NOREEN DE POEMÉ


© Beate Langels

Nimi Noreen de Poemé "Nora" Rekisterinumero VH15-021-0015
Rotu trakehner-tamma Koulutus re 150cm
Väri & säkä ruunikko, 165 cm Kasvattaja Kerppa,Poem's Warmbloods
Syntynyt 25.10.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Noreen de Poemé saapui Gateawayhin kun etsiskelen täydennystä tallin estehevosten kantaan. Huomattuani internetissä surffaillessani Kerpan ilmoituksen myytävistä jo hieman vanhemmista Poem's Warmbloodsin kasvateista en voinut vastustaa kiusausta lukaista ilmoitus läpi. Ilmoitusta selaillessani silmäni osuivat upean isälinjan omaavaan Noreen de Poeméen. Vilkaistuani kelloa päätin lähettää Kerpalle ostotarjouksen sähköpostitse, sillä oli aivan liian myöhä soittaa. Seuraavana aamuna ryntäsin heti herättyäni koneen ääreen katsomaan olisiko Kerppa jo vastannut öiseen sähköpostiini. Huomattuani mailissani hyväksyvän vastauksen Kerpalta koskien kaikkia kolmea kasvattia en voinut olla myhäilemättä tyytyväisenä. Allekijoitettuani Kerpan sähköposti liitteenä lähettämän kauppakirjan ja faksattuani sen takaisin Kerpalle sovimme vielä mailitse, että kaikki kolme hankintaani saapuisivat reittilennolla Hollantiin paria päivää myöhemmin.

Eloisasta luonteestaan huolimatta Nora jaksaa seistä hyvin aloillaan hoitotoimenpiteiden ajan kunhan vaaditut hoitotoimenpiteet vain tehdään sutjakasti. Tuntikausia Nora ei kuitenkaan malta aloillaan seistä, joten mikäli ohjelmassa on aikaa vievämpi toimenpide kuten perusteellinen kuuraus kisoja varten on Nora sidottava kiinni. Nora on paitsi eloisa myös pohjattoman utelias, joten neidin karsinan ovi on pidettävä kaikkina aikoina kiinni ellei halua sen lähtevän omille tutkimusretkilleen. Harjattaessa Nora jaksaa yleensä seistä hyvin aloillaan kiinnisitomattakin kunhan sille vain antaa jotain tekemistä harjauksen ajaksi. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Nora haluaisi päästä tutkimaan jokaisen vastaan tulevan puskan, joten taluttaja saa pysyä tiukkana neidin kanssa, sillä mikäli neidin päästää tutkimaan jokaisen puskan lyhyessäkin lenkissä kuluu pieni ikuisuus. Muiden hevosten seurassa Nora on alistuvainen eikä haasta riitaa. Alistuvaisen luonteensa takia tamma tuntuu kuitenkin olevan itseään dominoivampi luonteisten hevosten kiusankohteena. Tämän takia Nora tarhataankin usein yksin tai jonkun toisen rauhallisen hevosen kanssa.

Ratsastettaessa Nora on hivenen häslä eikä aina jaksaisi keskittyä käsillä olevaan tehtävään. Noran ratsastajalta vaaditaankin kärsivällisyyttä ja jämäkkyttää, mutta liikaa tätä leikkisää tammaa ei saa komentaa. Nora nimittäin inhoaa komentelua, joten sille pitääkin antaa tilaa myös vähän leikkiä. Pohjimmiltaan Nora onkin hyvin tottelevainen luonne ja kun sille muistaa antaa vähän omaakin tilaa välillä Nora kyllä tekee kaikkensa ratsastajansa hyväksi. Esteet ovat aina olleet Noran juttu. Kuuleman mukaan Nora hyppeli jo varsana kaiken eteen tulevan yli, joten hyppääminen on sillä selvästi verissä. Nora hyppää hyvällä tekniikalla kaiken eteen tulevan yli korvaansa lotkauttamatta vaikka kyseessä olisikin riemunkirjava kammotus, jota moni muu hevonen kavahtaisi. Nora saattaa alkuun vaikuttaa täydelliseltä esteratsulta, sillä siltä löytyy pelottomuuden ohella myös nopeutta. Kuitenkin tammalla on yksi heikkous, joka ratsastajan olisi hyvä huomioida. Nora ei nimittäin ole se kaikista ketterin hevonen ja vaatiikin pitkät tiet esteille onnistuakseen täydellisesti. Maastossa Nora on pirteä, mutta pysyy kuitenkin hyvin käsissä eikä säiky.

i. Poem's Hayguy ii. Poem's Jacko iii. Le Fantôme Noir
Ch,KTK III
iie. S Turbulence xx
ie. Poem's Eternal iei. Q'Rough Lover xx
iee. Delian Ninalle SZ
e. Nolina de Poemé ei. Sioux de Poemé eii. Souvenir SZ
eie. Classic Xena
ee. Nobliata de Poemé
YLA II
eei. Quill de Poemé
eee. Noblesse SZ

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastetuissa estekilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.