LLEWGOCHWR HYWELA


@ A. Booth

Nimi Llewgochwr Hywela "Hyla" Rekisterinumero VH15-026-0053
Rotu welsh sektio D-tamma Koulutus ko Helppo A
Väri & säkä ruunikko, 150 cm Kasvattaja Mr. T.B. Cane
Syntynyt 01.02.2014 (12v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Llewgochwr Hywela muutti Gateawayhin ystävättäreni elenin myydessä pois joitain suvuttomia ponejaan kyllästymisen vuoksi. Myynnissä oli toinen toistaan ihanampia welsh cobeja, joista kuitenkin ihastuin erityisesti kahteen tammaan. Toinen tammoista oli erinomaisen rakenteen ja näyttävän askelluksen omaava Llewgochwr Hywela, johon ihastuin heti ensinäkemällä. Käytyäni vielä koeratsastamassa upean ruunikon olin varma, että sen paikka olisi Gateawayssä, tallin welsh laumaa täydentämässä. Hoidimmekin elenin kanssa paperit pikaisesti kuntoon ja niin Llewgochwr Hywela vaihtoi omistajaa.

Hyla on luonteeltaan erittäin itsevarma tammaneiti, joka ei kelpuuta seuraansa aivan ketätahansa. Osa tallintyöntekijöistä kutsuukin tammaa diivaksi, vaikka tuttujen kesken Hyla on hyvin kiltti. Tamma nyt ei vain siedä hermostuneita tai liian äänekkäitä ihmisiä ympärillään ja hyväksyykin hoitajakseen vain rauhalliset ihmiset. Hoidettaessa Hyla on kuitenkin syytä sitoa kiinni protestien varalta, sillä vaikka tamma pysyykin hyvin aloillaan saattaa se yrittää näykkäistä hoitajaansa, mikäli tämän otteet eivät ole tarpeeksi lempeitä tamman mielestä. Harjattaessa Hylaa olisikin hyvä harjata hieman normaalia hellemmin ottein, jolloin näykkäisy protesteilta useimmiten vältytään. Varustettaessa satulavyö olisi syytä kiristää hissukseen, ettei neidin iho vain joudu vyön väliin, sillä siitähän Hyla vetää oitis herneet nenään ja saa hyvän syyn esitellä hampaitaan. Talutettaessa Hyla on hyvin kärsivällinen eikä turhia säiky, vaikka vastaan tulisi omituisiakin asioita kuten tien yli loikkiva peura. Muiden hevosten seuran suhteen Hyla on erittäin valikoiva eikä sitä voikaan pistää samaan tarhaan aivan kenen tahansa kanssa.

Ratsastettaessa Hyla ei ole siitä kaikista helpoimmasta päästä, sillä tamma on todella herkkä avuille. Näin ollen neiti tarvitseekin osaavan pehmeä apuisen ratsastajan, joka ei turhia kisko herkkää tammaa suusta tai potki sen herkkiä kylkiä. Hyla nimittäin esittää aika äkkiä melkoisen rodeo shown, mikäli ratsastajan avut ovat sille yhtään liian kovat. Pehmeä apuisen ratsastajan kanssa tamma toimii kuitenkin kuin unelma totellen ratsastajansa pienintäkin apua mukisematta. Hylalla on kaiken lisäksi hyvin näyttävät askellajit ja tamma onkin vaikuttava näky kulkiessaan kaula kaarella kouluradalla parastaan pistäen. Ei Hyla tosin aivan täydellinen kouluratsu ole, sillä ilman kunnollista veryttelyä tammalla tuppaa olemaan vaikeuksia pohkeenväistöjen kanssa. Hylan kanssa olisikin hyvä tehdä paljon erilaisia kiemuroita ja voltteja alkulämmittelyksi, minkä jälkeen pohkeenväistötkin alkavat sujua mukavasti.

i. Llewgochwr Hywi ii. Ffantywi Mabon Mai iii. evm
iie. evm
ie. Llewgochwr Hawena iei. evm
iee. evm
e. Talmynth Ffraid ei. Caerffoch Daenwyr eii. evm
eie. evm
ee. Talmynth Ffraidllaith eei. evm
eee. evm

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.