LILJEDAHLS GHOSTSTORY


@ Kati

Nimi Liljedahls Ghoststory "Lilja" VH15-043-0097
Rotu ruotsalainen puoliverinen-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä kimo, 168 cm Kasvattaja Daivive, Stall Liljedahl
Syntynyt 31.10.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Liljehdahls Ghoststory sai alkunsa ihastellessani Daiviven oria Wuorelan Eldarion eräällä usein vierailemallani foorumilla, jolla Daivive tarjosi oriaan jalostukseen. Itseltäni ei löytynyt Wuorelan Eldarionille kuitenkaan sopivaa tammaa, mutta kaikeksi onneksi muutama ystävällinen sielu tarjosi minulle tammojaan käyttöön, jotta voisin saada Wuorelan Eldarionista itselleni varsan. Tarjolla olevista tammoista emäksi valikoitui myöskin Daiviven omistuksessa oleva upea swb tamma Katinas Kristall. Sovimme astutuksesta ja niin Halloweenin tienoilla vuonna 2015 syntyi emänsä tavoin kimon värityksen omaava tammavarsa, joka sai nimekseen Liljehdahls Ghoststory.

Lilja on luonteeltaan hyvin kiltti tammaneiti, joka ei koskaan tahallaan aiheuttaisi ongelmia, vaikka tamma onkin melkoinen jekkuilija ja lukkoseppä. Liljan karsinan ovi tulisikin lukita yöksi järeällä munalukolla tai muuten tamman löytää seuraavana aamuna rehuvarastosta ahmimassa kauroja. Neitimme on nimittäin hyvin perso ruualle ja rakastaa ruokaa ylitse kaiken. Tamma onkin säännöllisesti laihdutuskuurilla, sillä ruoka-aikojen välillä tallilla vierailevat pikkulapset syöttävät tamman täyteen sokeria ja porkkanoita. Onkin eräänlainen ihme, ettei Lilja ole lihonut muodottomaksi pullukaksi. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä Lilja seisoo kiltisti aloillaan eikä liikahdakaan ennen kuin hoitaja on poistunut karsinasta tavaroineen. Harjattaessa tammaa on harjattava hieman normaalia hellemmin ottein, sillä Lilja on todella herkkänahkainen eikä pidä kovaotteisesta harjauksesta. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Lilja seuraa kiltisti hoitajansa perässä eikä temppuile, vaikka vastaan tulisi mitä. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy moitteettomasti eikä haasta riitaa.

Ratsastettaessa Lilja on hyvin tottelevainen ja tekee auliisti töitä ratsastajansa hyväksi. Tammalla onkin korkea työmoraali eikä sillä ole tapana haaskata aikaa hupsutteluun ratsastajan istuessa selässä. Tamma on lisäksi hyvin nopea oppinen ja omaksuu sille opetetut uudet asiat nopeasti. Ratsastajaltaan tamma vaatii pehmeät kädet ja pohkeet, Lilja nimittäin on hyvin herkkä kyljistä ja suusta, joten sen kanssa pyritäänkin pääsääntöisesti käyttämään istuntaa ohjaamiseen. Apuihin Lilja reagoi välittömästi eikä tarvitse kuin aivan pienet ja täsmälliset avut ratsastajaltaan. Epämääräisistä ja kovista avuista neiti ei pidä ja alkaa hyppiä sivulle saadessaan turhan kovat tai epäselvät avut. Liljalla on kolme upeaa askellajia, joista löytyy sekä näyttävyyttä, että ilmavuutta. Tamma on myöskin helppo ratsastaa muotoon, sillä se tuntuu suorastaan putoavan kuolaimelle heti kun ratsastaja kerää ohjat käteensä. Lilja onkin kouluratsuna omaa luokkaansa ja suorittaa vaativatkin koululiikkeet vaivattomasti. Tamma taitaa niin passagen kuin piaffenkin erinomaisesti ja sen suorittaman piruetit ovat virheettömiä, mikäli tamman ratsastaja vain osaa pyytää siltä oikeita asioita.

i. Wuorelan Eldarion
KTK II
ii. Wuorelan Thengel
KTK II
iii. Thanatos
VIP MVA Fn,KTK I,KRJ I,YLA I,SPL I*
iie. Carpathia
VSN Champion, KTK I
ie. Rosenhof Ettan
KTK II, KV II
iei. Bardulf
KTK II,KRJ I
iee. Elke
VSN Champion, KTK II,KRJ II
e. Katinas Kristall ei. Elburn Alerzeon
KTK II, KRJ I
eii. Archippus
eie. Myah Swiggles
KRJ II,YLA II
ee. Rosenhof Kora
KTK III, KV III
eei. Asfaloth
eee. Kassandra
VSN Champion, KTK II, KRJ I

ei j�lkel�isi�

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.