OMNIOUS HRW


@ Beate Langels

Nimi Omnious HRW "Onni" Rekisterinumero VH15-021-0064
Rotu trakehner-ori Koulutus kerj CIC3
Väri & säkä tummanruunikko, 168 cm Kasvattaja Siiri K.,HR Warmbloods
Syntynyt 13.01.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Omnious HRW tuli meille HR Warmbloodsista yhdessä kuuden muun hevosen kanssa Siiri K:n pitäessä suuren kasvattimyynnin HR Warmbloodsin tauolta paluun kunniaksi. Mahdollisuus oli paitsi tuoreisiin tilausvarsoihin myös hieman vanhempien hevosten ostamiseen. Gateawayssä alkoi jo olla aikalailla nuorta verta, joten tiedustelin Siiriltä millaisia vanhempia vanhasukuisia hevosia häneltä löytyisi. Siiri antoikin minulle oitis listan mahdollisista myytävistä vanhemmista hevosista joiden kanssa ei tosin oltu vielä saatu paljon aikaiseksi. Olisin voinut tarjota kodin, vaikka kaikille listalla oleville hevosille, mutta lopulta päädyin tarjoamaan kodin kolmelle oriille ja neljälle tammalle. Omnious HRW valikoitui joukosta paitsi hienon sukunsa myös painotuksensa vuoksi. Omniouksen emä oli kilpaillut kouluratsastuksessa ja isä esteratsastuksessa, joten päätin yrittää leipoa näiden varsasta kenttäpainotteisen, sillä kenttähevosia Gateawayssä oli tuolloin aivan liian vähän. Suunnitelmani kävi myös oriin kasvattajalle Siirille, joten allekirjoitettuani Omniouksen kauppakirjan lastasinkin sen mukanani tuomaan hevosautoon.

Onni suhtautuu elämään hyvin lunkisti eikä pahemmin jaksa stressata turhia. Ori katseleekin usein huvittunut pilke silmäkulmassaan ihmisten juoksentelua paikasta toiseen kauhealla kiireellä. Onni nauttii myöskin huomiosta eikä tiedä mitään parempaa kuin rapsuttelu tai sille annettujen herkkupalojen mussuttelu. Oriin voi hyvin pitää vapaana hoitotoimenpiteiden suorittamisen ajan, sillä sille ei tulisi mieleenkään rynnätä ulos karsinan avoimesta ovesta, silloin kun se saa hieman ylimääräistä huomiota. Harjattaessa Onni usein vajoaa uneen eikä sitä silloin saa hereelle sitten millään, vaikka kuinka yrittäisi. Usein Onni kuitenkin herää unestaan vähän harjauksen loppumisen jälkeen katsellen hämmästyneennäköisenä ympärilleen. Varusteet Onni antaa laittaa mukisematta. Talutettaessa ori seuraa taluttajaansa kiltisti, vaikka saattaakin vähän flirttailla tammojen lähettyvillä. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy pääsääntöisesti hyvin, vaikka saattaakin välillä vähän uhitella muille oreille.

Ratsastettaessa Onni on rauhallinen eikä säiky turhia. Oriin askellus on ratsastajalle miellyttävä istua, vaikka sillä onkin todella isot askeleet, mistä johtuen ravi on hieman pompottavaa. Ratsastajansa apuihin herra vastaa kuuliaisesti ilman epäröintiä, mutta saattaa hieman hämmentyä epäselvistä avuista. Onni tarvitseekin selkeät ja voimakkaat avut toimiakseen oikein. Koulua Onni vääntää toisinaan turhankin innokkaasti, joten sitä täytyy aina välillä toppuutella, ettei ori vain sotkeudu jalkoihinsa. Kovinkaan lahjakas kouluratsastuksessa Onnihan ei ole, mutta oppimishaluinen ori on saatu koulutettua Vaativa B tasolle asti. Esteillä Onni tuppaa olemaan vähän huolimaton eikä aina nosta jalkojaan tarpeeksi korkealle. Ori pudottaakin näin ollen helposti ellei sille anneta voimakkaita apuja ponnistukseen lähdettäessä. Maastoesteillä Onni on peloton eikä pelkää hypätä kummallisienkaan esteiden ylitse. Ori osaa myös itse pitää huolta vauhdin säätelystä, joten ratsastajan täytyy oikeastaan vain pysyä kyydissä ja ohjata. Maastossa Onni on rauhallisuuden perikuva eikä säiky edes tuhatta ja sataa kaahaavia autoja.

i. Alfie COS ii. Star Theme's Alfonso iii. Alté
iie. Diabolica
ie. Classic Nicotine
Ch,KRJ II,YLA II
iei. Waterfall's Coffee
iee. Waterfall's Nirnaeth
VIR MVA Ch,KTK II
e. WLB Outtake ei. Dorian WL eii. Babalon A.D. xx
eie. Serafi Sun
ee. Adoro's Magnolia
VIR MVA Ch,KRJ III
eei. Dance of Death
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ III,YLA II
eee. Petronille GER
KRJ II

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.