GWYNEDD MALDWYN


@ M. Peel

Nimi Gwynedd Maldwyn "Malle" Rekisterinumero VH15-026-0025
Rotu welsh sektio D-ori Koulutus kerj CIC1
Väri & säkä tummanruunikko, 150 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 04.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Gwynedd Maldwyn sai alkunsa hyvän ystävättäreni elenin tarjotessa orejaan ulkopuolisten jalostuskäyttöön joulukuussa 2014. Aloin oitis käydä tarjolla olevia oreja läpi ja hetken kuluttua ehdotinkin elenille peräti yhdeksää yhdistelmää poneistani. Astutukset sopivat ystävättärelleni hyvin, joten lastasin oitis valitut tammat lentokoneeseen ja lennätin ne yksityiskoneellani oripoikien kotitilalle, missä tammat saivat viettää pari päivää. Gwynedd Maldwynin emä Prydferth Dawn oli jo suhteellisen vanha ajatellen ensimmäistä varsaa, joten vähän minua mietitytti selviäisikö tamma tiineydestä ongelmitta. Kaikeksi onneksi ongelmia ei ilmennyt ja Prydferth Dawn synnytti maailmaan terveen ruunikon orivarsan, joka sai nimekseen Gwynedd Maldwyn. Mikään rakennekukkanen Maldwyn ei tosin ollut, mutta eipä tuo minua pahemmin haitannut varsan ollessa muuten kaikin puolin terve.

Malle on luonteeltaan hyvin epäluuloinen vieraita ihmisiä kohtaan eikä päästäkään aivan ketä tahansa lähettyvilleen. Vieraita ihmisiä ori tuijottaa karsinansa perältä vähintäänkin epäluuloinen ilme kasvoillaan. Ori tosin pehmenee melko nopeasti mikäli sille juttelee rauhalliseen sävyyn eikä muutamasta sokerinpalastakaan haittaa ole. Harjattaessa Mallen voi pitää ihan hyvin irti tai oikeastaan se täytyykin pitää irti, sillä kiinnisidottuna ori saa vain vetopaniikin. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä ori pysyy hyvin aloillaan kiinnisitomattakin. Varusteita laitettaessa Malle saattaa vähän pullistella, mutta muuten se antaa laittaa varusteet ongelmitta. Talutettaessa Malle saatta vähän vetää tammojen lähettyvillä, mutta palaa kyllä ruotuun kun riimunnarusta oikein napakasti nykäistään. Muiden hevosten seurassa ori on varautuvainen eikä kelpuuta kaikkia hevosia seuraansa.

Ratsastettaessa Malle on alkuun vähän hankala ja testailee ratsastajaansa, mutta huomattuaan ettei ratsastaja anna pikkutemppuiluille periksi alkaa orikin kuunnella ratsastajaansa paremmin. Malle tarvitsee voimakkaat ja määrätietoiset avut, sillä muuten ori vain tekee mitä lystää. Koulua Malle vääntää kunhan sitä vain vaaditaan tekemään asiat oikein. Mikäli Mallelta ei kunnolla vaadita liikkeiden toteuttamista jättää se koululiikkeet usein puolitiehen. Ori osaakin näin ollen valitettavasti mennä sieltä missä aita on matalin, mikäli vain saa siihen tilaisuuden. Esteillä Malle on hyvin vauhdikas, mutta pysyy kuitenkin hyvin käsissä eikä kuumu. Malle arastelee vähän pensas tyyppisiä esteitä, mutta kyllä se niidenkin yli hyppää kunhan ratsastajan pohjeavut vain ovat tarpeeksi napakat ennen hyppyyn lähtöä. Maastoesteillä Malle on välillä vähän arka, mikä näkyy jo oriin hyppytyylissäkin. Ori ei ota kiinteillä maastoesteillä mitään riskejä ja hyppääkin usein hieman korkeammalle ja pidemmälle kuin olisi tarve. Tämä luonnollisesti verottaa oriin voimia, joten ratsastajan olisikin syytä olla tarkkana ponnistuspaikkojen valinnan suhteen. Maastossa Malle kulkee muutenkin hieman varpaillaan eikä näin ollen ole se kaikista maastovarmin hevonen, vaikkei turhia säikykään.

i. YAN Magnete ii. Heddwyn OR iii. Kenrick Trevelyan
iie. Druantia AR
KTK III,YLA III
ie. YAN Mistress iei. YAN Sheridan
iee. YAN Mabyn
e. Prydferth Dawn ei. Terrwyn Dawn
VIR MVA Ch,KTK III,ERJ II,YLA II,VWY II
eii. Whiten Bowen
eie. Cahn Defnyddiwr
ERJ II,YLA I,VWY II
ee. Moniet Scarlett
VWY II
eei. Merrywood's Rowan
VIR MVA Ch,KTK II
eee. Rhoscfflach Welsh Lily
KTK III

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastettua kenttää Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.