LIMÓNE DU LOW


@ kasvattaja
Nimi Limóne du Low "Limu" Rekisterinumero VH14-029-0331
Rotu sveitsiläinen ratsuponi-tamma (71,875%%) Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä tummanruunikko, 145 cm Kasvattaja indy,Lowland Stud
Syntynyt 15.03.2014 CH (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Limóne du Low tuli Gateawayhing ostettuani sen Lowland Studin nuorten hevosten myynnistä. Raukkaparka oli jäänyt yksin isolle laitumelle ravaamaan muiden saadessa kodit. Kiinnostuin Limónesta heti, mutta koska ajattelin sen saavan aktiivisemman kodin jostain muualta päätin odottaa jonkin aikaa josko joku muu sen ostaisi. Viikon kuluttua siitä kun olin nähnyt Limónen ensimmäistä kertaa soittaa pirautin indylle tamman kasvattajalle kysyäkseni olisiko Limónea vielä myyty. Sain tietää, että kukaan ei ollut tehnyt neidistä vielä tarjousta, joten teinpä siitä sitten saman tien puhelimitse tarjouksen. Kasvattaja vaikutti helpottuneelta kun Limónellekkin vihdoin löytyi ottaja ja kertoikin myyvänsä tamman minulle ilomielin. Niinpä yksi vuotiaaksi jo kääntynyt Limóne lennätettiin Sveitsistä Hollantiin.

Hoidettaessa Limu on yleensä hyvin rauhallinen ja kiltti, vaikka neidillä on myös tammamaisia päiviä, jolloin mikään ei ota luonnistuakseen. Onneksi näitä päiviä on vain harvassa ja neiti onkin lähestulkoon aina hyvää pataa hoitajansa kanssa. Harjattaessa Limu antaa hoitajan tehdä työnsä rauhassa, vaikka näyttääkin hapantanaamaa etenkin vesiämpärin nähdessään. Tamma kun ei haluaisi päästä eroon sitä ympäröivästä likakerroksesta ainakaan pesun muodossa. Pahaksi onneksi Limua täytyy pestä sangen usein, sillä neidillä on taipumusta kieriskellä tarhan mutaisimmissa osissa oikein antaumuksella. Suojat ja satulan Limu antaa laittaa kaikessa rauhassa, mutta suitsien laitossa saattaa ilmetä ongelmia. Tamma kun on sangen arka päästään eikä siedä päänsä lähettyvillä äkkinäisiä liikkeitä. Talutettaessa Limu on kokoajan menossa vähän sinne sun tänne. Joskus hyvin harvoin neiti saattaa tempaista riimunnarun yllättäen taluttajansa käsistä ja leikkiä tämän kanssa vähän aikaa hippaa ennen kuin antaa ottaa itsensä kiinni. Muita hevosia Limu suorastaan karsastaa eikä halua näitä metriä lähemmäksi itseään. Mikäli joku nyt sattuisi tulemaan liian lähelle tamman kaviot ja hampaat puhuvat tylyä kieltään.

Ratsastettaessa Limu on sopivan energinen, vaikka saattaakin toisinaan kuumua liiaksi asti. Tällöin auttavat reippaiden pidätteiden lisäksi myös erilaiset serpentiiniurat ja voltit. Ratsastajaltaan Limu vaatii kevyttä kättä, sillä neiti tuppaa olemaan hieman herkkä suustaan. Mikäli ratsastaja kuitenkin ratsastaa tammaa silkkihansikkain Limukin esittelee parasta osaamistaan. Tamman askellajit ovat pehmeät ja energiset juuri sellaiset kun hyvällä kouluratsulla tulisi käsitykseni mukaan ollakin. Limun heikkous kouluradalla on jäykkyys, mikäli alkulämmittelyä ei ole suoritettu kunnolla. Mikäli Limu kuitenkin on lämmitelty kunnolla se taipuu mukavasti pyydettyihin liikkeisiin. Limun vahvuus koulussa ovat kuitenkin lisäykset, joita se esittelee mielellään etenkin suurelle yleisölle. Maastossa Limu on hieman säikky autoja ja äkillisesti sen eteen ilmaantuvia asioita kohtaan, mutta muuten Limu on hyvinkin rauhallinen.

i. Mulberry Lemon Pipers
rp(68.75%)
ii. Sweetys Blind Melon
rp (62,5%)
iii. One Cherokee's Rupert
rp (50%)
holst x conn
iie. Awnic Golda Jettie
rp (75%)
nf x rp 50%(xx x wB)
ie. Sweetys Pomegranate
KTK III
rp (75%)
iei. Calleigwr Yale
wB
iee. Sweetys Applepie
rp (50%)
xx x nf
e. Mulberry Elfi
rp (75%)
ei. Boccalupo
drp (87,5%)
eii. Calleigwr Alwyn
wB
eie. Yorkshire Esmeralda
drp (75%)
lew x drp 50% (trak x wC)
ee. Mönsbys Elin
rp (62,5%)
eei. Mönsbys Felix
wpb (50%)
wpb 50%(ox x wB) x wpb 50%(ox x wB)
eee. Mönsbys Emilie
rp (75 %)
wB x rp 50%(xx x wB)

23.02.2015 rp-o Revolver GW om. mori-mori
01.06.2015 rp-t GW Leibnitzia om. Ratsutila Gateaway

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.