CH MERLIN'S MAGIC SNAK KTK II


@Dana Point Farm

Nimi Merlin's Magic SNAK "Merlin" Rekisterinumero VH15-006-0127
Rotu englannin täysiverinen-ori Koulutus kerj CIC3
Väri & säkä rautias, 165cm Kasvattaja Sasnak Racing
Syntynyt 28.10.2013 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 03.05.2016

Kantakirjattu 15.02.2016
20 + 17 + 18 + 18 = 73p. KTK-II

Olet mennyt ostamaan mitä? Mieheni kysyi järkyttynyt ilme kasvoillaan kuultuaan, että olin ostanut kaksi laukkaradoilla hieman epäonnisempaa entistä laukkahevosta kuuluisalta Sasnak Racing-tallilta. Selitin kärsivällisesti aikovani uudelleen kouluttaa kaksi hankkimaani oria kenttäratsuiksi, minkä jälkeen näkisimme mihin niiden rahkeet riittäisivät ratsuna. Päätään pudistellen mieheni mutisi itsekseen "Tästä ei hyvä seuraa" marssiessaan ulos olohuoneesta. Toinen hankkimistani oreista Merlin's Magic ei tosin ollut aivan huonosti laukoissa pärjännyt, sillä olihan se sijoittunut toiseksi G3 tason arvokilpailussa High Five CTB Handicap:ssa. Meille ori tosin hankittiin lähinnä sen suvussa kaukana virtaavan veren takia.

Merlin on luonteeltaan täydellinen herrasmies joka on hyvin kärkäs miellyttämään hoitajaansa. Ori ei omaakaan mitään pahoja tallitapoja kuten kutomista ja puunpuremista. Joskus ori on turhankin seurallinen ja yrittää änkeä hoitajansa syliin. Merlin on kuitenkin hieman liian iso hoitajansa syliin. Seurallinen ori nauttii kuitenkin rapsuttelusta ja onkin aina kinuamassa huomiota karsinansa ohi kulkevilta ihmisiltä. Harjattaessakin Merlin vaikuttaa aina vaipuvan jonkinlaiseen nautinnolliseen horrokseen, josta se herää vasta kun harjaus loppuu. Kaviot ori nostaa hyvin pyydettäessä, mutta aivan automaattisesti Merlin ei niitä nosta. Varusteet ori antaa laittaa mukisematta. Talutettaessa Merlin tuntuu olevan täynnä energiaa ja aina menossa, joten sen pidättelemisessä onkin täysi työ. Muita hevosia Merlin kohtelee yhtä herrasmiesmäisesti kuin kaksijalkaisiakin olentoja ja karttelee itseään voimakastahtoisempien hevosten seuraa.

Ratsastettaessa Merlin on aivan yhtä kärkäs miellyttämään kuin maastakin käsin, vaikkei ehkä olekaan kaikista herkin ratsu. Laukkataustansa takia Merlinillä ratsastavat vain kokeneet ja rauhalliset ratsastajat, jotka eivät hätäänny missään tilanteessa. Merlinillä kun on taipumusta mennä helposti sekaisin mikäli se saa epäselkeät avut tai jos ratsastaja hätääntyy. Merlin tarvitseekin näin ollen selkeät ja voimakkaat avut, että se varmasti toimii oikein. Kouluratsastus ei ole aivan Merlinin parasta alaa, vaikka se selviääkin siitä oikean ratsastajan kanssa kohtalaisesti. Ori kyllä yrittää parhaansa, mutta vaativan tason koululiikkeet ovat sille yksinkertaisesti liikaa. Vaativa B tason liikkeistä se kuitenkin suoriutuu vielä mallikkaasti. Esteillä Merlin on hyvin vauhdikas joskin arastelee hieman pensas-ja muuriesteillä. Muista rataesteistä ori kuitenkin selviytyy mallikkaasti, vaikka omaakin hieman kulmikkaan hyppytyylin. Maastoesteillä Merlin on intoa täynnä ja sillä onkin taipumusta kaahottamiseen. Toisaalta ori kyllä kuuntelee pidätteitä ja pysyy hyvin ratsastajansa hallinnassa mikäli tämä vain saa pidätteet ajetuksi kunnolla läpi. Merlin omaa hyvän hyppytekniikan ja liiteleekin kevyesti esteen kuin esteen yli mikäli vain saa ratsastajaltaan hieman rohkaisua.

i. Sasnak Merlot ii. Mercury Man SNAK iii. La Sirène Malhonnêtement
iie. Sasnak Desire
ie. Blue-n-White VFU iei. BDF Caramba xx
iee. Agave's Simple as Life
e. Oneandonly CTB ei. Psyché RVC eii. Sasnak Peadár
eie. So Serene RVC
ee. Only Time CTB eei. Ash Overload VFU
eee. Abelia CTB

ei jälkeläisiä

NJ
11.01.2016 Special Ring lk 02: Xx-orit 03/06 irtoSERT
31.03.2016 Rosenhof lk 07: Täysiveriset orit 02/09 irtoSERT
30.04.2016 Special Ring lk 02: Xx-orit 02/08 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain kenttäratsastuksessa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.