NERYWICK UPTOWN RHYTHM


@ kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Nimi Nerywick Uptown Rhythm "Rytmi" Rekisterinumero VH15-029-0045
Rotu ratsuponi - ori (87.50%) Koulutus re 120cm
Väri & säkä kimo, 144 cm Kasvattaja elen
Syntynyt 12.01.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Nerywick Uptown Rhythm tuli meille Nerywick Trinityn kanssa hyvän ystävättäreni elenin tammikuisesta kasvattimyynnistä vuonna 2015. Tämä kaksikko olikin aikamoinen poikkeus, sillä yleensä ostin ystävättäreltäni welsh poneja, joten new forest ja ratsuponivarsan hankinta oli vain piristävää vaihtelua. Siinä missä Trinityn kohdalla ihastuin eniten sen sukutauluun Uptown Rhythmin kohdalla ihastuminen kohdistui lähinnä oriin nimeen, vaikkei sen sukutaulukaan ole yhtään hassumpi. Ori sopi myös painotukseltaan hyvin ponieni joukkoon, joten päätin tehdä siitä ja Trinitystä tarjousta. Ilokseni ystävättäreni hyväksyi tarjoukseni oikopäätä ja allekijoitettuani kauppakirjan sovimme, että varsat lennätettäisiin uuteen kotiinsa tammikuun puolenvälin paikkeilla.

Luonteeltaan Rytmi on oikein ystävällinen, mutta ei voi sietää kirkuvia lapsia tai levottomia ihmisiä, sillä nämä saavat oriin vain levottomaksi. Rytmi tarvitseekin rauhallisen hoitajan ja johdonmukaisen hoitajan, joka tietää mitä tekee. Rauhallisen hoitajan kanssa ori käyttäytyy kuin mikäkin sylinalle kerjäten kokoajan rapsutuksia. Tätä herraa ei täydy sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä Rytmi kyllä osaa seistä aloillaan hoitotoimenpiteiden suorittamisen ajan komentamattakin. Harjatessa Rytmi on herkkä kutiamaan, joten sitä saa harjata ihan reippain ottein. Ori ei nimittäin pistä pahakseen hieman kovaotteisempaakaan harjausta. Varusteet Rytmi antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa käyttäytyy yleensä kuin aito herrasmies konsanaan, mutta tammojen lähettyvillä pitää hieman esiintyä. Muiden hevosten seurassa maltillinen ja pysyttelee ehkä mieluummin omissa oloissaan kuin muiden hevosten seurassa.

Ratsastettaessa Rytmi on kuuliainen ja miellyttämisen haluinen ratsu eikä omaa pahoja tapoja. Tosin esteillä ori saattaa vähän kuumua, muttei kuitenkaan lähde koskaan käsistä. Rytmin kanssa on aina mukava tehdä töitä, sillä se nyt vain tuntuu olevan aina valmis aivan kaikkeen. Apuihin Rytmi vastaa halukkaasti ja nopeasti ilman epäröintiä. Oria ei pahemmin haittaa, vaikka avut olisivat vähän sinnepäin se tietää kyllä mitä siltä odotetaan. Rytmi ei ole koskaan osoittanut erityistä lahjakkuutta kouluratsastuksen saralla, vaikka yrittääkin parhaansa ja onkin näin ollen enemmän esteratsu. Esteillä Rytmi onkin sangen näppäräpakkaus. Ori omaa pitsi hyvän hyppytekniikan myös ennakkoluulottoman asenteen eikä näin ollen kavahda erikoisemmankaan näköisiä esteitä. Rytmi on myös erittäin ketteräjaloistaan ja kääntyy näppärästi tiukoissakin kulmissa. Maastossa ori on oikea viilipytty eikä säiky mitään. Saattaa tosin välillä innostua, mutta rauhoittuu kyllä kunhan liiat höyryt on päästelty ulos.

i. Nerian Morton
Ch,KTK II,YLA II
NF
ii. Mistreviel's McRighton
NF
iii. Lucifer
NF
iie. Gemstone Diva S
NF
ie. Weretkhetes
NF
iei. Emar's Danijar
NF
iee. Willemieke
NF
e. QP Downtown Dawn
rp (75%)
ei. Le'Novercus
NF
eii. Al Abaskus
NF
eie. Cabbaro's Alycé
NF
ee. Seatease GER
rp (50%)
eei. Incredible Wonder GER
ox
eee. Juli GER
dartmoor

12.07.2015 rp-t Snowball GW om. Gabi

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastettuja esteitä Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.