HRW IMPERATOR


@ Landgestüt Celle

Nimi HRW Imperator "Imp" Rekisterinumero VH15-011-0264
Rotu hannover-ori Koulutus re 150cm
Väri & säkä ruunikko, 162 cm Kasvattaja Siiri K.,HR Warmbloods
Syntynyt 01.05.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

HRW Imperator sai alkunsa nähdessäni ystävättäreni Jayden tarjoavan menestyneitä estepainotteisia hannover orejaan jalostukseen. Harmittelin mielessäni kun itseltäni ei löytynyt kummallekaan kahdesta orista tammaa kunnes sitten törmäsin Siiri K:n ilmoitukseen, jossa hän tarjosi hevosiaan jalostukseen. Innostuneena selailin läpi Siirin hannover tammoja, joiden joukosta löytyikin kaksi mieluista yksilöä. Koulupainotteisia tosi, mutta sehän ei minua haitannut ja kysyinkin Siiriltä sopisivatko astutukset hänelle. Astutukset kävivät siirille hyvin ja niin jäin innoissani odottamaan varsojen syntymistä.

Perusluonteeltaan Imp on pohjimmiltaan oikein kiltti, vaikka välillä ori tuntuukin olevan itseään täynnä liiaksi asti. Oriille saakin tehdä heti karsinaan astuttua selväksi kuka määrää tai Imp kyllä pompottelee arempaa hoitajaa mielin määrin. Ei ori kuitenkaan ilkeä ole, sillä kun sille on kerran näyttänyt kaapin paikan on ori jatkossa oikein kiltti. Hoitotoimenpiteiden ajan Imp seisoo hyvin aloillaan, vaikka sitä saakin välillä komentaa pysymään paremmin aloillaan. Harjauksesta Imp nauttii suunnattomasti, minkä ori myös osoittaa lepuuttamalla toista takajalkaansa ja olemalla muutenkin täysin rento harjauksen aikana. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Impillä on taipumusta tehdä äkkinäisiä loikkia sivulle tai eteen ja tällä tavoin testata taluttajansa valppautta. Impin kanssa onkin pysyttävä jatkuvasti valppaana hypähdyksien varalta ettei ori vain pääse yllättämään taluttajaansa kiskaisemalla itsensä irti tämän otteesta. Muita hevosia Imp tuntuu pitävän itseään alempiarvoisina ja hyväksyykin vain harvat ja valitut seuraansa.

Ratsastettaessa Imp ei ole ehkä siitä kaikista helpoimmasta päästä, sillä ori ei todellakaan kelpuuta selkäänsä aivan ketä tahansa. Impillä on taipumusta aluksi testata ratsastajaansa pukittelemalla ja säikkymällä kulmissa, joten sen ratsastajalta vaaditaankin rautaisia hermoja. Ori kuitenkin lopettaa pelleilyt nopeasti, mikäli niillä ei ole ratsastajaan mitään vaikutusta. Pelleilyt lopetettuaan ori onkin sitten hyvin miellyttävä ratsu, joka on isänsä tavoin erityisen lahjakas esteratsastuksen saralla. Imp on esteradalla tuulen nopea mistä on hyötyä etenkin uusinnoissa yhdistettynä oriin ilmiömäiseen ketteryyteen. Monet oriilla ratsastaneet ovat sanoneet Impin voivan kääntyä, vaikka kolikon päällä, sillä sen kanssa voi tehdä hyvinkin tiukkoja käännöksiä ilman että oriin jalat menisivät solmuun. Imp ei myöskään jää kyttäämään erikoisempiakaan esteitä vaan hyppää rohkeasti yli kaikesta mitä vastaan tulee.

i. Impera II Vegas
ERJ I,YLA I
ii. Cassini SWA
ERJ II
iii. Casseus Impera
iie. R Volizzani
ie. Wan's Winnie iei. Katmar's Gerkko
iee. Waterfall's Dominating
e. KWB Jive ei. Champion's Flügeladjutant eii. Valiant Nori
eie. B.C. Dark Side
KRJ II,YLA II
ee. KWB Lambada
KTK III
eei. Apello
KRJ II
eee. KWB Flamenco
KRJ II

01.11.2016 fwb-t Mangosorbet Murderer DFC om. Juulia, VRL-12454

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.