CH OLDFINION DANTON KTK II,KV II


@ Klosterhof Medingen

Nimi Oldfinion Danton "Dan" Rekisterinumero VH14-013-0191
Rotu oldenburg-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä musta, 171 cm Kasvattaja yersinio,Oldfinion Dressage
Syntynyt 04.11.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 27.06.2016

Kantakirjattu 15.06.2015
18 + 20 + 19 + 18 = 75 p. KTK-II

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.12.2014
Rakenne: 9+1 Käynti: 3 Ravi: 4 Laukka: 3 Lisäpisteet: 0 Suku: 9
Yhteensä: 29p. KV-II

Oldfinion Danton on ensimmäinen Oldfinion Dressagesta hankkimani kasvatti, joskin toivon mukaan ei viimeinen. Danton sai alkunsa kun näin yersinion tarjoavan upeaa koulupainotteista oldenburg oriaan Oldfinion Dampen jalostukseen viimeistä kertaa. Ihastuin oriin siinä määrin, että halusin siitä oitis varsaa. Asiassa oli vain yksi mutka. Minulla ei ollut oldenburg tammaa omasta takaa, joten hetken pohdittuani päätin kysyä yersiniolta löytyisikö häneltä Dampenille sopivaa tammaa. Suureksi ilokseni yersiniolta löytyi kuin löytyikin Dampenille sopiva tamma, joten sovimme tilausvarsasta. Eräänä hyisenä marraskuun aamuna sain sitten puhelinsoiton, että varsani oli nyt sitten syntynyt. Yersinio toivoi, että jaksaisin kuitenkin odottaa varsan lennättämistä Hollantiin vuoden verran, jotta terhakka orivarsa varmasti jaksaisi matkan.

Hoidettaessa Dan on isänsä tavoin kaikkien kaveri eikä omaa pahoja tapoja. Välillä ori kuitenkin saattaa olla turhankin sosiaalinen, mikä ilmenee yrityksillä ängetä hoitajansa syliin. Dan on kuitenkin hieman liian iso hoitajansa syliin ja usein ori jääkin ihmettelemään miksei sen seura kelpaa. Ori ei näin ollen viihdykään yksin, mutta onneksi se on ystävystynyt yhden tallikissamme kanssa, jonka voi usein nähdä nukkumassa oriin selässä. Harjattaessa Danille ei tulisi mieleenkään liikahtakaan, sillä onhan se niin paljon kivempaa seistä aloillaan ja nauttia harjan hierovasta kosketuksesta. Harjauksen päätyttyä ori käänty katsomaan hoitajaansa kuin sanoen "Ai joko sä lopetit. Mä olin kuvitellut, että me oltaisiin tässä vielä pari tuntia." Danin pettymys harjauksen loppumisesta vaihtuu pian kuitenkin innostukseen sen huomatessa satulan ja suitset. Varusteet tietävät orille vain yhtä asiaa ulos ja heti. Dan kannattaakin sitoa kiinni varusteiden laiton ajaksi, sillä muuten malttamaton herra pyörii väkkärää siihen tahtiin ettei satulaa tai suitsia suojista nyt puhumattakaan tahtoisi saada sille laitettua. Talutettaessa Danilla on aina kiire eikä se aina oikein jaksaisikaan seurata taluttajaansa leppoisille kävelylenkeille. Ympärillä kun on niin paljon muuta mielenkiintoista mitä pitäisi päästä tutkimaan. Terävä nykäisy riimunnarusta palauttaa kuitenkin oriin huomion takaisin taluttajaansa, mikäli jokin ympärillä tapahtuva asia alkaa kiinnostaa oria liiaksi asti. Muiden hevosten seurassa Dan käyttäytyy kuin aito herrasmies konsanaan.

Ratsastettaessa Dan on hyvinkin reipas toisin kuin isänsä, jota saa kuulemani mukaan aina hieman patistella. Tosin vaikka Dan omaakin oman moottorin ei se kuitenkaan tee mitään ilmaiseksi. Tämä herra tarvitsee suhteellisen voimakkaat avut ennenkuin edes huomioi ratsastajansa apuja, joten pohjeapujen olisi syytä olla paitsi täsmällisiä myös voimakkaita. Pienet ja hennot avut Dan osaa nimittäin jättää huomiotta ja rupeaakin tekemään omiaan, mikäli ratsastajan avut eivät ole kohdallaan. Oriin kanssa onkin syytä pysyä napakkana eikä sen huomion saisi antaa herpaantua pois harjoituksista. Parhaiten tämä toimii kun Danilla teettää paljon erilaisia harjoituksia, jolloin oriin mieli pysyy virkeänä eikä ala herpaantumaan muualle. Isänsä tavoin myös Dan omaa näyttävän ja liidokkaan ravin, mutta sen lisäksi myös Danin tasapainoinen laukka on silmälle mieluisa näky. Dan onkin kouluratsuna vertaansa vailla ja suoriutuu vaativankin tason koululiikkeistä helpon näköisesti kunhan vain sen keskittyminen on huipussaan. Maastossa ori on oikein lepsakka tapaus miltei laiska toisin kuin kentällä, missä virtaa riittää.

i. Oldfinion Dampen
KRJ I,YLA II
ii. Dontare
KRJ I
iii. Daission
iie. Florella
ie. Tevean Sina
KRJ II
iei. Flocio
iee. Aiphilia
e. Oldfinion Kadine ei. Heartbreaker II
KTK-I, KRJ-I, KERJ-I, ERJ-I,YLA2
eii. Southern Smoke
eie. Heartbreaker
ee. Kamilla
KRJ I
eei. Yohan
eee. Karinia

03.09.2015 old-o Oldfinion v. Dolton om. Meiju K.


NJ
26.11.2014 Stal Lycan lk 11: Muut puoliverioriit 03/10 irtoSERT
02.12.2014 Oldfinion Dressage irtoSERT
06.12.2015 Oldfinion Dressage lk 05: oldenburg orit 04/04 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


VALMENNUKSET

01.02.2015 Kouluvalmennus Oldfinion Dressagessa
Dan vaikutti valmennuksen alussa virkeältä ja kiireisenä. Ravityöskentelyssä missä se joutui keskittymään uralla molempiin suuntiin sai sitä paremmin hereille ja keskittymään Tuulian apuihin. Siirtyminen käyntiin tapahtui usein viiveellä, joten tarkkuutta niihin. Ratsastajan on hyvä keskittyä enemmän jarruttamaan istunnalla. Liikkeelle lähtö oli sujuva ja Dan lähti reippaasti eteenpäin. Ajoittain hieman kiireisenä, mutta tämän Tuulia sai nopeasti paikattua. Laukka on selkeästi tälle hevoselle helppo ja vahva askellaji. Siinä orista tuli kuitenkin todella vahva ja se laukkasi ratsastajan apuja vasten. Kaarteissa sisälapa luisui ratsastajan pohjetta vasten. Kun Tuulian suoristi hevosen selässä istumaan paremmin ja vaatimaan hevoseltaan pohkeen läpi, jaksoi Dan taas keskittyä paremmin tähänkin tehtävään ilman kaahottamista.
valmentaja Jean Clayworth kommentit kirjoittanut yersinio
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.