GWYNEDD AERONWEN


@ M. Peel

Nimi Gwynedd Aeronwen "Ara" Rekisterinumero VH15-023-0019
Rotu welsh part bred-tamma (76,55%) Koulutus k0 Helppo B re 80cm
Väri & säkä ruunikko, 133 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 04.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gwynedd Aeronwen sai alkunsa hyvän ystävättäreni elenin tarjotessa orejaan ulkopuolisten jalostuskäyttöön joulukuussa 2014. Aloin oitis käydä tarjolla olevia oreja läpi ja hetken kuluttua ehdotinkin elenille peräti yhdeksää yhdistelmää poneistani. Astutukset sopivat ystävättärelleni hyvin, joten lastasin oitis valitut tammat lentokoneeseen ja lennätin ne yksityiskoneellani oripoikien kotitilalle, missä tammat saivat viettää pari päivää. Gwynedd Aeronwenin emä Llylves Annwfyn oli poikkeus niiden yhdeksän tamman kohdalla, jotka päätin astuttaa ystävättäreni elenin oreilla. Llylves Annwfyn oli nimittäin sen verran pienempikokoisempi kuin Aeronwenin isä Nandor WS, että paritus päätettiin hoitaa keinosiemennyksen avulla eikä luonnollisesti astuttamalla. Tästäkin huolimatta Llylves Annwfyn synnytti terveen tammavarsan, jonka toimituksessa tosin tarvittiin eläinlääkärin apua, sillä varsa oli kohdussa väärinpäin. Eläinlääkärin avustuksella kaunis tammavarsa saatiin kuitenkin maailmaan ja sille annettiin nimeksi Gwynedd Aeronwen.

Luonteeltaan Aeronwen on täysi kymppi ja pienehkön kokonsa vuoksi tamma sopii myös lasten käsiteltäväksi. Ara ei nimittäin jaksa välittää, vaikka lapset pitäisivät kovaakin meteliä sen karsinan edustalla, kunhan nämä vain eivät kisko tammaa korvista tai hännästä, sillä siitä Ara ei pidä. Harjattaessa tamma jaksaa seistä aloillaan, vaikka maailmantappiin asti mikäli tarve vaatii, sillä niin paljon tamma nauttii harjan hierovista liikkeistä. Varusteet Ara antaa laittaa ilman pullikointia. Talutettaessa tamma seuraa kuuliaisesti hoitajaansa, vaikka saattaakin vähän flirttailla vastaan tulevien orien kanssa. Muiden hevosten seurassa Ara on hyvin sävyisä tapaus ja tulee erityisen hyvin toimeen varsojen kanssa.

Ratsastettaessa Ara hyväksyy selkäänsä ratsastajan kuin ratsastajan oli sitten kyse arasta aloittelijasta tai rutinoituneesta konkarista. Tamma ei myöskään välitä, vaikka sitä välillä kiskaisisi suusta vähän kovempaa kunhan suustakiskomista ei aivan kokoaikaa tapahdu. Pohjeapujen suhteen Ara on sen sijaan hyvin tarkka eikä voi sietää kylkiinsä potkimista. Mikäli joku nyt sattuisi potkaisemaan tammaa kipeästi kylkiin tekee Ara täyden stopin eikä suostu enää liikahtamaankaan ennen kuin ratsastaja nousee pois selästä. Ara ei ole erityisen huippu missään lajissa vaan vääntää sekä koulua että esteitä kohtalaisesti. Kouluratsastuksessa tamma kyllä yrittää parhaansa, mutta uusien koululiikkeiden oppiminen tuntuu vain vievän Aralta tuskallisen pitkän aikaa. Ara myöskin hermostuu helposti, mikäli se ei osaa jotain asiaa, joten koululiikkeiden opettelu on Aran kanssa jätetty pohkeenväistöihin. Esteillä Ara ei ole kaikista varovaisimmasta päästä eikä aina muista nostaa jalkojaan tarpeeksi korkealle. Tästä seuraa luonnollisesti pudotuksia ja pudotukset taas saavat tamman hermostumaan ja esittämään pahimmassa tapauksessa pienen pukkisarjan. Ara on kuitenkin rohkea hyppääjä eikä kammoa erikoisemmankaan näköisiä esteitä. Maastossa tamma on hyvin rauhallinen eikä säiky juuri mitään paitsi ehkä peuraa, jos se sellaisen jossain näkee.

i. Nandor WS
wpb (53,10%)
ii. Lambrett Reynard
wpb (50%)
iii. Lambrett Emery
wpb (50%)
iie. Engleberta
wpb (50%)
ie. Hoeves Petronella
wpb (56,30%)
iei. Hoeves Ceredric
wpb
iee. Hoeves Kirsten
wpb
e. Llylves Annwfyn
wA
ei. Llaches Aecar eii. Llynevas Hoesar
eie. Greenland Baetana
ee. Llamas Aphrodite eei. Llamas Afro
eee. White Whit Elesya

07.03.2015 wpb-t Gwynedd Alwena om. Emmi V.

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastetuissa kolu-ja esteratsastuskilpailuissa Koulyratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.