MISSISSIPPI LUNO


© VRL-04373

Nimi Mississippi Luno "Missi" Rekisterinumero VH15-044-0301
Rotu holstein-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä tummanruunikko, 170 cm Kasvattaja Kida,Luno Holsteiners
Syntynyt 17.05.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Mississippi Luno on ensimmäinen meille tullut lunolainen, muttei varmastikaan viimeinen. Tamma ostettiin meille sen ollessa jo peruskoulutettu Kidan kasvattimyynnistä elokuussa 2015. Etsiskelin tuolloin uusia estepainotteisia holsteineja täydentämään tallin hevoskantaa kun törmäsin Kidan topikkiin ht.netissä, jossa mainostettiin Kidan myytäviä kasvatteja tämän eri talleilta. Rupesin oitis selailemaan myytävänä olevia kasvatteja, mutta jonkinajan kuluttua aloin menettää toivoani kun myytävien joukosta ei tuntunut löytyvän mitään sopivaa. Avasin kuitenkin vielä Luno Holsteinerin kasvattilistan ja sieltä silmiini osui oitis 2-polvinen uusista linjoista tuleva Mississippi Luno, josta päädyinkin tekemään tarjouksen. Kidan hyväksyttyä tarjoukseni sovimme vielä päivämäärästä, jolloin tulisin hakemaan tamman uuteen kotiinsa.

Missi on luonteeltaan hyvin eloisa, mutta ystävällinen tammaneiti, jolla ei ole tapana aiheuttaa ongelmia. Tamma tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa oli sitten kyseessä kaksijalkaiset tai nelijalkaiset. Yksikseen neiti ei kuitenkaan viihdy tallissa vaan vaatii viereiseen karsinaan hevosen pysyäkseen rauhallisena. Missi kun alkaa laittaa karsinaansa päreiksi joutuessaan jäämään yksin talliin, sillä tamma ei voi sietää yksinoloa. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Missiä ei täydy sitoa kiinni, sillä tamma kyllä seisoo kyllä kiltisti paikoillaan käskettäessä. Harjaus lukeutuu tamman suosikki toimenpiteisiin ja se nauttiikin täysin siemauksin harjan hierovista liikkeistä. Pesemisestä Missi ei sen sijaan pidä lainkaan ja näyttääkin hapanta naamaa heti kuin vain näkeekin vilauksen pesusienestä. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Missi seuraa yleensä kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa leikillään säikkyä puskissa piileskeleviä mörköjä. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy yleensä moitteettomasti, vaikka saattaakin välillä vähän ärsyttää itseään vanhempia.

Ratsastettaessa Missi on hyvin mielyttävä käsiteltävä, sillä tamma reagoi hyvin ratsastajan kuin ratsastajan apuihin. Hieman kokemusta tamman ratsastajalta kuitenkin vaaditaan, vaikka tamma onkin rauhallinen, sillä Missi on myös hyvin herkkä eikä siedä suustaan kiskomista tai kylkiin potkimista. Missiä tulisikin käsitellä silkkihansikkain ettei tamma vain vedä hernettä nenäänsä ja ala oikutella. Pehmeäkätisen ratsastajan kanssa Missi on kuitenkin kuin kotonaan esteradoilla eikä pahemmin tee virheitä. Tammalla on erinomainen hyppytekniikka eikä se pahemmin pudottelekaan. Missi ei kuitenkaan ole se kaikista varmin hyppääjä erikoisesteillä ja vaatiikin voimakkaat ponnistusavut ratsastajaltaan kun vastaan tulee kirjuvan kirkkaita tai muuten erikoisennäköisiä esteitä. Ponnistuspaikat Missi osaa valita itsekin, mutta suhteutetut välit tuppaavat olemaan isolaukkaiselle tammalle vaikeita. Nopeudessa Missiä ei kuitenkaan päihitä kukaan, sillä uusinnoissa tamma on tuulennopea ja sijoittuukin usein kärkipäähän mikäli vain selviytyy radasta puhtaasti. Tamma pystyy myöskin tekemään tiukkojakin käännöksiä kovastakin vauhdista, joten sen kanssa voi valita tiukkojakin reittejä esteille.

i. Scaon Bilbo ii. Benedict GER iii. Benedictus GER
iie. Blanca GER
ie. Crystal Blue Moon iei. Caspian II
iee. Crystal Yellow Cream
e. Mishigan Luno
EV II
ei. Lexington eii. Lexus Star
eie. Daiquiri
ee. Mystique GER eei. Santa Cruz II
eee. Madamé

13.02.2016 holst-t Jasmine von Gateaway om. Miltsu

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.