MONTENEGRO SNAK


@Dana Point Farm

Nimi Montenegro SNAK "Monty" Rekisterinumero VH15-006-0128
Rotu englannin täysiverinen-ori Koulutus kerj CIC3
Väri & säkä rautias, 165cm Kasvattaja Sasnak Racing
Syntynyt 14.04.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Olet mennyt ostamaan mitä? Mieheni kysyi järkyttynyt ilme kasvoillaan kuultuaan, että olin ostanut kaksi laukkaradoilla hieman epäonnisempaa entistä laukkahevosta kuuluisalta Sasnak Racing-tallilta. Selitin kärsivällisesti aikovani uudelleen kouluttaa kaksi hankkimaani oria kenttäratsuiksi, minkä jälkeen näkisimme mihin niiden rahkeet riittäisivät ratsuna. Päätään pudistellen mieheni mutisi itsekseen "Tästä ei hyvä seuraa" marssiessaan ulos olohuoneesta. Siinä missä Merlin's Magic oli tarkoituksenmukainen ostos oli Montenegro hetken mielijohteen tulos. Ori ei millään lailla vakuuttanut minua suvullisesti tai ulkonäöllisesti sen ensimmäistä kertaa nähdessäni. Jokin Montenegrossa kuitenkin kiehtoi alitajuntaani sillä ennenkuin huomasinkaan olin jo raapustamassa nimeäni oriin kauppakirjaan.

Monty on luonteeltaan rauhallinen ja tulee toimeen useimpien muiden hevosten ja ihmisten kanssa. Ei ori kuitenkaan ole mikään täydellinen herrasmies, sillä herralla on taipumusta puunpuremiseen. Puunpuremista esiintyy kuitenkin eniten herran joutuessa olemaan yksin, joten yleensä se ei koskaan joudukaan olemaan yksin tallissa tai tarhassa. Harjattaessa Monty saattaa vähän luimistella, mikäli sitä harjataan turhin kovin ottein, mutta muuten ori osaa kyllä käyttäytyä kunnolla. Varustettaessa Monty ei sen sijaan ole helpoimmasta päästä. Ori viskelee päätään ylös suitsittaessa eikä myöskään tahtoisi ottaa kuolaimia suosiolla suuhunsa. Satuloitaessa ori puolestaan pullistelee ja saattaa jopa potkaista karsinan takaseinää takakavioillaan, mikäli satulavyö kiristetään turhan kovin ottein. Talutettaessa Montyllä on taipumusta hypähdellä sivuille sekä jopa yrittää pystyyn nousemista, mikäli taluttajan ote riimunnarusta heltyy hetkeksikään. Muiden hevosten seurassa Monty käyttäytyy yleensä ihan asiallisesti, vaikka välillä uhitteleekin muille oreille.

Ratsastettaessa Monty on hivenen jäykkä eikä aina vastaa ratsastajansa apuihin aivan täsmällisesti. Monty tarvitseekin selkeät ja napakat avut sekä ratsastajan, joka ei päästä oria laistamaan työnteosta. Monty on nimittäin poikkeuksellisen taitava menemään sieltä missä aita on matalin ja käyttääkin ratsastajansa huomion herpaantumista sumeilematta hyväkseen mikäli vain saa siihen tilaisuuden. Valppaan ja jämäkän ratsastajan komennossa Montyn nöyrempi puoli tulee kuitenkin esille, jolloin se vastaa hyvin ratsastajansa apuihin eikä hutiloi. Kouluratsastus ei ehkä ole se Montyn juttu, vaikka ori sitä taitaakin ihan kohtalaisesti kunhan sen vain saa ensin keskittymään kunnolla. Mikään kouluratojen tähti ori ei kuitenkaan ole, mutta laittaessaan kaikkensa peliin Monty selviytyy mukiinmenevästi aina Vaativa B tason liikkeisiin asti. Esteillä Monty on oikea luonnon lahjakkuus. Ori ei ehkä ole kaikista nopeimmasta päästä, mutta omaa hyvän hyppytekniikan eikä pudottele kovinkaan usein. Ne harvat pudotukset mitä Montylle sattuvat ovatkin yleensä ratsastajan ratsastusvirheiden tulosta. Monty ei myöskään kammoksu erikoisempiakaan hökötyksiä vaan hyppää epäröimättä yli kaikesta mitä vastaan tulee, mikä on hyvä ominaisuus paitsi rataesteillä myös maastoesteillä. Maastoesteillä Monty tekeekin tasaisen varmaa jälkeä sortumatta suurempiin virheisiin.

i. Monteriggioni SNAK ii. Monte Carlo VFU iii. Redrock Maelstrom
iie. Jumping Janet VFU
ie. Sasnak Mesmerized iei. KR Sonic Sun
iee. Miss Impossible SNAK
e. Nut Case SNAK ei. Duty Free SNAK eii. Du Waiv Tech
eie. Sasnak Elllaine
ee. Sasnak Cashew eei. SJ Ecru Conspirancy
kadonnut
eee. Cool Sensation VFU

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain kenttäratsastuksessa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.