GURTOGG VON GATEAWAY


@ Hengstensation van Uytert

Nimi Gurtogg von Gateaway "Kuro" Rekisterinumero VH15-044-0286
Rotu holstein-ori Koulutus ko Vaativa A
Väri & säkä musta, 166 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 01.02.2015 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gurtogg von Gateaway sai alkunsa wishmasterin tarjotessa orejaan ulkopuolisten käyttöön. Innostuinkin sitten oikein kunnolla parittamaan tammojani wishmasterin orien kanssa, sillä peräti kuusi tammaani sai luvan vierailla wishmasterin orien luona niiden kotitilalla Brigadier Studissa. Gurtoggin emä Sabrine oli yksi näistä tammoista. Puolisoksi Sabrinelle valikoitui pikimustan värityksen omaava jo laatuarvosteluissa palkintoja kerännyt Glücksspiel. Sabrinen tiineys sujui ongelmitta ja helmikuun alussa 2015 maailmaan putkahti isänsä tavoin pikimustan värityksen omaava orivarsa, joka sai nimekseen Gurtogg von Gateaway World of Warcraft hahmon Gurtogg Bloodboilin mukaan.

Kuro ei ole aivan yhtä kiltti ja rauhallinen kuin vanhempansa vaan päinvastoin hyvinkin orimainen eikä näin ollen mikään pikkulasten käsiteltävä. Ori tarvitseekin kokeneen ja varman käsittelijän, joka ei vähästä säikähdä. Kurolle on tehtävä heti karsinaan astuttua kuka määrää tai ori on jatkuvasti hyppimässä hoitajansa varpaille. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ori olisi syytä sitoa kiinni, sillä se ei tasan tarkkaan pysy paikoillaan komentaessa vaan pyörii ympäri karsinaansa. Harjaus on Kuron mielestä lähinnä pakollinen paha ja se jaksaakin hädin tuskin seistä aloillaan puunattavana. Onneksi oriilla ei kuitenkaan ole taipumusta piehtarointiin, joten sille riittää useimmiten vain kevyt harjaus. Varusteet Kuro antaa yleensä laittaa suht ongelmitta, vaikkei aina heti suostukaan ottamaan kuolaimia suuhunsa. Talutettaessa Kurolle on ehdottomasti laitettava suitset päähän, sillä muuten ori on aivan mahdoton käsitellä tammojen lähettyvillä. Muiden hevosten seurassa ori on hivenen arvaamaton ja se olisikin syytä pitää kaukana etenkin muista oreista.

Ratsastettaessa Kuro ei ole aivan niin hankala kuin maastakäsin käsiteltäessä, vaikkei oria missään nimessä voi sanoa helpoksi ratsastaa. Kuro on nimittäin tavattoman herkkä eikä siedä yhtään kovempaa näppäisyä suustaan tai kovempaa kosketusta kylkiinsä. Oria onkin näin ollen ratsastettava silkkihansikkain, sillä sille riittävät vain aivan minimalistiset avut. Oriilla on hyvin näyttävä askellus mikä yhdistettynä oriin komeaan ulkomutoon tekee siitä oikean kouluratojen hurmurin. Kuro onkin kouluratsu henkeen ja vereen suoriutuen kaikista siltä pyydetyistä liikkeistä moitteettomasti aina Vaativa A-tasolle asti. Erityisen lahjakas Kuro on avo-ja sulkutaivutusten saralla, vaikka sujuvat siltä myös työskentelypiruetit ja laukanvaihdot askeleessa. Ratsastajansa apuihin Kuro vastaa täsmällisesti ja innokkaasti kunhan sille vain on ensin tehty selväksi että ratsastaja on se joka määrää.

i. Glücksspiel
KRJ I,VVJ II
ii. Glücksfall iii. Glücklich
iie. Spielzeug
ie. Halfrida iei. Hammond
iee. Valda
e. Sabrine ei. Sande Sobleau eii. Sandor xx
eie. Ministra Ski
ee. Manda-Mona eei. Menthiones
eee. Bella-Mona

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.