IKAROS ROUGE


@ Klosterhof Medingen

Nimi Ikaros Rouge "Ikke" Rekisterinumero VH15-031-0136
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä kimo, 165 cm Kasvattaja Siiri K.,HR Warmbloods
Syntynyt 13.01.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Ikaros Rouge tuli meille HR Warmbloodsista yhdessä kuuden muun hevosen kanssa Siiri K:n pitäessä suuren kasvattimyynnin HR Warmbloodsin tauolta paluun kunniaksi. Mahdollisuus oli paitsi tuoreisiin tilausvarsoihin myös hieman vanhempien hevosten ostamiseen. Gateawayssä alkoi jo olla aikalailla nuorta verta, joten tiedustelin Siiriltä millaisia vanhempia vanhasukuisia hevosia häneltä löytyisi. Siiri antoikin minulle oitis listan mahdollisista myytävistä vanhemmista hevosista joiden kanssa ei tosin oltu vielä saatu paljon aikaiseksi. Olisin voinut tarjota kodin, vaikka kaikille listalla oleville hevosille, mutta lopulta päädyin tarjoamaan kodin kolmelle oriille ja neljälle tammalle. Ikaros valikoitui joukkoon, sillä siitä löytyi niin nektarilaista, adorolaista,yavelaista kuin kinshipiläistä verta. Allekirjoitinkin Ikaroksen kauppakirjan mukisematta, vaikka hinta olikin hieman korkeampi kuin mitä olin kuvitellut, minkä jälkeen ori lastattiin mukanani tuomaan hevosautoon.

Ikke on luonteellisesti orimaisesta hyvin kaukana ja onkin oikein kiltti käsiteltävä. Ori ei turhia stressaa ja ottaakin mieluummin kauneusunet karsinassaan kuin stressaa turhia ympärillä tapahtuvista asioista. Ikke onkin näin ollen yksi eläinlääkärin ja kengittäjän suosikeista, sillä se antaa näiden tehdä työnsä kaikessa rauhassa. Harjattaessakin ori vain jatkaa kauneusuniaan eikä pahemmin tunnu välittävän hoitajansa tekemisistä. Varusteiden laitto ei Iken kanssa kuitenkaan ole aivan mutkatonta,sillä ori vihaa mikäli ihoa joutuu satulavyön väliin. Satulavyö olisikin syytä kiristää varovaisesti. Talutettaessa ori ei ole moksiskaan sen ympärillä tapahtuvista asioista vaan seuraa kiltisti taluttajansa perässä. Muiden hevosten lähellä Ikke käyttäytyy kuin aito herrasmies oli sitten kyse tammasta tai toisesta oriista.

Ratsastettaessa Ikke on hyvin mukautuvainen eikä näin ollen pahemmin välitä kuka sen selkään nousee. Apujen selkeyden suhteen ori on kuitenkin hyvin tarkka ja tekeekin hämmennyksissään täyden lakon, mikäli ratsastaja ei osaa vaatia sitä tekemään asioita juuri oikealla tavalla. Tästä johtuen Ikke onkin hieman kokeneempien ratsastajien ratsu, sillä vaikka ori onkin rauhallinen eikä säiky aloittelevat ratsastajat eivät osaa antaa oriille tarpeeksi selkeitä apuja. Osaavahan Ikke kyllä on eikä sille tuota vaikeuksia suoriutua vaativankaan tason koululiikkeistä mutta se tarvitsee selkäänsä vain juuri oikeanlaisen ratsastajan toimiakseen oikein. Iken ilmavat askeleet ja elegantti olemus tekevät siitä kuitenkin erinomaisen kouluratsun kun sen kerran saa kulkemaan kauniisti muodossa. Maastossa Ikke on pomminvarma eikä näe puskissa mörköjä, mutta naapurin linnunpelätintä ori saattaa vähän säikkyä.

i. I Won't Die 54
KRJ II
ii. Dorian Gray AG
Ch
iii. KWB Smash Me
VIR MA Ch,KTK II
iie. Dreaming Like A Snow WY
ie. Adoro's Inspiration iei. Adoro's Warnube
Ch,KTK III,KRJ II
iee. Insomnia Adoro
KRJ I
e. Winds Maggie May ei. Nectar's Magnificent eii. Nectar's Magnifico
eie. Mansikkamäen Päivänsäde
KTK II
ee. Mayzie Vegas eei. Maycol Z
eee. Mary's van Florina

11.11.2015 fwb-o Theseus von Gateaway om. Taciturn

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


PÄIVÄKIRJA JA VALMENNUKSET

27.06.2015 Kouluvalmennus Hukkapurossa
Päivän orien ryhmässä taso oli hyvin korkea ja pääsimmekin tunnin aikana käymään hyvin läpi Intermediate II tason tehtäviä. Aloitimme valmennuksen verryttelevillä ja rentouttavilla avo- ja sulkutaivutuksilla, jonka jälkeen vuorossa oli piaffeen ja passageen siirtymisten hiomista. Lopuksi vielä työskentelimme laukassa ja keskityimme erityisesti laukanvaihtoihin.

Tuulian ja Iken yhteistyö vaikutti varsin sujuvalta ja ori selvästi on jo kokenut kouluratsu. Kuitenkin lisää tarkuutta jäin kaipaamaan erityisesti piaffeen ja passageen siirtymiseen, jotka tuntuivat tapahtuvan aina pari askelta myöhässä. Ikke tarvitsee selkeitä apuja ja jää hieman kysymysmerkiksi, kun Tuulia siirtymisen lähestyessä jännittyy ja muuttaa ratsastustaan. Niinpä tärkeintä onkin pysyä rentona ja käyttää apuja johdonmukaisesti niin, että siirtymistä pyytää aina samalla tavalla. Laukkahommat ratsukolta sujuivat hyvin ja vaihdot olivat erittäin tarkkoja ja reippaan näköisiä.
Valmentaja: Otterley Wilson
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.