LILYSTEM NON


@ Beate Langels

Nimi Lilystem NON "Lily" Rekisterinumero VH15-021-0383
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä mustanruunikko, 166 cm Kasvattaja Eeva T.,Nonshein
Syntynyt 01.03.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Lilystem NON on näitä Nonshenin hankintojani, jotka on hankittu tuomaan hieman uutta verta tallin vanhalinjaisten hevosten sekaan. Lilystem itse on sekoitus uutta ja hieman vanhempaa linjaa, mikä tekeekin siitä suvullisesti sangen mielenkiintoisen pakkauksen. Tamma hankittiin meille Nonsheinin huhtikuisesta kasvattimyynnistä, jossa oli myytävänä niin nuoria varsoja kuin hieman vanhempiakin hevosia. Lilystem oli tuolloin 3-vuotias ja aikamoinen raakile, mutta ihastuin siihen siitä huolimatta ja niinpä tein tammasta tarjouksen pari päivää asiaa pohdiskeltuani. Lilystemin kasvattaja Eeva T. hyväksyi tarjoukseni ja allekirjoitettuani tamman kauppakirjan se pakattiin hevoskuljetusautoon ja kuljetettiin lähimmälle lentokentälle, josta se lentäisi heti seuraavalla rahtilennolla Hollantiin.

Lily on luonteeltaan hyvin rauhaa rakastava eikä voi sietääkään melskaavia lapsia karsinansa läheisyydessä. Lilylle onkin annettu karsinan tallin hiljaisesta päädystä, jonne on lapsilta pääsykielletty, ettei tamma aivan hermostu. Lily nimittäin hermostuu herkästi joutuessaan lähelle melua ja alkaa muun muassa potkimaan karsinansa takaseinää kuin hullu kunnes melun lähde on tiessään. Lily tarvitseekin hyvin rauhallisen hoitajan, jolla on varovaiset liikkeet, sillä herkkä tamma ei pidä äkkinäisistä liikkeistä etenkään päänsä läheisyydessä. Hoidettaessa Lily on kuitenkin päällisinpuolin oikein kiltti, kunhan hoitaja vain muistaa toimia pienin rauhallisin liikkein tamman läheisyydessä. Harjaamisesta Lily pitää todella paljon eikä tamma tiedäkään paremmasta kuin kumisuan hierovat liikkeet. Lilyä täytyy kuitenkin harjata hellinottein, sillä herkkänahkainen tamma kyllä tekee selväksi milloin käsittely on turhan kovakouraista luimimalla ja hampaitaan näyttämällä. Lily ei kuitenkaan pure vaan ainoastaan näyttää tyytymättömyytensä. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Lily tuntuu olevan oikea hermokimppu ja mikäli tamma kuulee vähäänkään yllättävän kovaäänisen äänen se kyllä lähtee ja lujaa eikä taluttaja voi oikein mitään muuta kuin raahautua perässä kunnes neiti suvaitsee rauhoittua. Muiden hevosten seurasta Lily ei niin piittaa ja viihtyykin enemmän yksikseen, vaikkei tamma varsinaisesti pistä seuraa pahakseen.

Ratsastettaessa Lily on miellyttämisenhaluinen ja eteenpäinpyrkivä, mutta samalla kuitenkin myös erittäin valikoiva ratsastajiensa suhteen. Tamma on nimittäin erittäin herkkä suusta ja kyljistään, minkä vuoksi se tarvitseekin pehmeä pohkeisen ja kätisen ratsastajan, joka ei jää kiskomaan ohjista. Lilylle riittävätkin aivan pienen pienet avut, sillä se reagoi välittömästi pienimpäänkin pohkeen kosketukseen, istunnan muutokseen tai ohjasapuun. Kokeneelle kouluratsastajalle Lily onkin oikea aarre, sillä tamman kanssa on oikea ilotyöskennellä kunhan ratsastaja vain tietää mitä tekee. Lily omaa myöskin lennokkaat näyttävät askellajit, joskin niihin tottumiseen menee ratsastajalta hieman aikaa, sillä Lilyn askellus ei ole siitä kaikista tasaisimmasta päästä. Kouluradalla Lily on todella näyttävä näky kulkiessaan, selkä pyöreänä ja kaula kauniisti kaarella, kuolaimella. Tamman erikoisalaa ovat piruetit, joskin se taitaa hyvin myös passagen ja piaffen. Lisäyksissä Lilyllä on sen sijaan tapana olla huolimaton ellei ratsastaja olla tarkkana apujen kanssa.

i. Apiashal AIR ii. Fitzcarraldo AIR iii. Balthier
iie. Felicitas
ie. Astarte Aeris
KTK III
iei. Vinzenz
iee. Alameda
e. Leucothea PB ei. Viserys PB eii. Heartbreaker II
KTK I,KRJ I,ERJ I,KERJ I,YLA II
eie. Vamps&Wolves
KRJ I
ee. Labyrinthine PB
KTK III
eei. Into The Labyrinth
KRJ II,YLA II
eee. Aiatar

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.