JOELYN O' POLO


@ Gál Ildikó

Nimi Joelyn O' Polo "Lelli" Rekisterinumero VH14-044-0365
Rotu holstein-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä rautias, 171 cm Kasvattaja Crystal,O'Polo Warmbloods
Syntynyt 15.07.2014 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.12.2014
Rakenne: 7 Käynti: 3 Ravi: 3 Laukka: 3 Lisäpisteet: 1 Suku: 1
Yhteensä: 18p. KV-III

Joelyn O´Polo on kolmas tilausvarsani O'Polo Warmbloodsista, joka hankittiin täydentämään Gateawayn holstein kantaa. Lyhyt sukuinen Joelyn ei ainakaan sukunsa puolesta häviä tallissa asustaville pidempi sukuisille, sillä ovathan sen molemmat vanhemmat laatuarvostelu palkittuja. Joelyn sattui hieman epäonnekkaasti syntymään sen samaisen päivän aamuna kun minun piti palata takaisin Hollannista Suomeen. En näin ollen päässyt katsomaan tammavarsaa, koska seuraavat pari viikkoa menisivät mökkeillessä. Crystal lähettikin minulle sen sijaan paljon kuvia ja videoita varsasta sähköpostitse, jotta voisin seurata varsan ensimmäisiä päiviä. Päästyäni mökiltä takaisin kotiin varasin oitis lennon Saksaan päästäkseni katsomaan uusinta hankintaani. Lentoni laskeuduttua Saksan maaperälle kiirehdin oitis laskeutuvien aulaan, missä Crystal oli minua vastassa opastaakseen minut tilalleen. Lyhyen ajomatkan aikana juttelimme niitä näitä kunnes kaarsimme vuokra-autollani tallin pihaan. Noustuamme ylös autosta Crystal opasti minut oitis laitumelle, jolla Joelyn oleskeli yhdessä emänsä ja muiden varsallisten tammojen kanssa. Saapuessamme laitumen reunaan varsat lopettivat leikkinsä ja tulivat kerjäämään huomiota. Siis kaikki muut paitsi Joelyn, joka päätti aluksi pysyä hieman etäämmällä. Vakuututtuaan ettemme olisi vaarallisia Joelyn tuli kuitenkin muiden perässä meitä tervehtimään, jolloin sain tilaisuuden tarkastella sitä lähemmin. Olin oikein tyytyväinen näkemääni, joten siirryimme Crystalin kanssa toimistoon allekirjoittamaan paperit. Sovimme samalla, että tamma lennätettäisiin uuteen kotiinsa sen täytettyä ensin vuoden.

Joelyn on perusluonteelaan hyvin leppoisa kaveri, jolla on kuitenkin myös huonoja päiviä. Huonoina päivinään Lelli tyytyy kuitenkin vain murjottamaan karsinansa perällä eikä kaikeksi onneksi harrasta potkimista ja puremista. Tamman saaminen pois karsinan perältä voi kuitenkin vaatia paljonkin maanittelua ennenkuin se suostuu kääntämään naamataulunsa kohti karsinan ovea. Ruoka-aikoihin Lelli närkästyy myöskin jos ruoka ei tule täsmälleen, sillä kellon lyömällä kuin yleensä. Hoitajastaan Lelli ei onneksi ole turhan tarkka, mutta vaatii kuitenkin rauhallisen hoitajan, joka pysyy tyynenä missä tahansa tilanteessa. Harjattaessa Lelli seisoo rauhallisesti paikallaan. Tosin hoitajan olisi hyvä muistaa välttää äkkinäisiä liikkeitä tamman pään lähettyvillä. Se kun on todella päänarka eikä siedä äkkinäisiä liikkeitä päänsä lähettyvillä. Varusteet Lelli antaa laittaa hyvin, mitä nyt välillä suitsien kanssa saattaa tulla ongelmia. Tosin lähinnä vain silloin kun suitsia ei muista laittaa tamman päähän pienin liikkein. Talutettaessa Lelli on oikea rauhallisuuden perikuva. Mitä nyt tienvieressä kasvavat ruohotupsut saattavat välillä tuntua taluttajaa kiinnostavimmilta, mutta sehän on vain aivan normaalia. Muiden hevosten seurassa sosiaalinen tamma viihtyy erinomaisesti eikä voisi kuvitellakaan vahingoittavansa muita hevosia olivat nämä sitten kuinka ärsyttäviä tahansa.

Ratsastettaessa Lelli on jokaisen ratsastajan unelma. Tamma kun ei koskaan temppuile ja pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa. Lellin kanssa rajana ovatkin vain tamman ratsastajan taidot. Lellin askellajit eivät ehkä ole kaikkein mukavimmat ratsastajalle istua, mutta niistä löytyy sitä tiettyä näyttävyyttä, joka riittää hurmaamaan katsojat ja tuomarit. Puhumattakaan siitä kuinka elegantilta tamma näyttää liikkuessaan täysin koottuna. Kuolaimella liikkuessaan Lelli onkin hyvin vaikuttava näky. Kouluratsastuksen saralla tamman vahvuuksiin lukeutuvat passage ja piaffe. Etenkin piaffen Lelli saa näyttämään helpolta kuin heinänteko, vaikkei se sitä olekaan. Toisinaan tammalla saattaa ilmetä vaikeuksia kuitenkin piruettien kanssa, mikäli ratsastajan antamat avut eivät osu täysin kohdalleen. Maaastossa Lelli on hyvin rauhallinen mitä nyt haluaa kiertää vesilätäköt kaukaa.

i. Johnny D
YLA III
ii. Lost Hollywood iii. Gamma Ray
iie. Nevertheless
ie. Lunar Eclipse iei. Sleepy Sleeper
iee. New Moon
e. Joyce America
KRJ III,YLA III
ei. Hamlet GER eii. Harrison GER
eie. Millenium Hey!
ee. Rock'n Roll On! eei. Romney GER
eee. Amelié GER

03.01.2015 holst-t Hollyleaf von Gateaway om. Ratsutila Gateaway
01.02.2015 holst-o Cho'gall von Gateaway om. Ratsutila Gateaway
02.08.2015 holst-t Hortensia von Gateaway om. Miltsu
01.11.2015 holst-t Hoenzadriel von Gateaway om. Zelanda

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastettua koulua Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.