GWYNEDD MÁEDÓC


@ M. Peel

Nimi Gwynedd Máedóc "Masa" Rekisterinumero VH15-026-0027
Rotu welsh sektio D-ori Koulutus kerj CIC2 vvj Noviisi
Väri & säkä rautias, 148 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 04.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gwynedd Máedóc sai alkunsa hyvän ystävättäreni elenin tarjotessa orejaan ulkopuolisten jalostuskäyttöön joulukuussa 2014. Aloin oitis käydä tarjolla olevia oreja läpi ja hetken kuluttua ehdotinkin elenille peräti yhdeksää yhdistelmää poneistani. Astutukset sopivat ystävättärelleni hyvin, joten lastasin oitis valitut tammat lentokoneeseen ja lennätin ne yksityiskoneellani oripoikien kotitilalle, missä tammat saivat viettää pari päivää. Gwynedd Máedócin emä Heledd oli jo aiemmin synnyttänyt kaksi varsaa, joten se oli jo veteraani varsomisen suhteen enkä näin ollen joutunut huolehtimaan sen tiineyden sujuvuudesta aivan yhtä paljon kuin ensikertalaisten. Heledd synnyttikin tammikuun alussa vuonna 2015 komean raudikon orivarsan, joka oli tosin rakenteellisesti vanhempiaan hieman muhkeampi.

Luonteeltaan Masa on elämästä nauttija tyyppiä eikä jaksa ottaa stressiä oikein mistään. Ori on myöskin sangen perso ruualle mikä selittänee osittain oriin muhkean ulkomuodon, sillä komean ulkomuotonsa johdosta sille tarjotaan paljon herkkupaloja, joista ori ei tietenkään henno kieltäytyä. Harjattaessa Masa seisoo aloillaan kuin tatti odottaen nätisti, että hoitaja saa työnsä päätökseen. Karsinansa ohi kulkeville tammoille ori saattaa hieman hirnua, muttei kuitenkaan sen pahemmin liikahtele. Varusteet Masa antaa laittaa satunnaista pullistelua lukuunottamatta ongelmitta. Talutettaessa orille kannattaa pistää ketju suuhun, sillä tammojen läheisyydessä oriilla on taipumusta pistää oikea show pystyyn, johon lukeutuu myös pystyynnousu yrityksiä. Muita hevosia ori kuitenkin kohtelee kunnioittavasti eikä tee itseään turhan tuttavalliseksi mikäli toinen hevonen ei selvästikään kaipaa seuraa.

Ratsastettaessa Masa on kokoajan hyvin kuulolla, vaikka sen keskittyminen saattaakin välillä vähän herpaantua. Oriin keskittymisen saa kuitenkin helposti palaamaan työntekoon harjoitetta vaihtamalla. Masa reagoi hyvin ratsastajansa apuihin eikä välitä vaikka avut olisivatkin välillä vähän sinnepäin. Pääsääntöisesti oriilla tulisi kuitenkin käyttää selkeitä ja voimakkaita apuja. Koulua Masa vääntää aina mielellään kunhan yhtä ja samaa liikettä vain ei jäädä junnaamaan liian pitkäksi aikaa. Oriin keskittyminen nimittäin herpaantuu helposti, mikäli sen oletetaan tekevän yhtä ja samaa liikettä koko tunnin ajan. Yleisesti ottaen Masa on kuitenkin suhteellisen nopea oppimaan uusia liikkeitä ja sen kanssa onkin hyvin miellyttävää tehdä töitä. Esteillä ori on kokoajan valppaana ja suoriutuu useimmiten hyvin siltä vaadituista hypyistä. Oriin hyppytekniikka nyt ei ole sitä kaikkein kauneinta katseltavaa, mutta se on kumminkin peloton hyppäämään eikä säiky erikoisempiakaan esteitä. Maastoesteradalla Masan on sanottu muistuttavan enemmän höyryjyrää, sillä ori etenee tasaisen varmaa vauhtia läpiradan, vaikka meno välillä näyttääkin aika hurjalta. Maastoesteillä Masa ei ota turhia riskejä ja kieltääkin helposti, mikäli lähestyminen esteelle ei sen mielestä ole tarpeeksi hyvä. Noin muuten Masa on maastossa hyvin varma eikä säiky.

Ajettaessa Masa on aivan yhtä kuuliainen ja eloisa kuin ratsastettaessakin. Tosin ajettaessa Masassa on välillä myös pinnarin vikaa ja se saattaakin helposti mennä sieltä missä aita on matalin ajajan huomion herpaantuessa muihin asioihin kuin ajamiseen. Ori kuitenkin vastaa tunnontarkasti ohjastajansa ohjasapuihin kunhan ne ovat juuri oikeat, sillä herra ei voi sietää epäselkeitä ohjasapuja. Koulukoe menee Masalta yleensä ihan hyvin ja ori antaakin siinä kaikkensa. Tarkkuuskokeessa Masalla taas on taipumusta kierrellä esteitä väärältä puolelta, joten sitä saakin ohjastaa kieli keskellä suuta, että ori varmasti menisi esteiden oikealta puolelta. Marathon osuus sujuu kestävältä Masalta hyvin, vaikka mutaisella kelillä ori saattaakin sortua aikavirheisiin.

i. Russfjärdens Mabon
VIR MVA Ch,KTK II
ii. Russfjärdens Ivan iii. Russfjärdens Harleck
iie. Llerneths Asmana
ie. Ponraes Dewellyn iei. Russfjärdens Dafydd
iee. Ponraes Diana
e. Gwrmgattock Heledd ei. Hyleuddwr Tin Soldier eii. Tafwyn Llew
eie. Hyleyddwr Gwawrella
ee. Gwrmgattock Brangwen> eei. Glantawe Brenin Bach
eee.Enrhydreg Hafgan Mai

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastettua valjakkoa ja kenttää Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.