GWALCH LLEUAD PLENTYN


@ M. Peel

Nimi Gwalch Lleuad Plentyn "Plenti" Rekisterinumero VH14-025-0083
Rotu welsh, sektio C - tamma Koulutus ko Helppo A
Väri & säkä ruunikko, 135 cm Kasvattaja Juli, Gwalch Welsh
Syntynyt 30.10.2014 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gwalch Lleuad Plentyn tuli meille Gwalch Welshin omistajan Julin tarjotessa kaikkia ponejaan julkiseen jalostuskäyttöön. Tämän kuultuani aloin innosta pihisten selailla tallin ponien sukutauluja. Pian törmäsinkin komeaakin komeampaan welsh, sektio C oriin Gwalch Gerwin, josta tiesin oitis haluavani varsan, mikäli herralle vain löytyisi sopiva tamma. Kysäisin Julilta, joka katseli touhujani päätään pudistellen toimistonsa pöydän toiselta puolelta, mikä hänen tammoistaan olisi paras vaihtoehto Gerwinille. Hetken mietittyään Juli ehdotti minulle Gwalch Llinetteä, joka polveutui vanhoista sukulinjoista. Ihastuin tammaan oikopäätä, joten sovimme astutuksesta. Juli kertoi varsan todennäköisesti syntyvän lokakuun 2014 lopulla, joten saisin odottaa vielä vähän aikaa ennen kuin uusin hankintani saapuisi Gateawayn pihamaalle marraskuussa 2014.

Hoidettaessa Plenti ei ole sitä kaikista kärsivällisintä sorttia, joten se olisi syytä sitoa kiinni. Plenti kun tuppaa olemaan ikiliikkuvaa sorttia eikä kertakaikkiaan jaksa seistä aloillaan hoitotoimenpiteiden ajan, mikäli ei ole kiinni sidottuna. Tämä tekee niin kengittäjän kuin eläinlääkärinkin työstä vaikeaa, mutta etenkin kengittäjämme tuskastuu tämän neidin kanssa herkästi, sillä Plenti ei oikein jaksaisi pitää niitä kavioita ylhäällä sekuntia kauempaa. Harjaamisesta tamma kyllä nauttii ja etenkin vatsan alta voimakas harjaus on tämän neidin mieleen. Sen vatsanalunen kun on kutiavaa sorttia. Varusteet Plenti antaa laittaa ilman ongelmia, mutta suojien laitto tammalle on yhtä tuskaa kun tamma on jatkuvasti liikkeessä. Talutettaessa saattaa hieman flirttailla vastaantuleville oreille, mutta muuten seuraa kuuliaisesti taluttajaansa. Muiden hevosten seurasta Plenti ei pahemmin välitä ja onkin enemmän erakkoluonne.

Ratsastettaessa Plenti on hyvin herkkä ja hermostuu helposti, joten tamma vaatii rauhallisen ja määrätietoisen ratsastajan. Määrätietoisen siksi, että tammalla on taipumusta testata selkään nousevia ratsastajiaan aina alkutunnista eikä näin ollen annakaan mitään ilmaiseksi. Plenti ei myöskään siedä liian kovakätistä käsittelyä ja vetäiseekin ihan kunnon pukit, mikäli käsittely on sen mielestä turhan kovakouraista. Ratsastajan antamien apujen olisikin tästä syystä oltava kevyet, mutta tomerat. Plentissä on enemmän kouluratsun kuin esteratsun vikaa, minkä näkee jo tavasta, jolla tamma kantaa itsensä kulkiessaan kauniisti muodossa. Plentillä ei pahemmin esteitä hypätäkään, sillä tamma kuumuu esteillä todella herkästi liiaksikin asti. Koulukuviot tamma kyllä sen sijaan taitaa ja vaikka Plenti omaa oman moottorin myös kouluaitojen sisäpuolella ei se silti kuumu samalla lailla koulukuvioita harjoiteltaessa kuin esteradalla. Maastossa neiti säikkyy etenkin autoja, mutta mikäli Plentin kanssa pysyttelee pienillä kinttupoluilla ei tamma turhia säiky.

i. Gwalch Gerwin ii. Llygedyn Galahad
KTK III
iii. Ffraid Caerau
KTK III,VWY II
iie. Gwalch Gwraig
Ch,KTK II,YLA II,VWY II
ie. Gwalch Tarian iei. Gwalch Arwel
YLA II,VWY II
iee. Trithiwa Dawn
e. Gwalch Llinette ei. Cedion Llasar eii. MH Blackfoot
eie. Merrywood's Lilwen
VWY II
ee. Cwmnantcol Rhian eei. Morag Tywen
VIR MVA Ch, KTK II,KRJ I,VWY II
eee. Gwalch Rhedyn
KTK III,KRJ III

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua koulua Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.