LASARIUS VON GATEAWAY


@ Landgestüt Celle

Nimi Lasarius von Gateaway "Lasi" Rekisterinumero VH15-011-0350
Rotu hannover-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 170 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 05.02.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Lasarius von Gateaway sai alkunsa nähdessäni tuttavani Cannabian tarjoavan orejaan ulkopuolisten käyttöön eräällä usein vierailemallani foorumilla aloin oitis katsoa tarjolla oleville oreille tammoja Gateawaystä. Löysinkin kolmelle oriille tammat omasta tallista ja riensin oitis kysymään Cannabialta sopisivatko astutukset. Astutukset sopivat Cannabialle hyvin, joten Lasariuksen emä Tempesta SWA matkusti vierailulle Ramant Warmbloodsiin Suprant Lazzazin seuraksi. Astutuksen tuloksena maailmaan putkahti mielenkiintoisen suvun omaava hannover orivarsa, joka sai nimekseen Lasarius von Gateaway.

Luonteeltaan Lasi on hyvin ärhäkkä tapaus emänsä tavoin eikä näin ollen mikään arkajalkojen tai kokemattomien käsiteltävä. Ori nimittäin tietää täsmälleen ketä se voi pelotella näykkimällä ja muilla vastaavilla tempuilla ja ketä ei. Lasi vaatiikin rauhallisen ja napakan hoitajan, joka ottaa oriilta luulot pois heti kättelyssä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ori on sidottava ehdottomasti kiinni, sillä vapaana ollessaan ori yrittää vaikeuttaa hoitajansa työtä kaikin tavoin yrittämällä liiskata tämä karsinansa seinää vasten ja pyörimällä ympyrää kuin häkkyrä. Harjaus on Lasille oikeaa pakkopullaa eikä se malttaisikaan seistä aloillaan kovin pitkiä aikoja puunattavana. Orin kavioita putsattaessa onkin oltava varuillaan, sillä Lasilla on taipumus tempaista kavionsa hoitajansa otteesta ja mätkäistä se suoraan hoitajansa varpaille. Varustettaessa Lasi pullistelee ja nostelee päätään ylös minkä kerkiää vaikeuttaen hoitajansa työtä kaikin tavoin. Lasin varustamiseen olisikin hyvä varata runsaasti aikaa. Talutettaessa ori yrittää jatkuvasti säntäillä, joka suuntaan ja säikkyy pienintäkin yllättävää rasahdusta. Lasille täytyykin ehdottomasti laittaa ketju suuhun, mikäli oriin haluaa yhtään kontrollia. Muiden hevosten seurassa Lasi on jokseenkin arvaamaton eikä siitä voi koskaan tietää kuinka se reagoi muihin hevosiin. Ori olisikin näin ollen syytä pitää mahdollisimman kaukana muista hevosista mikäli mahdollista.

Ratsastettaessa Lasi ei ole yhtään sen helpompi kuin maastakaan käsiteltäessä vaan vaatii napakan ratsastajan, joka ei vähästä säikähdä. Lasilla on ikävä taipumus testailla taluttajaansa aina aluksi säikkymällä olemattomia, pomppimalla sivuille ja oikomalla kulmista. Ori vaatiikin ratsastajaltaan jatkuvan valppauden ja rauhallisen asenteen lisäksi napakkoja apuja. Esteet ovat ne Lasin juttu, mutta ori kuumuu esteillä tavattoman helposti ja tarvitseekin jatkuvasti puolipidätteitä. Lasin nopeudesta on kuitenkin hyötyä etenkin uusinnoissa etenkin kun oriilla ei ole tapana kiellellä tai pudotella, vaikka vauhti olisikin kovaa. Vanhemmiltaan Lasi on perinyt hyvän hyppytekniikan ja kerääkin jalkansa hyvin alleen hypyn ajaksi. Ori myös venyy uskomattomalla tavalla korkeutta ja pituutta, mikäli ratsastaja sattuu arvioimaan ponnistuspaikan hieman pieleen. Vesiesteillä Lasi saattaa hieman oikutella, mutta muuten ori hyppää yli erikoisimmistakin esteistä korvaansa lotkauttamatta.

i. Suprant Lazzaz ii. Lazarus
KTK II
iii. Lando
iie. Carlisse
ie. Sol Invictus iei. Sol Indiges
iee. Ludi Solis
e. Tempesta SWA ei. Don Corleone
Ch, KTK III,ERJ I
eii. Donauz
eie. Natalie K
ee. Tigerland
ERJ II
eei. Tiger Woods
eee. Balin

20.09.2016 hann-t Lilith von Gateaway om. Juulia VRL-12454

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.