HAGARA VON GATEAWAY


@ Gál Ildikó

Nimi Hagara von Gateaway "Haka" Rekisterinumero VH15-044-0284
Rotu holstein-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 165 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 01.02.2015 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Hagara von Gateaway sai alkunsa wishmasterin tarjotessa orejaan ulkopuolisten käyttöön. Innostuinkin sitten oikein kunnolla parittamaan tammojani wishmasterin orien kanssa, sillä peräti kuusi tammaani sai luvan vierailla wishmasterin orien luona niiden kotitilalla Brigadier Studissa. Hagarin emälle Barrier's Sindylle puolisoksi valikoitui hieman tuntemattomammasta suvusta tuleva Suprant Devil, jonka isän isä oli upea täysiveriori Charmyard Deimos ja emä Scaon Sporthorsesin edesmennyt kasvatti Scaon Appie. Astutus sopi myös wishmasterille, joten Barrier's Sindy matkusti Brigadier Studiin Suprant Devilin vieraaksi. Paria päivää myöhemmin Barrier's Sindy sitten palasi takaisin kotiin Gateawayhin ja jäimme odottelemaan varsan syntymää. Barrier's Sindyn kauan odotettu varsa syntyi helmikuun 1. päivä vuonna 2015 varhain aamulla jo ennen aamuruokintaa. Syntyneelle piirtopäiselle ruunikolle tammavarsalle annettiin nimeksi Hagara von Gateaway tietokonepeli World of Warcraft hahmo Hagara the Stormbinderin mukaan.

Luonteeltaan Haka on hyvin lempeä tammaneiti, jolta ei voi odottaa mitään muuta kuin moitteetonta käytöstä. Tamma ei omaa mitään pahoja tallitapoja kuten kutomista tai puun puremista ja onkin kaikin puolin helppo käsiteltävä. Aivan yksin neitiä ei kuitenkaan uskalla jättää pienten lasten kanssa, sillä neiti on hivenen kömpelö ja saattaisi talloa aivan pienet lapset vahingossa jalkoihinsa innostuessaan. Tämän takia olisikin tärkeää, että lähettyvillä olisi aina joku aikuinen pitämässä tammaa silmällä mikäli sitä käsittelee joku perheen pienimmistä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Haka kannattaa sitoa kiinni, sillä vaikka tamma lempeä onkin, on se myös oikea säheltäjä, joka ei oikein pysy paikoillaan. Harjauksesta Haka kyllä nauttii, muttei kuitenkaan jaksaisi seistä kovinkaan kauaa aloillaan puunattavana. Tästä johtuen tamma harjataankin usei vain kevyesti paitsi kisojen aattona, jolloin Haka täytyy harjata perusteellisesti kisakuntoon. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta pientä pullistelua lukuunottamatta. Talutettaessa Haka seuraa kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa silloin tällöin pysähtyä tienpientareelle ruohostamaan. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy yhtä moitteettomasti kuin ihmistenkin seurassa eikä aiheuta ongelmia.

Ratsastettaessa Haka on hyvin tottelevainen, mutta samalla oikea kuumakalle esteillä. Haka kyllä kuuntelee hyvin ratsastajansa pidätteitä, mutta pidätteet olisi syytä ajaa läpi jo alkuveryttelyjen aikana ennen kuin tamma ehtii kunnolla kuumua. Hakaan ei nimittäin tehoa mitkään pidätteet sen jälkeen kun tamma on ehtinyt kunnolla kuumua. Mikäli tammalle saa alkulämmittelyjen aikana ajettua hyvin pidätteet läpi on se mitä osaavin esteratsu. Haka omaa hyvä hyppytekniikan eikä sen tapoihin kuulu pudotella esteitä. Haka ei myöskään säiky erikoisempiakaan esteitä vaan hyppää epäröimättä yli kaikesta mitä vastaan tulee. Tamma ei kuitenkaan itse osaa arvioida oikeita ponnistuspaikkoja, joten ratsastajan onkin oltava tarkkana ponnistuspaikkojen valinnassa, sillä Haka ei veny kovin hyvin ekstra pituutta tai korkeutta ponnistuspaikan arvioinnin mennessä pieleen. Haka ei myöskään ole kovin ketterä jaloistaan, joten sen kanssa ei kannata yrittää kovin tiukkoja käännöksiä. Nopeutta Hakalta sen sijaan löytyy ja tamma onkin vahvoilla uusinnoissa, mikäli ratsastaja pitää vauhdin hallinnassa eikä anna tamman kuumua liikaa.

i. Suprant Devil ii. Charmyard Deimos xx iii. Pseudonym xx
iie. Ankapartie xx
ie. Scaon Appie iei. Portsmouth
iee. Berto Ameera
e. Barrier's Sindy ei. Sinistrari PB
Ch,ERJ I,YLA I
eii. Gawain GER
ERJ I,YLA II
eie. Chevy Impala '67
ERJ I
ee. Niphredil PB
YLA III
eei. SeaSoul's Narvan
ERJ II,YLA II
eee. Nephritic FRA
ERJ II,YLA II

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.