Vani on kuitenkin sen verran vauhdikas etteivät aivan aloittelijat sen kanssa pärjää, minkä vuoksi tamman selkään päästetäänkin vain rauhalliset ja varmaotteiset kokeneet ratsastajat. Vanin askeleet ovat energiset ja joustavat eivätkä ne myöskään ole ratsastajalle kaikista pahimmat istua. Kouluratsastuksen saralla Vanille on opetettu lähinnä perusasiat, sillä ADHD luonteisen tamman luonnolle ei sovellu monimutkaisten koulukuvioiden vääntäminen. Esteillä vauhdikas tamma on sen sijaan elementissään ja etenkin uusinnoissa tamman nopeus on valttia. Vaikka Vani onkin nopea ei se silti ole kaikista ketterimmästä päästä ja sen kanssa saakin valita tiet esteille huolella. Tamma nimittäin rankaisee kieltämällä, mikäli lähestyminen esteelle on huono. Vani ei kuitenkaan arastele erikoisempiakaan esteitä vaan hyppää näyttävästi yli kaikesta mitä vastaan tulee. Maastossa Vani on hieman levoton eikä sen kanssa kannatakaan lähteä maastoon kovin kurjalla kelillä.

i. Primo Cristiano
VIR MVA Ch,KTK II
ii. Primo Viper
VIR MVA Ch,KTK II
iii. Barclay SWA xx
YLA III,XLA II
iie. Hey Tomcat! Meow
ie. Primo Maya iei. Primo Veyron
KTK III
iee. Priya SWA
KTK III
e. Glitter SZ ei. La Sirène Joe-Lan eii. La Sirène Cashmir-Lan xx
eie. Medeya Ekipa x
ee. Gloria x eei. Godspeed MG
eee. AG Osiris

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.