LLYGEDYN EIRINEN FAIR


@ A. Booth

Nimi Llygedyn Eirinen Fair "Enni" Rekisterinumero VH15-026-0066
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus re 120cm
Väri & säkä rautias, 150 cm Kasvattaja elen
Syntynyt 13.03.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Llygedyn Eirinen Fair tuli meille hyvältä ystävättäreltäni eleniltä kuten moni muukin Gateawayssä asustava welsh. Elen kaupitteli varattavissa olevia maalikuussa syntyviä varsoja helmikuun aikana, jolloin päädyin tekemään tarjouksen Rhagfyr Spirellon tulevasta varsasta. Utraäänen mukaan tulossa oli tammavarsa, mikä sopi minulle paremmin kuin hyvin. Nimeksi varsalle elen ehdotti Llygedyn Eirinen Fair mihin vain nyökyttelin päätäni. Tammavarsan synnyttyä maaliskuun puolen välin paikkeilla kävin sitä katsomassa kasvattajansa luona enkä voinut kuin ihastua tomeraan tammavarsaan joka ei antanut edes itseään isokokoisempien orivarsojen määräillä itseään varsojen telmiessä yhdessä suurella laitumella. Allekirjoitin siinä samalla Eirinen Fairin kauppakirjan ja sovimme ystävättäreni elenin kanssa, että varsa lennätettäisiin uuteen kotiinsa Hollantiin heti vieroituksen jälkeen.

Luonteeltaan Enni on hyvinkin lupsakka tammaneiti joka ei jaksa turhista valittaa. Tamma harvemmin aiheuttaakin hankaluuksia ja sen kanssa tuleekin näin ollen helposti toimeen. Enni on tosin oikea suur syömäri ja vaikka neiti muuten onkin lauhkea kuin lammas ei sen karsinaan ole menemistä. Tamma nimittäin suojelee mustasukkaisesti ruokakippoaan eikä päästä ketään kipponsa lähettyville. Harjattaessa Enni malttaa hyvin seistä aloillaan eikä temppuille. Varusteita laitettaessa Ennillä on taipumusta pullisteluun, mutta pullistelua lukuunottamatta se antaa laittaa varusteet ongelmitta. Talutettaessa tamma seuraa kuuliaisesti taluttajaansa, mutta pysähtyy tuontuostakin tienpientareelle ruohoa syömään. Muiden hevosten seurassa Enni ei anna pompotella itseään, muttei myöskään ole ensimmäisenä haastamassa riitaa.

Ratsastettaessa Enni on hyvin kuuliainen ja maltillinen eikä turhia hätiköi vaan tottelee täsmällisesti ratsastajansa apuja. Enni sopiikin ratsuksi kenelle hyvänsä, sillä tamma on hyvin rauhallinen eikä keksi mitään temppuja ratsastajansa päänmenoksi. Elegantin olemuksensa puolesta Ennin voisi kuvitella olevan erinomainen kouluratsu, mutta karu totuus on että tamma suorastaan inhoaa monimutkaisten koulukuvioiden vääntämistä. Esteillä Enni sitä vastoin on elementissään ja tamma hyppääkin hyvällä tekniikalla kaikkien vastaan tulevien esteiden yli. Vesiesteillä tamma saattaa tosin hieman epäröidä, mutta hyppää niistäkin yli kunhan selässä vain istuu varma ratsastaja. Jaloistaan Enni on hyvin ketterä ja sen kanssa voi tehdä hyvinkin tiukkoja teitä esteille pelkäämättä, että tamma kieltäisi tai pudottaisi, sillä tamma on hyvin varovainen jaloistaan eikä pahemmin pudottele.

i. Rhagfyr Spirello
KTK III,VWY II
ii. Puisto's Fergusson iii. H.P. Moonlight Bright Star
Ch,YLA III
iie. Adja's Deryn
Ch, YLA III
ie. Juliette TIK iei. Sprietland´s Valeroso
VIR MVA Ch,KTK I
iee. H.P. Paradise City
e. Aelwen Erika ei. Criallt Eirias Fflach eii. Criallt Eirias Neidwyr
eie. Criallt Morgause
ee. Llygedyn Eirinllys
KTK II,VWY II, YLA II
eei. Sirydd Cwmcoed
VIR MVA Ch,KTK III
eee. Rhoscfflach Eíryan
VWY III

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.