INESSA CASE


@ Beate Langels

Nimi Inessa Case "Sessa" Rekisterinumero VH15-021-0630
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 162 cm Kasvattaja pipariina VRL-00050
Syntynyt 30.01.2013 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

En ollutkaan vähään aikaan vieraillut tuontitalli Alegressa käydessäni siellä elokuussa 2015. Myytävänä oli edelliskertaisen vierailuni tapaan toinen toistaan upeampia hevosia ja poneja, jotka kaikki etsivät itselleen uutta rakastavaa kotia. Talleja kierrellessäni huomasin yhdestä karsinasta minua tuijottavan ruunikon puoliverisen pään. Näytti melkein siltä kuin karsinassa oleva hevonen olisi kutsunut minua luokseen, joten astelin karsinalle tarkastaakseni hevosenkarsinaan naulitun infolappusen, josta löytyi perustietojen lisäksi myös karsinan asukkaan sukutaulu. Lappusesta selvisi karsinassa majailevan hevosen nimen oleva Inessa Case ja että sen suvusta löytyi paljon Rowland Trakehnersin entisiä asukkaita ja kasvatteja. Koska Rowland oli jo lopettanut eikä tallissa ollut paljon rowlandilaista verta en epäröinyt etsiä lumienkulia käsiini ja tehdä tammasta tarjouksen.

Sessa on perusluonteeltaan hyvin valikoiva ihmisseuralaistensa suhteen eikä kelpuuta hoitajakseen aivan ketätahansa. Lapsia Sessa ei karsinaansa huoli, vaikka pitääkin muuten lapsilta saamastaan huomiosta mikäli vain aikuinen on läsnä samanaikaisesti. Tamma nimittäin ei voi sietää kovia ääniä ja pienet lapset pitävätkin tamman mielestä turhan paljon meteliä. Aikuisten ja hieman vanhempien lasten kanssa Sessa tulee kuitenkin hyvin toimeen sallien karsinassaan kaikki sellaiset yksilöt, jotka ovat rauhallisia. Vaikka tamma onkin valikoiva ihmisseuralaistensa suhteen ei tämä tarkoita, etteikö se olisi seurallinen. Sessa nimittäin on hyvin riippuvainen muiden hevosten seurasta eikä viihdy yksin. Harjattaessa Sessa osaa seistä kiltisti aloillaan käskettäessä, muttei kyllä ilman käskemistä rupea seisoksimaan kiltisti aloillaan vaan vaatii määrätietoista ja johdonmukaista käsittelyä. Varusteet Sessa antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa tamma seuraa hyvin hoitajansa perässä, vaikka saattaakin vähän flirttailla vastaan tuleville oreille. Toisten hevosten lähettyvillä neiti käyttäytyy hieman vaihtelevasti, sillä vaikka tamma onkin useimmiten hyvin seurallinen ei se pahalla tuulella ollessaan kelpuuta seuraansa juuri ketään.

Sessa ei ole ratsastettaessa siitä vaikeimmasta päästä, muttei toisaalta myöskään helpoimmasta. Tamma kelpuuttaa kyllä selkäänsä ratsastajan kuin ratsastajan kunhan tämä vain kohtelee tammaa silkkihansikkain. Mikään aloittelijoiden ratsu neiti ei kuitenkaan ole, sillä se vetää herkästi herneen nenään pienimmästäkin ylimääräisestä ohjista vetämisestä tai turhan kovista pohjeavuista, mistä seuraa pukittelua ja pystyynnnousu yrityksiä eikä neiti rauhoitu ennenkuin ratsastaja päästää ohjat aivan löysiksi. Sessalla on ilmavat ja elastiset joskin ratsastajalle hieman epämukavat istua askellajit. Toisaalta kun tamman töksähtelevään askellukseen kerran tottuu voi askeleiden lennokkuudesta nauttia. Ratsastajansa apuihin tamma vastaa täsmällisesti eikä sen tapoihin kuulu laittaa ratsastajalleen vastaan vaan päinvastoin Sessa yrittää aina parhaansa ratsastajansa eteen. Sessa on myöskin nopea oppimaan uusia asioita, mikä tekee siitä erinomaisen kouluratsun. Sessalta ei menekään kauaa sisäistää uudet asiat vaan se oppii asiat jo parin yrityksen jälkeen. Kouluratsuna Sessa onkin omaa luokkaansa saadessaan taitavan ratsastajan selkäänsä, joka osaa pyytää tammalta juuri oikeita asioita.

i. Dead! Rowland ii. Duckrocker iii. Flickwick
iie. Shannlee
ie. Push-Up iei. Sweeney Pumpkin'
iee. This Side Up
e. Icarda Rox
KRJ II, YLA II
ei. Sun Seeker eii. Terracotta
eie. Sparkling
ee. Isabella eei. Ivana GER
eee. Bella Donna

23.11.2015 trak-t Inka von Gateaway om. HM
10.02.2016 trak-t Isebel von Gateaway om. Odeya

OMINAISUUSPISTEET
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.