GWENLYN BRII


@ A. Booth

Nimi Gwenlyn Brii "Gwen" Rekisterinumero VH15-026-0001
Rotu welsh sektio D-tamma Koulutus kerj CIC2
Väri & säkä musta, 147 cm Kasvattaja Minority,Bridgeroad
Syntynyt 27.12.2014 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gwenlyn Brii on noin 4-polvinen welsh cob tamma, joka tuli meille Bridgeroadista yhdessä Moelwyn Briin kanssa. Minulta löytyi ennestään yksi 4-polvinen welsh cob ori, joten kun näin myynnissä olevan noin 4-polvisen upeasukuisen kenttäpainotteisen tamman en voinut vastustaa kiusausta tehdä siitä tarjousta. Onnekseni olin ensimmäinen tammasta kiinnostunut ja Minority suostui kun suostuikin myymään tamman minulle hetken keskustelun jälkeen. Pari päivää vuoden vaihteen jälkeen Gwenlyn sitten asteli Gateawayn pihamaalle trailerista.

Luonteeltaan Gwen on hyvin maltillinen eikä vähästä hätkähdä. On kuitenkin joitain asioita, joita tämä kärsivällisyyden perikuvakaan ei voi sietää. Näihin asioihin lukeutuvat muun muassa kovaääniset ihmiset sekä loimen laittaminen. Tamma ei tiedä mitään pahempaa kuin selässään repsottava kankaanpalanen joka pysyy paikallaan sen vatsanalta menevien hihnojen avulla, jotka voisivat yhtä hyvin olla pirunköysiä. Harjattaessa Gwen seisoo nätisti aloillaan eikä liikahdakaan kunnes hoitaja on poistunut karsinasta ja sulkenut karsinan oven jäljessään. Näin ollen tamman uskaltaakin hyvin pitää vapaana karsinassa tehtävien hoitotoimenpiteiden ajan, sillä neiti ei mene minnekään, vaikka karsinan ovi olisikin unohtunut auki. Varusteet Gwen antaa laittaa mukisematta, mutta satulavyö olisi syytä kiristää varovasti, sillä tamma tuntuu luulevan vyön olevan jonkinlainen kidutusväline. Talutettaessa tamma seuraa taluttajaansa kuuliaisesti kuin koira. Muiden hevosten seurassa neiti käyttäytyy aina asiallisesti eikä koskaan aiheuta ongelmia.

Ratsastettaessa Gwen on nöyrä ja kuuliainen tehden kaikkensa ratsastajansa hyväksi. Gwenillä voivat näin ollen ratsastaa niin aloittelijat kuin kokeneetkin, sillä tamma ei pahastu hieman kovemmistakaan avuista. Suusta kiskomista tamma ei tosin siedä, joten sitä tulee ratsastaa hieman löysemmillä ohjilla kuin muita hevosia. Pohjeapuja neidin kanssa saa kuitenkin käyttää ihan reippaasti, sillä aivan hennot avut eivät tunnu tammalle menevän perille. Gwenillä on lennokkaat ja pehmeät askellajit, jotka ovat ratsastajalle mukavat istua. Gwenille ei ole väliä mennäänkö koulua vai esteitä se tekee mieluusti mitä ikinä ratsastaja pyytääkin. Koulua tamma vääntää ihan mieluusti joskin on tunnin aluksi melko jäykkä, joten kunnollinen alkulämmittely on paikallaan. Kunnollisen alkulämmittelyn jälkeen neiti kuitenkin vääntää koululiikkeitä hyvin aina Helppo A tasolle asti. Esteillä Gwen on hyvin tarkka jaloistaan ja pudottaakin näin ollen vain harvoin. Tamma ei myöskään arastele hypätä erikoisempienkaan esteiden yli mistä on hyötyä etenkin vaativalla maastoesteradalla. Maastoesteradalla Gwen osaa itsekin huolehtia oikeiden ponnistuspaikkojen etsimisestä sekä vauhdin säätelystä, joten ratsastajan täytyy oikeastaan vain ohjata. Maastossa tamma on hyvin rauhallinen eikä säiky eteen sattuvia yllätäviäkään asioita.

i. Criallt Welsh Duke ii. Ffraid Caerau
KTK III,VWY II
iii. Carwyn Luna
KTK I
iie. Ffraid Rhiain WS
VIR MVA Ch,KTK III,VWY II
ie. Criallt Llaes Afon iei. Cedion Dwfn Afon
KTK III,YLA II,VWY II
iee. Criallt Eurneid
e. Cwmnantcol Glenna ei. Danwhirl LAC
Ch,KTK II,ERJ II,YLA II,VWY II
eii. CLlygedyn Neithiwr
eie. Daniella Lili
VIR MVA Ch,KTK I,ERJ II,YLA I,VWY II
ee. Aelwen Black Even
VWY II
eei. Sprietland's Black Magic
KTK II,ERJ III,YLA III,VWY III
eee. Aelwen Eleanor

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.