GWYNEDD EBRILL


@ A. Booth

Nimi Gwynedd Ebrill "Rilla" Rekisterinumero VH16-026-0013
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä musta, 153 cm Kasvattaja Tuulia T., Ratsutila Gateaway
Syntynyt 11.06.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gwynedd Ebrill sai alkunsa törmättyäni Miljan omistamaan komeaan mustaan oriin Criallt Arthvawr, joka oli menestynyt hyvin valjakkoradalla. Sen lisäksi, että Criallt Arthvawr oli tehnyt menestyksekkään kilpailu-uran valjakkoradoilla etenkin sen isälinja oli erityisen vaikuttava, joten päätin kysyä, josko ori voisi astua tammani Caerwun Eurwen, joka oli juuri päättänyt kilpailu-uransa. Astutus sopi hyvin Criallt Arthvawrin omistajalle Miljalle, joten Caerwyn Eurwen matkusti oriin vieraaksi Fiktioon. Kotiin palattuaan Caerwyn Eurwen sai viettää leppoisia päiviä laitumella kunnes kesäkuussa 2015 maailmaan putkahti pikimusta tammavarsa, joka sai nimekseen Gwynedd Ebrill.

Luonteeltaan Rilla on oikein leppoisa tapaus, joka ei paljoa välitä ympäristönsä tapahtumista. Ainoa asia, mikä Rillaa tuntuu ylipäätään kiinnostavan on ruoka, mutta tiukan ruokavalion ansiosta tamma ei ainakaan toistaiseksi ole lihonut muodottomaksi palloksi. Tamman kanssa onkin oltava erittäin varovainen ettei sille anna liikaa herkkupaloja, sillä valtavan ruokahalunsa lisäksi neiti on myös herkkä ähkylle, minkä takia sille ei saisikaan syöttää ylimääräisiä herkkuja aterioiden välissä. Hoidettaessa Rilla on leppoisa tapaus eikä häiritse hoitajansa työtä. Harjattaessa Rilla seisoo kiltisti aloillaan eikä hievahdakaan kunnes hoitaja on poistunut tamman karsinasta. Tamma on herkkä kutiamaan vatsanalta, joten sitä saakin harjata ihan voimakkain ottein ilman, että tamma protestoi mitenkään. Talutettaessa Rilla seuraa rauhallisesti taluttajansa perässä, mutta pysähtyy aina välillä noukkimaan välipalaa matkanvarrelle sattuvista pusikoista ja puista. Muiden hevosten kanssa tamma ei aiheuta ongelmia eikä ärsyynny, vaikka nuoret saattaisivat yrittää ärsyttää tammaa.

Ajettaessa Rilla on hyvin yhteistyökykyinen noudattaen ohjastajansa ohjasapuja tarkkaavaisesti. Mikään energiapakkaus Rilla ei kyllä ole, sillä tammaa saa olla kokoajan hoputtamassa eikä sen kanssa saa antaa huomion herpaantua tai tamma alkaa luistaa työnteosta. Rilla tarvitseekin valppaan ja jämäkän ohjastajan, joka ei anna tamman laiskotella. Koulukoe lukeutuu Rillan vahvuuksiin ja tamma yltääkin usein parhaimpaansa juuri koulukokeen kuvioita väännettäessä. Tamma rakastaa esiintymistä eikä tiedä mitään parempaa kuin suuren yleisön edessä esiintyminen. Tarkkuuskokeessa Rilla sen sijaan kärsii keskittymisen puutteesta vaikka kyllä pujotteleekin näppärästi keilojen välistä keskittyessään kunnolla. Useimmiten tamma ei kuitenkaan yllä parhaimpaansa tarkkuuskokeissa. Kestävyyskoe sujuu Rillalta vähän niin ja näin riippuen ihan siitä millä tuulella tamma sattuu olemaan. Harvemmin tamma kuitenkin ilahtuu kun tiedossa on mutainen kestävyyskoe, joten sadesäällä tamman kestävyyskokeen suoritukset riittävät vain häntäpään sijoituksiin. Kuivalla kelillä Rilla on kuitenkin kestävyyskokeessakin hyvin reipas ja täynnä intoa eikä hangoittele ohjastajalleen vastaan, jolloin tamma sijoittuu usein kärkipäähän kestävyyskokeen tuloksissa.

i. Criallt Arthvawr
VWY II
ii. Merrywood's Mithrim
YLA II, VWY II
iii. Laakson Rick
VIR MVA Ch, KTK III, VWY II
iie. Fiin Lilque
ie. Criallt Absenoldeb iei. Criallt Gwialennod
iee. Criallt Lluchddu Ffraid
e. Caerwyn Eurwen ei. Caradwg Eryr Aur
Ch, KTK II
eii. Ceridwyn Supreme
VIR MVA Ch, KTK II
eie. Criallt Sianwen
Ch,KTK II,VWY II
ee. Criallt Eneuawy
VVJ III
eei. Criallt Gwydion
eee. Criallt Eneuawg

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua valjakkoa Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.