LLYGEDYN SIAWN KTK I


@ M. Peel

Nimi Llygedyn Siawn "Senna" Rekisterinumero VH12-026-0299
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus re 120cm
Väri & säkä ruunikko, 147 cm Kasvattaja elen
Syntynyt 28.09.2012 (13v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 30.05.2017
20 + 23 + 22 + 22 = 87p. KTK-I

Llygedyn Siawn ostettiin Gateawayhin hyvältä ystävättäreltäni eleniltä ollessani tämän luona vieraisilla Walesissa. Allekirjoitettuani Llygedyn Merwynin ostopaperit jatkoimme elenin kanssa kävelyretkeämme kunnes näin erään elenin työntekijöistä taluttavan hyvän näköistä tammaa tarhasta talliin. Elen huomasi kiinnostukseni tammaa kohtaan ja rupesi oikopäätä kertomaan tamman suvusta, missä vaiheessa olin myyty sillä tamman isän suku oli juuri sellainen mihin tunsin vetoa eikä emänkään suku ollut lainkaan hassumpi. Halusin kuitenkin vielä koeratsastaa tamman, jonka nimeksi elen sanoi Llygedyn Siawn. Elen käski hoitajaa tuomaan tamman satuloituna kentälle, missä koeratsastin tamman. Koeratsastuksen jälkeen hymyni ulottui korvasta korvaan ja pistin puumerkkini oitis Llygedyn Siawnin kauppakirjaan, vaikka elen pyysikin tammasta melko suolaista hintaa. Allekirjoitettuani tamman kauppakirjan elen ilmoitti hänellä olevan vielä pari ponia, jotka hän halusi minulle näyttää, joten lähdimme kävelemään näiden ponien tarhoja kohti.

Senna on tamma joka tietää mitä haluaa eikä pidä siitä mikäli asiat eivät mene neidin haluamalla tavalla. Neiti tarvitseekin määrätietoisen hoitajan, joka tietää mitä tekee eikä anna periksi neidin mielihaluille. Hoitajan täytyykin aluksi varautua valtataisteluun, mutta kun neidille on kerran näytetty kuka määrää ei se enää pahemmin hypi hoitajansa varpaille. Aluksi on kuitenkin hyvä varautua sellaisiin temppuihin kuin karsinan seinää vasten liiskaaminen, näykkiminen ja harjojen sieppaaminen pois hoitajan kädestä. Hoitotoimenpitetä tehtäessä Senna onkin aluksi hankala, mutta loppujen lopuksi kun sille on näyttänyt kuka määrää, tamma osaa käyttäytyä kunnollakin. Harjattaessa tamma nauttii kyllä saamastaan huomiosta, mutta yrittää aika ajoin siepata harjan hoitajansa kädestä, joten hoitajan tulisi kokoajan pysyä valppaana. Varustettaessa Senna osaa olla hankala, mutta kun sitä kunnolla komennetaan osaa neiti kuitenkin seisoa aloillaan kiltisti varusteiden laiton ajan. Talutettaessa tamma seuraa yleensä kiltisti taluttajansa perässä, vaikka välillä säikkyykin olemattomia. Muiden hevosten seurassa Senna on hieman varuillaan eikä luota sokeasti uusiin tulokkaisiin.

Ratsastettaessa Senna on hyvin valikoiva ratsastajiensa suhteen eikä kelpuuta selkäänsä aivan ketä tahansa. Tamma tarvitseekin ratsastajakseen määrätietoisen ihmisen, joka tietää mitä tekee. Tamman ratsastajalla tulee olla myös herkät kädet ja pehmeät pohjeavut, sillä neiti tuppaa olemaan hyvin herkkä suustaan ja kyljistään. Tamma ei näin ollen siedä yhtään kovempaa käsittelyä vaan vaatii pehmeät ja selkeät avut. Kouluratsuksi Sennasta ei ole, sillä sitä nyt ei ylipäätäänsä kiinnosta koulukuvioiden vääntäminen ja se pitkästyykin helposti koulukuvioita väännettäessä. Esteillä tamma saattaa hieman kuumua, mutta yleensä neiti pysyy hyvin ratsastajansa hallinnassa eikä turhia temppuile. Tammalla on hieman kulmikas hyppytekniikka, mutta yleensä se selviää kuitenkin puhtaasti esteiden yli mikäli hyppypaikan valinta onnistuu nappiin. Kaikeksi onneksi Senna osaa valita oikeat ponnistuspaikat itse, mikäli ratsastaja vain antaa tammalle tilaa. Sennan kanssa ratsastajan ei oikeastaan täydy tehdä mitään muuta kuin pysyä kyydissä ja ohjata, sillä tamma kyllä pitää huolen kaikesta muusta. Senna ei säiky erikoisiakaan esteitä ja taipuu hyvin tiukoissakin käännöksissä, joten sen kanssa voi lähestulkoon aina valita lyhyemmät tiet esteille. Senna on myöskin suhteellisen nopea, mikä yhdistettynä tamman ketteryyteen tuottaa usein hyviä tuloksia uusinnoissa.

i. Merrywood's Míthrim
YLA II,VWY II
ii. Laakson Rick
VIR MVA Ch, KTK III,
iii. Donald
iie. Ines
ie. Fiin Lilque iei.Fiin Regent
VIR MVA Ch,KTK III
iee. Monique
KTK III
e. Nefertari's Sereena
VIR MVA Ch,YLA II,VWY II
ei. Kenrick Owain eii. Aelward Dio
eie. Cadwallon Enfail
ee. Adja's Nesta
Ch,YLA II,VWY III
eei. Newell Llwyr
VIR MVA Ch, KTK II
eee. Lilian Z

10.12.2012 wD-t Cwmnatcol Trista om. Eigra

NJ
09.05.2016 Adina lk 05: Welsh D tammat 01/05 BIS5,MVA-SERT
01.07.2016 Bridgeroad lk 08: Welshtammat, kaikki sektiot 04/13 irtoSERT
04.09.2016 Fjellgård lk 04: wD tammat 03/11 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.