OLDFINION ALANA


@ Beate Langels

Nimi Oldfinion Alana "Allu" Rekisterinumero VH15-013-0124
Rotu oldenburg-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 171 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 02.07.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Oldfinion Alana tuli meille Oldfinion Dressagesta ihastututtuani sen isään Olympia Aerikseen nähtyäni oriin kantakirjaus tilaisuudessa. Kun sitten huomasin yersiniolla olevan kaupan varsa tästä oriista en epäröinyt hetkeäkään tehdä tarjousta, vaikka varsan emän suku ei ollutkaan palkittua. Ilmaistuani kiinnostukseni varsaa kohtaan lähetti yersinio minulle kuvia ja videon varsasta. Varsasta otetun videon nähtyäni olin myyty ja pirautin oitis yersiniolle, että hän voisi faksata minulle Alanan kauppakirjan. Allekirjoitettuani kauppakirjan faksasin sen saman tien takaisin yersiniolle. Sovimme vielä että Alana voitaisiin lennättää uuteen kotiinsa vuoden vanhana.

Luonteeltaan Allu on hyvin kiltti, vaikkakin vähän sählä. Tamma tarvitseekin selkeät rajat, joten sen hoitajalta odotetaan jämäkkää, mutta ystävällistä otetta. Jämäkällä ja johdonmukaisella käsittelyllä Allu ei yleensä kauheasti sähellä ympäriinsä vaan pysyy rauhallisesti aloillaan käskettäessä. Mikään pikkulasten hoidettava Allu ei kuitenkaan ole, sillä pikkulapset voivat jäädä tamman jalkoihin, mikäli neiti sattuu olemaan oikein sählällä tuulella. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Allu olisikin hyvä sitoa kiinni mikäli ei halua kokoajan olla komentamassa sählää tammaneitiä. Harjauksesta tamma nauttii täysin siemauksin ja päästää pieniä tyytyväisiä hörähdyksiä harjauksen aikana, ilmaisten täten mielihyvänsä. Varusteet Allu antaa laittaa ongelmitta, vaikka välillä vähän pullisteleekin. Talutettaessa tamma on kokoajan menossa, mutta pysyy kyllä hyvin taluttajansa käsissä, mikäli taluttaja ei anna tamman päättää mihin suuntaan mennään. Muiden hevosten seurassa Allu omaa moitteettomat käytöstavat eikä koskaan haasta riitaa.

Ratsastettaessa Allulla ei tunnu olevan kauheasti kärsivällisyyttä ja rupeaakin helposti tekemään omiaan, mikäli ratsastaja on vähäänkään epävarma. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, ettei Allu ole mikään aloittelijoiden ratsu vaan vaatii selkäänsä itsevarman ja johdonmukaisen ratsastajan, joka tietää täsmälleen mitä on tekemässä. Tarkoilla ja selvillä avuilla Allun nimittäin saa toimimaan kuin unelma, kunhan sen kanssa pysyy vain rauhallisena. Allulla on kaunis ja ilmava askellus, joka tosin ei ole siitä kaikkein pehmeimmästä päästä ja etenkin tamman ravi on erittäin pompottavaa. Neidin askellukseen tottuminen viekin hieman aikaa. Kouluratsuna Allu on kuitenkin äärettömän lahjakas eikä sitä voi olla ihailematta tamman tanssahdellessa läpi kouluradan keveästi kuin balettitanssija. Allu saakin vaikeatkin koululiikkeet näyttämään helpoilta. Tamma ei ole erityisen lahjakas minkään tietyn liikkeen kanssa vaan suoriutuu kaikista, siltä vaadituista liikkeistä yhtä helposti. Tosin Allun lisäykset ovat erityisen näyttävää nähtävää, sillä etenkin kilpailuissa tamma tuntuu venyttävän askeltaan uskomattoman pitkälle.

i. Olympia Aeris
KTK II
ii. Suprant Leodian
Ch,KTK II,KRJ I,KV II
iii. Gerrodian
Ch,KTK II,KRJ II
iie. Imaginär Luise Libelle
KTK II
ie. Snowflake's Süeno
VIR MVA Ch,KTK III, KRJ III, YLA3
iei. RG Two Turns
KTK II
iee. Apple Tree's Bond's Babe
e. Oldsfell's Alivia ei. Oldsfell's Johann eii. Justin Bellamy
eie. T.H. Laquisha
ee. Oldsfell's Aurora eei. Renaissance Winds
KTK II
eee. Oldsfell's Alana
KRJ II

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.