MAYAN VEGAS


@ Gestüt Kempke Hof

Nimi Mayan Vegas "Maija" Rekisterinumero VH14-031-0889
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä musta, 172 cm Kasvattaja Troya,Las Vegas
Syntynyt 14.09.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Maya on jälleen yksi hankinta Troyan Las Vegas tallista, jostaa minulla on tapana hamstrata kasvatteja. Maya tuli myyntiin syykuussa 2014 yhdessä parin muun syyskuisen varsan kanssa. Ihastuin näistä varsoista kahteen, joista toisen,Mayan Vegasin, sain haalittua itselleni. Olen vanhasukuisten hevosten suuri ystävä, joten suvullisesti Mayan sopi minulle kuin nyrkki silmään. Mayan hankinnassa otin myös pienen riskin, sillä ostin niin sanotusti sian säkissä, sillä en ehtinyt käydä katsomassa tammaa ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja tamman lennättämistä Hollantiin. Kauppakirjan allekirjoittaminen hoidettiinkin näin ollen faksin välityksellä. Näinkin tamman ensimmäisen kerran vasta Amsterdamin lentokentällä, jonne se saapui täytettyään puolivuotta. Nähdessäni Mayan Amsterdamin lentokentällä tallityöntekijän talutettua tamman ulos koneesta huomasin sen olevan rättiväsynyt lennosta Atlantin yli. Troyan lähettämien videoiden perusteella odotin tamman kuitenkin reipastuvan huomattavasti parin päivän sisään kunhan se vain ensin topuisi raskaasta matkasta.

Maija on perusluonteeltaan hieman häilyvä tapaus eikä koskaan voi tietää millaisella tuulella se nyt sattuu olemaan. Hyvinä päivinään Maija käyttäytyy kuin enkeli, mutta huonoina päivinä tamma on kuin mikäkin pahainen kakara. Maijan kanssa ei näin ollen ainakaan käy aika tylsäksi, sillä jokainen päivä on erilainen tämän neidin kanssa. Hoitajan tuleekin tulla huumorilla ja itseluottamuksella Maijaa hoitamaan tai muuten voivat hoitaja paran hermot joutua koetukselle. Yleisestihän ottaen Maija on erittäin helppo ja kiltti hoidettava, vaikka käyttäytyykin toisinaan kuin pikkulapsi, joka ei saa mitä haluaa. Moiset kiukuttelut Maija onneksi kuitenkin lopettaa nopeasti kunhan sitä vain ensin vähän komentaa topakasti. Harjaaminen on Maijan mielestä muuten kivaa, mutta takkuisten jouhien selvittelystä tamma ei pidä. Luimiminen ja hampaiden näyttely alkaakin usein välittömästi tamman nähdessä vain vilauksenkaan harjakammasta. Kaikeksi onneksi Maijan käytös jää kuitenkin uhittelun asteelle eikä se pure tai potki. Varusteet Maija antaa laittaa ilman suurempia ongelmia. Talutettaessa Maija on hyvin rauhallinen ja menee aina sinne minne hoitaja vain haluaa. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy asiallisesti eikä piittaa pienestä kuisanteosta. Tarpeentullen tamma kyllä osaa kuitenkin puolustaa itseään.

Ratsastettaessa Maija on hyvin rentohevonen, jonka selkään uskaltaa laittaa hieman pienemmänkin ihmisen. Tämän tamman kanssa avain kysymys on moottorin saaminen käyntiin. Maija kun usein askeltaa kentälle puoliunessa eivätkä siihen ainakaan yleensä tehoa raippa ja kannukset. Pitkällisellä alkuveryttelyllä, jonka aikana tehdään paljon voltteja, kiemuroita ja serpentiiniuria, Maija on kuitenkin mahdollista saada hereille, mutta tämä vaatii toki kärsivällisyyttä. Etenkään arkoja aloittelijoita ei tamman laiska matkavauhti tunnu kuitenkaan haittaavan. Maijan laiskuus tuleekin ongelmaksi vasta kun tamma pitäisi saada suorittamaan vaativan tason koululiikkeitä. Kapasiteettia Maijalla kyllä riittää, mutta ellei moottoria saada käyntiin on tuloksena katastrofi. Maijalle eivät näin ollen ihan pienet ja herkät avut riitä vaan tamma tarvitsee reippaat eteenpäin ajavat avut toimiakseen hyvin. Kuitenkin kun Maijan saa hereille se toimii kuin unelma totellen ratsastajansa apuja täsmällisesti. Anteeksi antava tamma ei kuitenkaan ole ja se edellyttääkin ratsastajaltaan tarkkoja apuja. Maijan parasta osaamista ilmentävät piruetit kunhan vain moottorin saa ensin käyntii. Haastavimmaksi liikkeeksi Maijalle on osoittautunut passage, jota joudumme harjoittelemaan erityisen paljon kotona. Maastossa Maija on oikea luottohevonen, jonka selkään voi laittaa kenet tahansa. Tamma kun ei turhia säiky ainakaan laumassa. Yksin maastoiltaessa tamma saattaa tosin hieman hätkähdellä uusia asioita.

i. Vampire Lord SIN ii. Hoobastank
KRJ I
iii. Star Theme's Joe Cool
KRJ III
iie. Melissa AIR
kadonnut
ie. Cheyenne AIR iei. Greymask's Cobalt
YLA II
iee. Keinukallion Shangrila
e. Maia Vegas ei. Antique Clockwork Vegas eii. H.T Celtic Warrior
eie. Chanterelle Luna
KTK II
ee. Magoriana Vegas eei. WW Aprecon
eee. Star Sky's The Greatest Thing

01.01.2015 fwb-o Joker von Gateaway om. Hamzi

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.