HEARTHSINGER VON GATEAWAY


@ Gestüt Kempke Hof

Nimi Hearthsinger von Gateaway "Hertta" Rekisterinumero VH15-044-0283
Rotu holstein-tamma Koulutus ko Vaativa A
Väri & säkä tummanruunikko, 166 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 01.02.2015 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Hearthsinger von Gateaway sai alkunsa wishmasterin tarjotessa orejaan ulkopuolisten käyttöön. Innostuinkin sitten oikein kunnolla parittamaan tammojani wishmasterin orien kanssa, sillä peräti kuusi tammaani sai luvan vierailla wishmasterin orien luona niiden kotitilalla Brigadier Studissa. Hearthsingerin emälle Dark Saga SIN:lle puolisoksi valikoitou kenttä-sekä estekilpailuissa menestynyt tummanruunikko Fleetwood BG, joka tuli melko mielenkiintoisesta suvusta. Fleetwoodin isä Applejack Barrier oli nimittäin peräisin vahvasti estepainotteisesta suvusta kun taas Fleetwoodin emä Sidekick Scorpion CTN oli peräisin kouluradoilla menestystä keränneistä vanhemmista. Dark Saga SIN:in palattua takaisin Gateawayhin jäimme odottelemaan kärsimättömästi varsan syntymää. Helmikuun ensimmäisenä vuonna 2015 Dark Saga SIN sitten putkautti maailmaan hontelon tammavarsan, joka sai nimekseen Hearthsinger von Gateaway.

Luonteeltaan Hertta on vähän epäluuloinen eikä luota helposti uusiin ihmisiin. Tammalle onkin juuri tästä johtuen varattu pari vaikituista hoitajaa eikä ulkopuolisilla ole neidin karsinaan mitään asiaa. Hertalta kun kestää kauan tutustua ihmisiin, joten olemme katsoneet parhaaksi, että sitä hoitaa vain muutama ihminen. Uusien ihmisten kanssa Hertta nimittäin osaa olla harvinaisen hankala kun taas tuttujen käsissä tamma on sulaa vahaa. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Herttaa ei täydy sitoa kiinni ellei sitten kyseessä ole eläinlääkärin käynti, sillä tamma vihaa eläinlääkäriä yli kaiken. Harjauksesta Hertta nauttii, muttei aina jaksaisi kunnolla seistä paikoillaan. Tamman saa kuitenkin seisomaan paikoillaan harjauksen ajan, mikäli sitä oikein kunnolla kommentaa. Varusteet Hertta antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa tamma seuraa taluttajaansa rauhallisesti kunhan vastaan ei tule kaahaavia autoja, joita tamman on pakko säikkyä. Se kuitenkin rauhoittuu pian mikäli taluttaja vain pysyy rauhallisena. Muiden hevosten seurassa Hertta saattaa olla hieman arvaamaton, mutta useimmiten tamma mieluummin kiertää muut hevoset kaukaa kuin haastaa riitaa.

Ratsuna Hertta ei ole siitä kaikista osaavimmasta päästä, mutta yrittää kuitenkin aina parhaansa. Ratsastajakseenkaan tamma ei hyväksy aivan ketä tahansa vaan vaatii selkäänsä osaavan ratsastajan, joka tietää mitä tekee. Osaavissa käsissä Hertta on nimittäin yllättävänkin osaava kunhan sille vain antaa tarpeeksi selvät ja tarkat avut. Hertta kun ei ole mikään automaatti vaan tarvitsee ratsastajaltaan täsmälliset avut suoriutuakseen oikein siltä pyydetyistä liikkeistä. Hertalle annettavien apujen kovuudella ei niin ole väliä, sillä tamma reagoi niin hentoihin kuin voimakkaisiinkin apuihin. Hertan askellus on ilmavaa ja lennokasta, mutta myös ratsastajalle mukava istua. Kouluradalla Hertta on omimmassa elementissään saadessaan suorittaa vaativia koulukuvioita, jotka vaativat suurta keskittymistä. Tammalla kilpaillaan Vaativa A:ta mutta kotona sen kanssa on onnistuttu vääntämään myö Grand Prix tason liikkeitä kuten passagea ja piaffea.

i. Fleetwood BG
KTK II,ERJ III,YLA I
ii. Applejack Barrier iii. Apple Dew
VIR MVA Ch,KTK III
iie. Rhianna
VIR MVA Ch
ie. Sidekick Scorpio CTN iei. One Republic
KRJ II,YLA III
iee. Ardente
Ch, KTK II,YLA II
e. Dark Saga SIN ei. Darkheart SIN
VIR MVA Ch,KRJ II,YLA II
eii. Al Capone
eie. Minonette
ee. Beverly PK eei. Poleidos GER
eee. Bequem
KRJ III

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.