LUMOS VON GATEAWAY


@ Beate Langels

Nimi Lumos von Gateaway "Lumo" Rekisterinumero VH15-021-0452
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä rautias, 172 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 19.01.2015 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Lumos von Gateaway tulee uusista, mutta sangen menestyneistä sukulinjoista. Nähdessäni Heidi N:n tarjoavaan orejaan ulkopuolisille tammoille ihastuin oitis kahteen oriin. Toinen näistä oli kimo hurmuri San Miquel NON, jolle puolisoksi valikoitui pitkällisen harkinnan jälkeen Lorelai F. Astutus sopi myös Heidille, joten Lorelai sai luvan vierailla San Miquelin kotitilalla Aesar Warmbloodsissa. Astutuksen tuloksena syntyi pirtsakka raudikko tammavarsa 19. päivä tammikuuta vuonna 2015. Heti varsan nähtyäni päätin jättää sen kotiin kasvamaan, sillä tällä neidillä riittää potentiaalia vaikka kuinka pitkälle. Nimekseen varsa sai pitkällisen harkinnan jälkeen Lumos von Gateaway.

Lumosta on kasvanut oikea neiti nirppanokka, mikä varmasti johtuu osaksi siitä, että rakas tammaneitimme on piloille hemmoteltu. Tamma tietää täsmälleen kuinka kietoa ihmiset kavionsa ympäri ja saa ihmiset useimmiten tekemään mitä haluaa. Lumon kanssa täytyykin olla tiukka ja johdonmukainen, mikäli haluaa saada nirppanokkamme tottelemaan. Lumo ei varsinaisesti lukeudukaan tallin henkilökunnan suosikkeihin, sillä tamma on hyvin valikoiva ihmisseuralaistensa suhteen eikä päästä aivan ketä tahansa karsinaansa. Tammalle onkin tehtävä heti selväksi kuka määrää eikä sitä pidä päästää hyppimään hoitajansa varpaille. Hoitotoimenpiteitä suoritettaessa Lumo olisi sidottava ehdottomasti kiinni, sillä tamma kyllä karkaa avoimesta karsinan ovesta, jos vain saa siihen tilaisuuden. Harjattaessa Lumo ei tunnu koskaan olevan tyytyväinen kovuuteen jolla sitä harjataan, joten sellaiset peruskovat otteet ovat varmastikin parhaimmat tämän neidin kanssa. Varusteet Lumo antaa yleensä laittaa ongelmitta, mutta saattaa kiima-aikoina heittäytyä hankalaksi etenkin satuloitaessa. Talutettaessa neiti nirppanokka ei suostu menemään lähellekään vesilätäköitä oli sitten kyseessä kuinka pieni lätäkkö tahansa vaan haluaa kiertää lätäköt mahdollisimman kaukaa. Muiden hevosten seuran suhteen tamma ei ole läheskään niin valikoiva kuin ihmisten kanssa ja tuleekin hyvin toimeen kaikkien nelijalkaisten kanssa.

Ratsastettaessa Lumo on todella herkkä ja sille riittävätkin vain aivan minimaaliset avut. Näin ollen aloittelijoilla ei olekaan tamman selkään mitään asiaa, sillä neiti nostaa pystyyn oikean rodeoshow:n mikäli sitä yhtään potkaisee kylkiin tai nyppäisee suusta. Lumoa tulisikin ratsastaa lähinnä painoavuilla, sillä tamma kyllä reagoi välittömästi ratsastajan pienimpäänkin liikkeeseen. Tamma omaa kolme näyttävää ja ilmavaa askellajia ja onkin oikea liitokavio, mikä tulee esille etenkin lisäyksiä tehtäessä, jolloin suurikokoinen tamma saa kunnolla esitellä matkaavoittavaa askellustaan. Suuresta koostaan huolimatta Lumo kuitenkin taipuu hyvin myös hyvin kokoaviin liikkeisiin kuten piaffeen ja passageen. Tamma onkin omimmillaan kouluradalla ja se onkin vaikuttava näky suorittaessaan koululiikkeitä kauniisti kaula kaarella ja selkä pyöreänä kulkiessaan. Lumo saa vaikeatkin koululiikkeet näyttämään helpoilta ja lumoaa nirppanokkaisimmankin tuomarin sulavuudellaan ja taitavuudellaan.

i. San Miquel NON ii. Cartel NON iii. Gerraent
KRJ I
iie. Carrara
KRJ II
ie. Sateen San Mariela iei. San Barbados
KTK II
iee. Angeldreams
KTK II
e. Lorelai F ei. Skylarr PB
KRJ II
eii. Nefertum
eie. Sage II
KTK III
ee. Lémurie PB eei. Tabasco Noir
KTK II,KRJ II,YLA II
eee. Lovedivided

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.