CH GWYNEDD CARWYN KTK I


@M. Peel

Nimi Gwynedd Carwyn "Kari" Rekisterinumero VH15-024-0004
Rotu welsh mountain-ori Koulutus ko Helppo A re 100cm kerj Helppo
Väri & säkä kimo, 120 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 01.12.2014 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

3-vuotias 01.01.2015

Champion-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 28.03.2017
20 + 20 + 20 + 20 = 80p. KTK-I

Gwynedd Carwyn sai alkunsa indyn tarjotessa komeaa oriaan Charad's Sinbad ulkopuoliseen jalostuskäyttöön. Hetken mietittyäni kysäisin indyltä josko tammani Adwr Lloer voisi tulla Sinbadin luokse vierailulle. Astutus sopi kuin sopikin indylle, joten Adwr Lloer lennätettiin heti seuraavana päivänä Sinbadin kotitilalle, missä se sai viettää pari päivää. Saavuttuaan takaisin kotiin Adwr Lloer sai vietellä mammalomaa pääasiassa tarhassa oleillen kunnes joulukuun alussa maailmaan putkahti komea orivarsa, joka sai nimekseen Gwynedd Carwyn.

Kari on varsasta asti ollut täynnä elämää ja ilahduttaa tallintyöntekijöitä jatkuvasti pirteällä olemuksellaan. Hoidettaessa Kari on jokseenkin malttamaton tapaus eikä aina oikein malttaisi seistä aloillaan hoitotoimenpiteiden ajan. Kiinnisidottuna Kari kuitenkin seisoo nätisti aloillaan. Kari on luonteeltaan myös erittäin sosiaalinen ja yrittääkin aika ajoin änkeä hoitajansa syliin saadakseen huomiota. Valitettavasti ori vain on liian iso sylikoiraksi eikä näin ollen mahdu hoitajansa syliin. Harjauksesta Kari näyttii täysin siemauksin, sillä kukapa ei pitäisi ylimääräisestä huomiosta ja huolenpidosta. Veteen ori tosin ei ole ylenpalttisen rakastunutu ja herran peseminen onkin työn ja tuskan takana. Varusteet Kari antaa laittaa ilman ongelmia. Talutettaessa ori haluaisi aina mennä tervehtimään vastaan tulevia hevosia ja ihmisiä eikä tahdo oikein ymmärtää, etteivät kaikki ole ilahtuneita oriin ylenpalttisesta seurankipeydestä. Muiden hevosten seurassa Kari käyttäytyy kuin aito herrasmies konsanaan eikä koskaan aiheuta ongelmia.

Ratsastettaessa Kari on hyvin mielyttämishaluinen ja reipas. Ori yrittää aina parhaansa ratsastajansa hyväksi, mutta aivan aloittelijoiden ratsuksi herrasta ei ole. Kari on nimittäin sen verras energinen, etteivät aivan kokemattomat pysy tämän oriin kyydissä. Kari on oikea oppimestari, sillä ori ei huoli epäselkeitä apuja. Selkeitä apuja käyttävä ratsastaja voi kuitenkin päästä pitkälle tämän herran kanssa, sillä ori vastaa selkeisiin apuihin täsmällisesti. Karin askellus ei ole kaikista pehmeimmästä päästä ja etenkin oriin ravi on pompottavaa. Koulua herra vääntää aina mielellään kunhan yhtä ja samaa liikettä ei toisteta koko tuntia. Ori nimittäin pitkästyy helposti saman liikkeen toistamiseen kokoajan ja kaipaakin näin ollen runsaasti vaihtelua harjoituksiin. Esteillä Karia voisi luonnehtia oikeaksi kuumakalleksi ja sen selkään kipuavatkin vain erittäin kokeneet ratsastajat esteitä hypätessä. Esteillä muuten niin kuuliainen ori vaikuttaa myös unohtavan, että ratsastaja on se joka määrää kulkusuunnan. Karin kanssa onkin esteillä pysyttävä tiukkana ja sille on tehtävä selväksi, että ratsastaja on se joka määrää esteradan teistä eikä ori itse. Maastoesteillä Kari on hivenen maltillisempi kuin rataesteillä ja malttaa kuunnella ratsastajaansa. Kari on kuitenkin myös maastoesteillä helposti kuumuvaa sorttia ja ratsastajan tuleekin huolehtia sopivasta matkavauhdista ettei ori vain väsähdä kesken matkan. Tavallisilla rauhallisilla maastolenkeillä, jotka tehdään pienillä kinttupoluilla Kari on kuitenkin hyvin maltillinen eikä kuumu kovinkaan helposti.

i. Charad's Sinbad ii. Twryrofd Magod iii. Maddog Ardenal
iie. Liwyn Flyaway
ie. Corrador Casmina
Ch,YLA III
iei. Briason Ballog
iee. Corrador Catherine
e. Adwr Lloer ei. Moonbeam Yates
VIR MVA Ch,VWY II
eii. Rockfield Cameroon
eie. Moonbeam Beatrice
ee. Love y NY eei. Bengad Nico
eee. Rowfant Cassie

20.03.2015 wm-t Gwynedd Dwynwyn om. Lola
01.08.2015 wm-t KW Siân om. Ratsutila Gateaway

NJ
12.01.2016 Coedwig Welsh lk 04: Welsh mountain orit 02/06 irtoSERT
20.02.2016 Coedwig Welsh lk 04: Welsh mountain orit 01/09 BIS3, MVA-SERT
06.03.2016 Adina lk 02: Welsh A oriit 03/06 irtoSERT
10.04.2016 Coedwig Welsh lk 03: Welsh mountain orit 04/10 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua koulua ja kenttää Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.