MERTHYRLLECH WINNIFRED


@ A. Booth

Nimi Merthyrllech Winnifred "Meri" Rekisterinumero VH15-026-0055
Rotu welsh sektio D-tamma Koulutus ko Helppo A
Väri & säkä rautias, 146 cm Kasvattaja Mr. C.H. Jones
Syntynyt 18.04.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Merthyrllech Winnifred muutti Gateawayhin ystävättäreni elenin myydessä pois joitain suvuttomia ponejaan kyllästymisen vuoksi. Myynnissä oli toinen toistaan ihanampia welsh cobeja, joista kuitenkin ihastuin erityisesti kahteen tammaan. Toinen tammoista oli mitä suloisimman ulkomuodon omaava Merthyrllech Winnifred, joka kuitenkin muutoin vaikutti aikalailla keskinkertaiselta menijältä. Noustuani tamman selkään sain kuitenkin huomata sen olevan kaikkea muuta kuin keskinkertainen ja niin päädyin ostamaan myös Merthyrllech Winnifredin, vaikka mieheni olikin sanonut, ettei kotiin ollut tulemista useamman kuin yhden ponin kanssa.

Meri on luonteeltaan hyvin seurallinen eikä viihdy lainkaan yksin. Toisaalta se ei koskaan joudukaan olemaan yksin, sillä mikäli joku tallintyöntekijöistä ei ole sitä rapsuttelemassa niin sen selässä voi nähdä yhden tallikissoista nukkumassa. Meri on myöskin luonteeltaan sen verran tasainen, että sen uskaltaa hyvin jättää joksikin aikaa yksin perheen pienimpien kanssa. Tammaa ei haittaa, vaikka nämä pitäisivät hyvinkin kovaa ääntä tai kiskoisivat sitä hännästä. Merin mielestä remuavat lapsetkin ovat parempi vaihtoehto kuin yksin oleminen. Hoitotoimenpiteet Meri antaa suorittaa kaikessa rauhassa ilman temppuja eikä ole väliä, vaikka tamman pitäisi irti ja karsinan oven auki, Meri ei nimittäin karkaa mihinkään. Harjaaminen on ehdottomasti Merin suosikki hoitotoimenpide ja se tuntuukin aina vajoavan eräänlaiseen nautinnolliseen horrokseen harjauksen ajaksi, josta se herää vasta harjauksen loputtua. Varusteet Meri antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa tamma haluaisi pysähtyä jokaiselle vastaantulevalle ruohomättäälle haukkaamaan välipalaa ja sitä saakin olla alituiseen kiskomassa pois tienvierestä ruokailemasta. Muiden hevosten seurassa Meri viihtyy erinomaisesti enkä ole koskaan vielä nähnyt hevosta, joka ei Merin kanssa tulisi toimeen, sillä rauhallisen tamman kanssa tuntuvat tulevan toimeen kaikki kahdella ja neljällä jalalla kulkevat olennot.

Ratsastettaessa Meri on hyvin rauhallinen eikä säiky juuri mitään, paitsi ehkä tien poikki leijailevia muovipusseja, joten sen selkään uskaltaa päästää aloittelijatkin. Meri ei nimittäin myöskään vedä hernettä nenään, vaikka sille annettavat avut olisivatkin hieman kovempia, kunhan sen suusta ei olla kokoajan roikkumassa. Lisäksi tamman pehmeissä askellajeissa on helppo istua eikä neidin ravikaan ole lainkaan pompottavaa. Meri on yleisesti ottaen oikea oppimestari ja tamma kyllä korjaa ratsastajansa tekemät pienet virheet, joten sen kanssa ei täydy stressata, vaikka jokin asia menisikin vähän pieleen. Esteratsuksi Meristä ei kuitenkaan ole nuorena sattuneen onnettomuuden takia, mutta kouluratsuna tamma on verraton. Meri ei ehkä vedä eleganttiudessa vertoja ratsuponeille ja muille kevyemmän rakenteen omaaville poneille, mutta se hurmaa tuomarit täsmällisyydellään eikä ulkonäöllään. Meri nimittäin suorittaa siltä pyydetyt liikkeet kellon tarkkuudella rauhallisesti ja hätiköimättä.

i. Pentreparc Amlawdd ii. Rhydpont Aneirin iii. evm
iie. evm
ie. Pentreparc Toreth iei. evm
iee. evm
e. Myfi ei. Arvel Ystradd Monarch eii. evm
eie. evm
ee. Traeth Morfyd eei. evm
eee. evm

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.