GWALCH FFION CARIAD


@ Tiia Tahvanainen

Nimi Gwalch Ffion Cariad "Fiina" Rekisterinumero VH14-026-0207
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus ko Helppo B re 120cm
Väri & säkä rautias, 150 cm Kasvattaja Juli, Gwalch Welsh
Syntynyt 30.10.2014 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gwalch Ffion Cariad tuli meille Gwalch Welshistä yhdessä neljän muun ponin kanssa. Kuten muutkin lokakuussa 2014 syntyneet gwalchilaiset myös Ffion Cariad tuli meille tilausvarsana Julin tarjotessa ponejaan julkiseen käyttöön. Julin esiteltyä minulle oriinsa ja käytyäni toimistossa penkomassa Julin hevosten sukutauluja sain lopulta rajattua vaihtoehdot viiteen pariin. Ffion Cariadin molemmat vanhemmat tulevat pitkistä ja palkituista suvuista, joten vanhempien ollessa mieleeni myös ulkonäöllisesti sovimme Julin kanssa astutuksesta. Ffion Cariad syntyi pitkän odotuksen jälkeen lokakuun lopulla 2014 ollen odotetuin gwalchilainen tilausvarsa yhdistelmä.

Luonteeltaan Fiina on tuttujen kesken todella hyväkäytöksinen ja kunnioitusta osoittava, mutta uusia ihmisiä etenkin arkoja tamman täytyy aina hieman pelotella alkuunsa. Kun tammalle kuitenkin näyttää kuka on pomo se lopettaa turhan uhittelun ja alkaa olla hoitajalleen mieliksi. Arkajalat eivät kuitenkaan tämän neidin kanssa pärjää, sillä tamma kyllä tietää millä konstein aremmat ihmiset saa peloteltua tiehensä. Harjattaessa Fiina seisoo rauhallisesti aloillaan, muttei tosin jaksa seisoa aloillaan kovinkaan pitkään. Fiina olisikin näin ollen hyvä sitoa kiinni, mikäli sitä joutuu kauheasti puunaamaan esimerksiksi sateiden jälkeen, jolloin tammalla on tapana käydä piehtaroimassa tarhan kuraisimmassa lammikossa. Fiinalle tulisikin aina laittaa loimi tarhaan ellei sitten halua tuskastella yltäpäältä kurassa olevan malttamattoman tamman harjaamisen kanssa varsinkin kun neiti ei pidä pesusta sitten lainkaan. Varusteet tamma antaa laittaa ilman suurempia mukinoita kunhan satula vain liutetaan paikoilleen varovasti ja vyö kiristetään lempeästi. Talutettaessa Fiinassa on vähän vastarannan kiisken vikaa ja se haluaisikin useimmiten mennä päinvastaiseen suuntaan kuin taluttajansa. Muiden hevosten seuraa tamma ei kaipaa ja osoittaakin tämän varsin selkeästi etenkin jos ori yrittää tulla ahdistelemaan.

Ratsastettaessa Fiina osaa olla hieman omapäinen joten aivan pienten lasten ratsuksi siitä ei ole. Tammalla kun on aina taipumus testata ratsastajaansa tunnin aluksi ja se esittelee lukuista temppuvarastoaan myös treenien aikana mikäli ratsastaja ei pysy valppaana. Fiinan ratsastajalta edellytetäänkin jämäkkyyden lisäksi myös alituista valppautta, sillä huomion herpaantumisesta tamma rankaisee ankarasti pukittamalla ratsastajansa kentän pintaan pölyä nielemään. Fiinan askellus ei ehkä ole kaikkein näyttävimmästä päästä eikä tamma muutenkaan ole perusolemukseltaan kouluponi minkä takia se onkin vahvasti esteisiin suuntautunut. Esteillä neidin olemukseen nimittäin tulee aivan uudenlaista puhtia ja se kääntyisi, vaikka kolikon päällä, jos ratsastaja niin pyytää. Pituusesteet ovat Fiinalle hieman hankalia ja se tarvitseekin niillä ylimääräistä tukea ratsastajaltaan, että pääsisi myöös pituusesteiden yli virheettömästi. Muiden estetyyppien kanssa tammalla ei kuitenkaan ongelmia ilmene. Maastossa Fiina on vähän säpsy, muttei kuitenkaan lähde käsistä, vaikka saattaisikin säikähdyksissään pienen laukkaspurtin ottaa.

i. Criallt Llaes Ffordd ii. Llygedyn Enillwr
Ch,KTK III,VWY II
iii. Ffraid Caerau
KTK III,VWY II
iie. Llygedyn Rhianu
VIR MVA Ch,KTK II,YLA II,VWY II
ie. Criallt Llaes Afon iei. Cedion Dwfn Afon
KTK III,YLA II,VWY II
iee. Criallt Eurneid
e. Gwalch Mirain Achlust ei. Llygedyn Alcam Cariadau
VIR MVA Ch,KTK III,VWY II
eii. BF Mil Primax
eie. Anfarwol Alcam Milwr
VWY III
ee. Meiriona of Romney
YLA II,VWY II
eei. Llew Ithel
VIR MVA Ch,KTK II,YLA III,VWY II
eee. Llygedyn Ceri
KTK III,YLA II,VWY II

01.07.2015 wD-t Gwynedd Ffraid Catrin om. Alex

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettuja esteitä Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.