HAVANNA NIGHT VON GATEAWAY


@ Stoeterij Gestelhof

Nimi Havanna Night von Gateaway "Nala" Rekisterinumero VH14-031-0993
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus ko Intermediate I re 130cm
Väri & säkä rautias, 171 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 20.09.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Havanna Night von Gateawayssä yhdistyvät niin vanhat kuin uudetkin linjat. Nalan isä Suprant Xiró oli tehnyt minuun vaikutuksen suorituksillaan kilparadoilla ja kun oria tarjottiin ulkopuolisten tammojen käyttöön rupesin pohtimaan mikä tammoistani olisi sopiva vaihtoehto Xirólle. Hetken pohdittuani tulin tulokseen, että Havana Affair SIN saisi luvan matkustaa Xirón luokse vierailulle. Xirón astutettua Havana Affair SIN:n jäimme malttamattomana odottamaan varsan syntymää. Eräänä kauniina syyspäivänä Hava Affair sitten putkauttikin maailmaan kauniin tammavarsan, joka sai nimekseen Havanna Night. Väritykseltään tammavarsa muistutti hyvin paljon isäänsä kun taas rakenteellisesti Havanna Night osoittautui enemmän emänsä kaltaiseksi. Jäämme innolla odottamaan tämän varsan suorituksia tulevaisuudessa kilparadoilla, sillä ainakin isänsä puolesta Havana Nightilla on kapasiteettia, vaikka kuinka pitkälle.

Vanhempiensa tavoin Nala on perusluonteeltaan hyvin kiltti, vaikka suhtautuukin vieraisiin ihmisiin hieman varautuneesti. Kun tamman kuitenkin oppii tuntemaan siitä tulee hyvinkin sosiaalinen. Tosin tamman yritykset änkeä hoitajansa syliin eivät välttämättä ole aivan hoitajan mieleen. Kun tammaa sitten kieltää änkemästä syliin se alkaa murjottamaan, mutta piristyy huomattavasti, jos sitä lepytellään sokerilla ja porkkanoilla. Harjaaminen on Nalan mieleen ja se päästelee pieniä ynähdyksiä, jotka kertovat sen nauttivan harjauksesta, harjauksen aikana. Satuloitaessa kannattaa olla hieman varuillaan, sillä on yksi toimenpide mistä Nala ei pidä ja se on satulavyön kiristäminen. Satulavyön kiristäminen kannattaakin tehdä pikku hiljaa pienin nykäyksin. Suitsittaessa Nala ei kuitenkaan aiheuta ongelmia. Talutettaessa tamma seuraa taluttajaansa kuuliaisesti mitä nyt välillä saattaa höristellä komeiden oripoikien perään. Nala nauttii kovasti muiden hevosten seurasta eikä näin ollen viihdykään yksin. Tämän takia tamman viereisessä karsinassa on oltava aina hevonen sen ollessa sisällä tai muuten tammasta tulee levoton, mikä taas johtaa kutomiseen. Nalalle ollaankin harkittu vuohikumppanin harkitsemista niin ettei tamma joutuisi olemaan koskaan yksin.

Ratsastettaessa Nala on oikein mielyttävä tuttavuus niin kokeneille kuin hieman kokemattomillekin ratsastajille. Nala on ratsuna erittäin kuuliainen ja mielyttämishaluinen ja näin ollen aina valmis tekemään mitä ratsastaja siltä pyytää. Kovin suuria apuja Nala ei kuitenkaan tarvitse vaan toimii parhaiten pienillä avuilla. Nala on myöskin erittäin oppimishaluinen eikä sillä ole koskaan ollut vaikeuksia uusien asioiden oppimisessa oli kyseessä sitten vaativa kouluratsastusliike tai uusi estetyyppi. Nala omaa myöskin oman moottorin eikä sitä täydy koskaan herätellä tuntien aluksi, mikä lienee Nalan emän peruja. Kouluratsastus on se Nalan juttu, mutta isältään Nala on myös perinyt lahjoja esteille, minkä johdosta tamman kanssa kilpaillaan kouluratsastuksen lisäksi myös kenttäratsastuksessa. Koulua tamma vääntää aina mielellään, vaikka koko päivän, mutta pitkästyy helposti mikäli yhtä asiaa toistetaan pitkän aikaa. Nalan kanssa vaihtelu onkin kaiken a ja o, että tamman mieli vain pysyy virkeänä. Tamman vahvuuksiin lukeutuu ehdottomasti laukanvaihdot, jotka se hoitaa aina millin tarkasti. Esteillä Nala on hieman kuumempi kuin kouluaitojen sisällä, mutta onneksi tamma kuuntelee hyvin puolipidätteitä kunhan niitä vain muistaa antaa reippaasti. Emänsä tavoin myös Nala vaatii tarkat lähestymiset esteille, ettei kieltoja tulisi, mutta muuten tamma selviää esteestä kuin esteestä kunnialla. Etenkin maastoesteradalla tamman estevarmuus on hyvä asia, sillä se hyppää itsevarmasti yli esteestä kuin esteestä. Nalalta löytyy myös paljon ponnistusvoimaa, minkä johdosta esteen ja tamman väliin jää välillä liikaakin ilmavaraa. Maastossa Nala on pomminvarma eikä säiky juuri mitään. Paitsi noh ehkä niitä naapuripellon hirveitä linnunpelättimiä tulee välillä säikyttyä.

i. Suprant Xiró
KTK I,KRJ I
ii. Suprant Pacey iii. Suprant Platinum
KERJ I
iie. Ishtar PB
ERJ II,KERJ II
ie. Suprant Medusa
KTK II,KRJ I,KERJ I
iei. WFF Jack of Clovers
iee. Chilin Chili
KRJ IV,KERJ III,YLA III
e. Havana Affair SIN ei. Livskraft's The Moment Of Our Love eii. Velmers Al' Étt Casanova
eie. Kuujärven Little Dorothy
ee. Acordio Ramona eei. Domiro T'aimer
eee. NL Sweet Vanilla

07.06.2015 fwb-o Nightstar von Gateaway om. Miivi

NJ
25.05.2017 Mandelbacke 2. Suomalaiset puoliveritammat irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

KERJ
ainoastaan sijoitukset
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.