NOSTALGIA FEIG


© Stauffenberg

Nimi Nostalgia Feig "Nosa" Rekisterinumero VH15-006-0212
Rotu englantilainen täysiverinen-tamma Koulutus kerj CIC3
Väri & säkä rautias, 164 cm Kasvattaja Sanna H., Farleigh Acres
Syntynyt 07.07.2014 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Nostalgia Feig saapui meille Amerikan kiertomatkani tuloksena kierrellessäni ympäri Amerikkaa vieraillen laukkatiloilla ostamassa entisiä laukkahevosia ratsuiksi. Monen mutkan kautta saavuin Kentuckyssä sijaitsevaan Farleigh Acresiin. Tilalla oli monta ei niin menestynyttä laukkahevosta myynnissä ratsuiksi ja siitoshevosiksi. Selaillessani käteeni saamaa myyntilehtistä, jonka joku oli käteeni tyrkännyt tilalle saapuessani iskin silmäni kolmeen tilan kasvattiin kahteen tammaan ja yhteen oriin. Katsastettuani ensin kiinnostuksen kohteenani olevan oriin suuntasin kulkuni tammatalliin, missä saavuin ensimmäiseksi raudikon tammavarsan Nostalgia Feigin karsinalle. Kyseessä oli hyvästä laukkasuvusta tuleva 3-vuotias tamma, joka ei kuitenkaan ollut aloittanut kilpauraansa toivotulla tavalla ja näin ollen se oli päätetty myydä ratsuksi. Pyysin hoitajaa ottamaan tamman ulos karsinastaan ja sain huomata sen olevan melko pienikokoinen täysiveriseksi. Tamman hoitajan juoksutettua tammaa hetken edessäni tallinpihalla nyökkäsin kuitenkin hyväksyvästi ennen kuin käskin hoitajaa viemään Nostalgian takaisin karsinaansa.

Nosaksi ristitty tamma on perusluonteeltaan hyvin lempeä ja kiltti eikä ollenkaan niin tulinen kuin täysiveriset usein ovat. Nosa tuleekin lempeänluonteensa ansiosta toimeen kaikkien kanssa ja onkin yksi tallin työntekijöiden suosikeista. Nosan karsinan edestä saakin kokoajan olla hätistelemässä pois kokonaista laumaa pikkulapsia, jotka syöttävät tammalle kielloista huolimatta porkkanoita ja sokeripaloja. Onkin ihme, ettei tamma ole vielä lihonut muodottomaksi palloksi. Harjauksesta Nosa nauttii ylitse kaiken ja jaksaa hyvin seistä aloillaan pitkäänkin kestävän harjaus tuokion ajan. Varusteet Nosa antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Nosa pysähtelee aina välillä katsellakseen ympärilleen, mutta jatkaa kyllä matkaa kunhan taluttaja vain vähän nykäisee riimunnarusta. Muiden hevosten seurassa Nosa omaa moitteettomat käytöstavat.

Ratsastettaessa Nosa on vähän kovasuinen, joten ohjasapujen kanssa saa olla hyvinkin napakka, mikäli haluaa niiden menevän perille asti. Muutoin Nosa on kyllä sangen miellyttävä ratsu, sillä tamma on hyvin miellyttämishaluinen ja yrittää aina parhaansa. Nosalla on palvelualttiin asenteen lisäksi myös sangen miellyttävä askellus, joten se ei ole lainkaan pöllömpi ratsu osaavissa käsissä. Aloittelijoita Nosan selkään ei kuitenkaan kannata laittaa, sillä tamma inhoaa epäselkeitä ja liian voimakkaita apuja eikä epäröi näyttää inhoaan tekemällä omiaan tai pahimmassa tapauksessa jopa pukittamalla. Koulua Nosa vääntää ihan kohtalaisesti, vaikkei siinä olekaan mikään huippu. Tamma kuitenkin taipuu mukavasti aina Vaativa B tason liikkeisiin asti, joista se suoriutuu ihan kohtuullisesti. Esteillä Nosa on varovainen eikä ota turhia riskejä. Tamma ei hyppääkään esteen yli mikäli lähestyminen on vähäänkään huono, joten sen kanssa on oltava tarkkana, että lähestymiset menevät oikein, mikäli ratsastaja haluaa välttyä kielloilta. Pudotuksia Nosalle ei kuitenkaan usein tule, sillä tamma hyppää esteiden yli hyvällä tekniikalla. Maastoesteillä Nosa vaatii kunnolliset tiet kuten rataesteilläkin. Tamma ei tosin onneksi pelkää erikoisempiakaan maastoesteitä vaan hyppää tyylikkäästi yli kaikesta mitä vastaan tulee. Muutenkin Nosa tekee maastoesteradalla tasaisen varmasti ja kerää harvemmin aikavirheitäkään.

i. Diplomat VFU ii. Imperialist iii. International
iie. Look Around
ie. Desert Flower iei. Money Talks
iee. Letters to Juliet
e. Amnesia Feig ei. Organized Crime eii. YouLookinAtMe
eie. BoughtAndPaidFor
ee. Acting Wise eei. Wise Yankee
eee. Saphron Rose

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
</