NERTHACH MILO


@ A. Booth

Nimi Nerthach Milo "Milo" Rekisterinumero VH15-026-0000
Rotu welsh, sektio D - ori Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä ruunikko, 150 cm Kasvattaja Milja, Fiktio
Syntynyt 26.01.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Nerthach Milo hankittiin meille Fiktiosta huomatessani Fiktion omistajattaren Miljan kaupittelevan valjakkopainotteisia cob-varsoja eräällä usein vierailemallani foorumilla. Tallissa ei tuolla hetkellä ollut kuin yksi valjakkopainotteinen cob Caerwyn Eurwen, Fiktion kasvatteja sekin, joka oli jo lopettelemassa kilpauraansa valjakkoajo areenoilla ja siirtymässä jalostukseen. Kävinkin innostuneena Miljalla myytävänä olevia nuoria läpi ja päädyin tekemään tarjouksen kahdesta ktk-kelpoisesta varsasta, jotka eivät olleet suvullisestikaan lainkaan hassumpia. Toinen näistä nuorista oli jo 8-vuotiaaksi kääntynyt ajolle opetettu ruunikko ori Nerthach Milo, joka ei kuitenkaan ollut vielä päässyt kokeilemaan siipiään kilparadoilla. Allekirjoitettuani molempien ostamieni hevosten ostopaperit sovimme Miljan kanssa, että Milo lähtisi heti mukaani, mutta toinen hankintani vasta emästä vieroitettu Addfwyn jäisi vielä kasvattajansa luokse kasvamaan ja muuttaisi uuteen kotiinsa neljän vanhana.

Milo on luonteeltaan hyvin herkkä ja onkin näin ollen vain yhden ihmisen poni. Ori ei ole koskaan pitänyt muutoksista ja hermostuukin herkästi, mikäli hoitaja vaihtuu. Milon kanssa onkin oltava tarkkana hoitajanvaihdoksia tehdessä, sillä oriilla menee pitkälti aikaa uuteen hoitajaan tottumiseen, minkä vuoksi oriin hoitajalta edellytetäänkin paitsi kärsivällisyyttä myös rauhallisuutta. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä Milo ei aiheuta hankaluuksia vaan antaa hoitajansa tehdä vaadittavat hoitotoimenpiteet rauhassa. Harjattaessa Milo nauttii huomion keskipisteenä olemisesta ja hermostuu herkästi, mikäli harjaus lopetetaan juuri kun ori on alkanut rentoutua. Milo ei nimittäin rentoudu hetki kun sitä aletaan harjata vaan rentoutumiseen menee vähän aikaa minkä jälkeen ori ei sitten haluaisikaan muuta tehdä kuin seistä harjattavana silmät puoliummessa nuokkuen nauttien saamastaan huomiosta. Valjaat herra antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa seuraa kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa flirttailla vastaan tulevian tammojen kanssa. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy maltillisesti eikä yleensä aiheuta riitoja ellei sitten joku nuorempi ori yritä ärsyttää Miloa, jolloin herra antaa nuoremmalle huutia.

Ajettaessa Milo on malttamaton ja painaa kovasti ohjille. Milo tarvitseekin ohjastajakseen määrätietoisen henkilön, joka ei anna oriin ylitsepursuavien menohalujen häiritä itseään. Ylitsevuotavia menohaluja lukuunottamatta ori on nimittäin hyvin mukava ajettava, sillä se vastaa hyvin ohjastajansa ääni-ja ohjasapuihin. Koulukoe ei varsinaisesti lukeudu malttamattoman oriin lempiosakokeisiin, mutta yleensä ori suoriutuu koulukokeesta ihan hyvin, vaikkei ylläkään keskikastia pidemmälle riittäviin suorituksiin. Tarkkuuskokeessa ohjastaja saa olla tarkkana, ettei orilta kaadu keilat nurin, sillä herra tuppaa ajautumaan liian lähelle keiloja, mikäli ohjastaja ei ohjaa oria täsmälleen keskeltä. Marathonkokeesta Milo selviää aina hyvin enimmäisajan puitteissa eikä säiky erikoisenkaan näköisiä esteitä.

i. Criallt Nid Nemor
KTK II
ii. Puisto's Bravery
Ch,KTK II
iii. Adja's Lludd
kadonnut
iie. Neptunus
ie. Criallt Nia iei. Criallt Rhudd Lliwgar
iee. Criallt Nimue
e. Meriel Siwan
KTK III
ei. Ffraid Caerau
KTK III, VWY II
eii. Carwyn Luna
KTK I
eie. Ffraid Rhiain WS
VIR MVA Ch,KTK III,VWY II
ee. Afal Cerys
KTK III
eei. Criallt Cyfriniaeth
eee. Criallt Sianwen
Ch, KTK II, VWY II

08.05.2016 wD-o Gwynedd Amatheon om. Jannica

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua valjakkoa Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.