JAMAICAN BAY VON GATEAWAY


@ Klosterhof Medingen

Nimi Jamaican Bay von Gateaway "Jami" Rekisterinumero VH14-044-0470
Rotu holstein-ori Koulutus ko Vaativa A re 130cm kerj CIC4
Väri & säkä ruunikko, 167 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 29.07.2014 (6v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Jamaican Bay von Gateaway on sangen mielenkiintoinen tapaus suvullisesti, sillä sen isä on GP tason esteratsu kun taas emä kilpailee GP-tasolla kouluratsastuksessa. Joskus onkin tullut mietittyä mitäköhän järkeä siinäkin oli risteyttää korkeantason estehevonen ja kouluhevonen keskenään. Kuitenkin kun näin Jamaican Bayn isän ensimmäistä kertaa en voinut olla haluamatta siitä varsaa. Pahaksi onneksi aino holstein tammani, joka oli Jamaican Bluelle sopiva puoliso suvullisesti, oli koulupainotteinen. Mietin pitkään ja hartaasti uskaltaisiko risteyttää GP-tason koulutammani GP-tason esteratsulla kunnes eräs tuttavani heitti ilmoille idean, että syntyneestä varsasta voisi tulla oiva kenttäratsu kansainvälisellekin tasolle. Niinpä sovin astutuksesta Jamaican Bluen omistajan Crystalin kanssa. Astutusta seuranneet kuukaudet sujuivat kuin siivillä ja terhakka orivarsa syntyi heinäkuun lopulla vuonna 2014.

Tälle herralle ei ehdottomasti saa antaa periksi tai se käyttää hoitajaansa hyväkseen jatkossakin. Jämäkkä ja määrätietoinen asenne hoitajanpuolelta ovatkin paikallaan tämän herran kanssa. Arkajalkoja ori pomputtaa miten tahtoo, mutta mikäli karsinaan astuu ihminen joka ei orin pieniä pelotteluja säiky alkaa Jami hyvin äkkiä käyttäytyä kunnolla. Jamin alun macho asenteen ei pidäkään antaa häiritä, sillä pohjimmiltaan ori on erittäin kultainen. Harjauksen ajan Jami seisoo aloillaan kun tatti nauttien saamastaan huomiosta. Kaviotkin Jami nostaa mukisematta ja pitää ne ylhäällä kunnes hoitaja on saanut kaviot putsattua. Varusteiden laitto ei ole oriille ongelma, mutta satuloitaessa se saattaa hieman pullistella. Tosin Jami lopettaa pullistelut heti alkuunsa, mikäli sille hieman ärähtää. Talutettaessa Jami on hivenen malttamaton ja saattaa yrittää jyrätä taluttajansa yli, mikäli tämän huomio herpaantuu hetkeksikään. Muiden hevosten seurassa Jami käyttäytyy yleensä ihan siivosti eikä haasta riitaa itseään isompien ja vahvempien kanssa. Itseään pienempien ja nuorempien orien kanssa Jami kuitenkin saattaa ruveta tukkanuottasille aina silloin tällöin.

Ratsastettaessa Jami on mukavan herkkä ja toimii hyvin pienilläkin avuilla olematta kuitenkaan superherkkis. Jamin askellus ei ole kovinkaan sulavaa ja oriin ratsastajilta meneekin yleenvä vähän aikaa tottua herran epätasaisempaan askellukseen. Toisaalta sen minkä Jami häviää askelten sulavuudessa se voittaa askelten matkaavoittavuudessa. Jami ei myöskään ole mikään laiskimus vaan liikkuu oman moottorin varassa ilman sen kummempia patisteluja. Koulua mentäessä ori saattaa yrittää mennä sieltä missä aita on matalin ratsastajan valppauden herpaantuessa. Ori kyllä taitaa koululiikkeet Vaativa A tasolle asti moitteettomasti, mutta sitä ei vain aina tunnu huvittavan esitellä taitojaan. Esteillä Jami kuumuu suhteellisen herkästi, joten sen kanssa saa käytellä runsaasti puolipidätteitä. Liiallista vauhdikkuutta lukuunottamatta Jami on kuitenkin erinomainen hyppääjä eikä säiky erikoisimpiakaan esteitä. Oriille ei myöskään ole ongelma hypätä vaikeimmistakaan kulmista, joten sen kanssa voi tehdä tiukkojakin käännöksiä ennen esteitä. Maastoesteillä Jami on hyvin varma itsestään ja sillä on taipumusta lähteä hyppyyn hieman kauempaa kuin tarvitsisi. Ratsastajan tehtävä maastoesteillä onkin varmistaa, ettei ori lähde hyppyyn liian kaukaa, jolloin se voisi satuttaa itsensä. Maastossa ori saattaa huvikseen säikkyä pusikoissa piileskeleviä mörköjä, mutta muutoin ori on täysin maastovarma.

i. Jamaican Blue PB ii. Jack the Ripper 54
Ch,ERJ IV,YLA III
iii. Music's Rammy
Ch,KTK III
iie. Larissa COS
ie. Persian Blue PB iei. Habble SWA
iee. Poizen PB
ERJ I
e. Tropica Treasure ei. Giacomo Nove eii. Amarn Harlei
eie. Wonderland of Romulus
KRJ II
ee. Amarn Siwilla
KRJ II,YLA I
eei. Heijastus Wikés
KRJ I,YLA II
eee. Kiskillilla SIN
KRJ I,YLA II

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.